Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Latvijai Federācijas kausā izdzīvošanas mačs pret Austriju

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Latvijai Federācijas kausā izdzīvošanas mačs pret Austriju
Aļona Ostapenko ar Latvijas karogu
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Latvijas tenisistes šodien plkst. 17:00 Budapeštā sāks cīņu par vietas saglabāšanu Federācijas kausa Eiropas/Āfrikas zonas 1. grupā, sacenšoties ar Austrijas komandu.

Latvija otro gadu pēc kārtas Budapeštā zaudēja visus trīs mačus apakšgrupā, paliekot pēdējā vietā. Tas nozīmē tikai vienu – pārspēles par vietas saglabāšanu 1. grupā. Pirms 12 mēnešiem mūsu tenisistes "izdzīvošanas" mačā ar 2-0 apspēlēja Slovēniju. Tagad pretī stāsies Austrija.

Arī austrietes ir bez uzvarām, vienīgā atšķirība – viņas nospēlējušas par vienu maču mazāk, jo bija trīs komandu grupā kopā ar Serbiju un Ungāriju. Austrietes abus mačus zaudēja ar 0-3 un ir līdzīgā situācijā ar mūsu komandu. Proti, komandas pirmā rakete nav optimālā kondīcijā.

Patrīcija Maira-Ahlaitnere sezonas sākumā mocījās ar muguras savainojumu, bet tagad viņai ir drudzis. Slimības dēļ austriete vakar nospēlēja tikai vienu geimu, izstājoties mačā pret Timeju Babošu. Savukārt pirmajā dienā viņa ar 2:6, 2:6 cieta sagrāvi pret serbieti Aleksandru Kruniču.

Ir ļoti liela varbūtība, ka Maira-Ahlaitnere šodien savai komandai nevarēs palīdzēt. Tas, protams, vairo Latvijas izredzes izvairīties no izkrišanas uz otro grupu. Ja Maira-Ahlaitnere tomēr spēlēs, viņa tiksies ar Diānu Marcinkeviču (protams, ja arī Diāna varēs doties laukumā). Savstarpējos mačos ir 1-1, austriete 2011. gadā uzvarēja uz māla, bet Diāna 2013. gadā uz "hard" seguma telpās. Tieši tāds segums ir arī šonedēļ Budapeštā.

Tomēr, ja notiks ticamākais variants, proti, Maira-Ahlaitnere patiešām nevarēs spēlēt, tad Austrijas liktenis būs divu 18 gadus vecu debitantu rokās. Gan Barbara Hāsa, gan Jūlija Grābere tikai šonedēļ pirmo reizi spēlē izlasē, kur nokļuvušas vismaz pāris gadus par agru. Turklāt abas pagaidām ir bez uzvarām. Hāsa zaudējusi abas vienspēles, bet Grāberei divas neveiksmes dubultspēlēs.

Latvijai bez Marcinkevičas kājas savainojuma bažas varētu radīt arī Aļonas Ostapenko noslogojums. Ostapenko spēlēs ceturto dienu pēc kārtas, turklāt pirmajās trīs dienās piedalījās visās spēlēs – gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs. Austrijai šajā ziņā ir priekšrocība, jo pirms šodienas svarīgās tikšanās nospēlēts par vienu maču mazāk.

Latvija ar Austriju līdz šim nav tikusies, bet komandu pirmais savstarpējais mačs notiks šodien plkst. 17:00. Kā sekot notikumiem Budapeštā? "Livescore" pieejams šeit un šeit. Savukārt video tiešraides meklēt te.

Latvijas un Austrijas sastāvi

LatvijaAustrija
Diāna Marcinkeviča (262.)Patrīcija Maira-Ahlaitnere (123.)
Aļona Ostapenko (266.)Barbara Hāsa (303.)
Dārta Elizabete Emuliņa (-)Jūlija Grābere (753.)
Sandra Klemenšica (140.*)

* - vieta dubultspēļu reitingā. Pārējām tenisistēm norādīta vienspēļu ranga pozīcija.