Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Izmaiņas Deivisa kausa izspēles kārtībā Latviju pagaidām neietekmēs

Izmaiņas Deivisa kausa izspēles kārtībā Latviju pagaidām neietekmēs
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Deivisa kausa izcīņā no 2018.gada komandā varēs pieteikt pa pieciem spēlētājiem līdzšinējo četru vietā, būtiskas izmaiņas ieviešot arī kontinentālo zonu pirmo un otro grupu izspēles kārtībā, informē ziņu aģentūra LETA. Par izmaiņām šodien nobalsoja Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) padome.

Lēmums palielināt dalībnieku skaitu komandās pieņemts, lai komandām dotu lielāku elastību sastāvu izvēlē. Izmaiņas skars Pasaules grupas un kontinentālo zonu pirmo un otro grupu komandas.

Tāpat būtiskas izmaiņas veiktas Deivisa kausa izcīņas pirmo un otro grupu izspēles kārtībā, jo turpmāk dueļi tiks aizvadīti divās dienās, bet spēles notiks līdz diviem uzvarētiem setiem līdzšinējo trīs uzvarēto setu vietu. Plānots, ka pirmajā un otrajā grupā dueļa pirmajā dienā tiks aizvadītas divas vienspēles, bet otrajā dienā tiks izspēlēta dubultspēle un nepieciešamības gadījumā arī divas vienspēles.

Šīs izmaiņas gan neattieksies uz spēcīgākās - Pasaules grupas - komandām, kur tāpat kā līdz šim dueļi ilgs trīs dienas, dalībniekiem katru maču aizvadot līdz trim uzvarētiem setiem. Tomēr nolemts, ka gadījumā ja pēc trim mačiem rezultāts ir 3-0, tad tiek aizvadīta tikai ceturtā spēle, kura notiek līdz diviem uzvarētiem setiem, bet piekto nespēlē, savukārt, ja dueļa uzvarētājs tiek noskaidrots ceturtajā spēlē, tad piekto vairs neaizvada.

Šie jaunievedumi nākamajā sezonā neattieksies uz Latvijas izlasi, kura šogad pēc ilga pārtraukuma izkrita uz Deivisa kausa Eiropas-Āfrikas zonas vājāko - trešo - grupu, kurā dalībnieki sacenšas vienā sabraukumā.

Iepriekš augustā ITF kongresā vēl neizdevās realizēt ieceri mainīt Deivisa kausa izspēles formātu, taču ITF padomei tika dots mandāts pašai pieņemt lēmumu par reorganizāciju, kas nu ir pieņemts, taču pārsvarā attiecībā pret zemāko grupu komandām.

Deivisa kauss risinās jau kopš 1900. gada, tomēr pēdējos gados pasaules labākie tenisisti regulāri pauduši neapmierinātības ar šīm sacensībām, sakot, ka viņiem jau tā ir ļoti liela slodze. Zīmīgi, ka septembrī pirmoreiz vēsturē notika Leivera kauss, kurā sacentās Eiropas izlase ar pasaules izlasi, cenšoties radīt alternatīvas komandu sacensības.

Izmantotie resursi:
LETA


Daniela Vismane un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Semeņistaja/Vismane piedzīvo pirmo kopīgo zaudējumu ITF tūrē

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas tandēms Darja Semeņistaja un Daniela Vismane sāka ar 1/4 finālu un piekāpās Grieķijas-Šveices duetam - 5:7, 5:7.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
5

W75 otrajā kārtā Semeņistaja atzīst māla speciālistes pārākumu

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistana šodien otrajā kārtā jeb 1/8 finālā piekāpās francūzietei Luā Buāsonai - 5:7, 1:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
1

Semeņistaja sasniedz W75 astotdaļfinālu, Vismane un Marcinkēviča zaudē

Šveicē sācies W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros, kur piedalās arī Latvijas otrā, trešā un ceturtā rakete. Pirmajā kārtā Darja Semeņistana šodien izcīnīja uzvaru, bet Diāna Marcinkēviča un Daniela Vismane zaudēja.