Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastova sāks Āzijas turnīru posmu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sevastova sāks Āzijas turnīru posmu
Anastasija Sevastova
Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas otra spēcīgākā tenisiste Anastasija Sevastova (WTA 100.) agrā pirmdienas rītā, plkst. 4:30 pēc Latvijas laika, sāks Gaosjunā startējošo "Taiwan Open", 1. kārtā tiekoties ar savu dubultspēļu pārinieci Kristīnu Kučovu (WTA 139.).

Sevastova februāri sāks ar "International" sērijas turnīru Taivanā, pēc tam sekos "Premier" kvalifikācijas Dubaijā un Dohā, bet mēneša beigās vēl viens "International" pamatturnīrs, dodoties uz Kualalumpuru.

Gaosjunā notiks WTA tūrē pavisam jauns turnīrs, tenisistēm sacenšoties uz "hard" seguma. Dalībnieču sastāvs šeit nav ļoti spēcīgs, tāpēc pamatturnīrā spēja iekļūt arī vairākas ranga otrajā simtā esošas tenisistes – turnīra sastāva noteikšanas brīdī tādā statusā bija gan Sevastova, gan arī viņas vienaudze Kučova.

Lai arī Slovākijas tenisiste ar šo sporta veidu profesionāli nodarbojas kopš 2007. gada, viņai tā arī vēl ne reizi nav izdevies iekļūt ranga pirmajā simtniekā, rekordu ar 103. vietu sasniedzot 2009. gadā. Atrašanās otrajā simtā nozīmē spēlēšanu ITF turnīros un WTA kvalifikācijās. Vai kā šonedēļ – tikt iekšā vāja sastāva pamatturnīrā.

Kučova šosezon kvalifikācijā zaudēja gan Brisbenā (2. kārtā), gan "Australian Open" (3. kārtā). Viņa WTA un "Grand Slam" pamatturnīros nospēlējusi 24 spēles, uzvarot tikai astoņas, turklāt pēdējās četras zaudētas. Kučovai labākais WTA turnīrs bija 2014. gada vasarā Bukarestē, kur viņa tika līdz pusfinālam. Kučovai ir tikai viena Top 50 uzvara, 2011. gadā Parīzē apspēlējot tobrīd 41. vietā bijušo Jekaterinu Makarovu.

Kučova 2007. gadā uzvarēja "US Open" junioru turnīrā un junioru reitingā tika līdz 3. vietai. Pieaugušo karjeru par izdevušos nevar nosaukt, ja vien neskaita panākumus ITF tūrē. Tur viņai 10 vienspēļu un pieci dubultspēļu tituli. Starp citu, pēdējais no tiem septembrī Senmalo izcīnīts kopā ar Sevastovu. Abas kopā spēlēs arī Taivānā.

Anastasija ar viņu ir pazīstama arī no vienspēlēm, uzvarot visus četrus mačus pret Kučovu, divreiz slovākieti apspēlējot gan uz māla, gan "hard". Pēdējā spēle gan bija sen – 2012. gadā. Sevastova šogad pamatturnīros uzvarējusi vienu no trim spēlēm, turklāt tas notika "Australian Open" 1. kārtā pret muguras savainojumu guvušo mājinieci Jarmilu Vulfi.

Ja Sevastovai izdosies turpināt perfekto sēriju pret Kučovu, viņa "Taiwan Open" 2. kārtā tiksies ar Elisonu Riski vai Donnu Vekiču. Jaunajā turnīrā ar pirmo numuru izlikta titulētā Venusa Viljamsa, ar kuru Sevastova var tikties ceturtdaļfinālā.