Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkevičai Indijas tūres ievadā grūts pirmais sets

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marcinkevičai Indijas tūres ievadā grūts pirmais sets
Diāna Marcinkeviča
Foto: Ralf Reinecke

Latvijas trešā spēcīgākā tenisiste Diāna Marcinkeviča šonedēļ aizvada pirmo no trim ITF sērijas turnīriem Indijā, kur 1. kārtas barjeru ITF 10 000 turnīrā Solapurā pārvarēja gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs.

Ranga 325. vietā esošā Marcinkeviča Indijā, kur mači notiek uz "hard" seguma, šonedēļ izlikta ar pirmo numuru. Turnīra ievadā Diānai 7:5, 6:1 uzvara pār 577. vietā esošo Indijas tenisisti Drutiju Tatačaru Venugoalu.

Sešas no mačā sakrātajām septiņām dubultkļūdām Marcinkevičai bija 1. setā, kad viņa tika nobreikota četras reizes, tomēr spēja izvairīties no zaudējuma un no 3:5 uzvarēja astoņos geimos pēc kārtas, mača turpinājumā vienīgo geimu zaudējot, kad bija vadībā ar setu un 4:0.

Dubultspēļu turnīru Marcinkeviča sāka vakar, kad kopā ar mājinieci Kaniku Vaidju (abām ir "wild card") ar 6:1, 6:1 sagrāva Indijas komandu Dakšatu Giriškumaru Patelu un Arti Munijanu. Vienspēlēs nopelnīts viens, bet dubultspēlēs divi reitinga punkti.

Marcinkevičai nākamajās divās nedēļās būs augstākas raudzes jeb šajā gadījumā ITF 25 000 sērijas turnīri, spēlējot Punē un Mumbajā. Ģeogrāfiskie un kalendārie faktori (tagad lielākajai daļai spēlētāju būtībā ir starpsezona) decembrī notiekošajos turnīros Indijā dod vieglas iespējas tikt pie reitinga punktiem. Marcinkeviča Punē un Mumbajā spēlēja arī 2013. gadā, kad pirmajā turnīrā tika līdz pusfinālam, bet otrajā pārvarēja vienu kārtu.