Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Čerņeckai pirmais ITF dubultspēļu tituls, Marcinkeviča zaudē finālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Čerņeckai pirmais ITF dubultspēļu tituls, Marcinkeviča zaudē finālā
Alise Čerņecka. Foto: LTS

Antaljā pirmo ITF dubultspēļu titulu izcīnīja 17 gadus vecā Latvijas tenisiste Alise Čerņecka, bet daudzus gadus šajā līmenī spēlējošā Diāna Marcinkeviča (26) zaudēja Obidušas finālā.

Alise Čerņecka kopā ar savu somu vienaudzi Onu Orpanu otro nedēļu pēc kārtas sasniedza Antaljas ITF 15 000 finālu uz "hard" seguma. Pagājušajā nedēļā viņas zaudēja titula mačā, bet šoreiz ieguva galveno balvu, divu neizsētu komandu finālā ar 6:4, 7:6(6) uzveicot zviedrietes Aleksandru Viktoroviču un Lisu Zāru.

Par uzvaru ITF zemākās kategorijas turnīros pienākas 12 reitinga punkti.

Marcinkeviča Portugāles pilsētā Obidušā uz paklāja seguma notikušajā turnīrā spēlēja kopā ar ungārieti Pannu Udvardiju. Ar ceturto numuru izsētā komanda finālā ar 3:6, 6:4, 7:10 zaudēja ar otro numuru izliktajam pārim Natālija Kostiča/Akiko Omae (Serbija/Japāna).

Marcinkeviča šogad uzvarējusi vienā dubultspēļu turnīrā, kopā ar polieti Katažinu Piteru izcīnot Altenkirhenes ITF 25 000 titulu. Diānai karjeras laikā 26 trofejas dubultspēlēs. Šonedēļ Obidušā ar fināla sasniegšanu iegūti 30 punkti.