Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastova nenosargā pārsvaru un sāpīgi zaudē "US Open" ceturtdaļfinālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sevastova nenosargā pārsvaru un sāpīgi zaudē "US Open" ceturtdaļfinālā
Slouna Stīvensa un Anastasija Sevastova
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Anastasija Sevastova (WTA 17.) "US Open" ceturtdaļfināla mačā pēdējā setā divreiz bija vadībā ar breiku, tomēr zaudēja bijušajai pasaules 11. raketei, bet šobrīd 83. vietā esošajai amerikānietei Slounai Stīvensai – 3:6, 6:3, 6:7(4).

1. sets – Sevastovai grūtības pret Stīvensas aizsardzību

Maču ar servi sāka Stīvensa, kurai nervozs un viņai arī netipiski nekvalitatīvs geims. Amerikāniete divreiz iesita tīklā un vienreiz bumbiņu raidīja autā. Sevastova vienu punktu ieguva ar "forehand" sitienu pa līniju un startēja ar "sauso" breiku. Anastasijai otrajā geimā bija iespēja to nostiprināt, taču viņa neizmantoja divus geimpunktus. Rupji kļūdoties spēle pie tīklā (liels auts), Sevastova uzdāvināja Stīvensai breikbumbu. Anastasijai tūlīt neprecīzs uzbrukums pa diagonāli.

Sevastova pēc veiksmīgi iegūtā pirmā geima zaudēja četros pēc kārtas. Turklāt trijos no tiem viņa bija vadībā. Sevastova ceturtajā geimā no 15:40 trāpīja trīs spēcīgas pirmās serves pēc kārtas, bet pēc tam atkal neizmantoja divus geimpunktus, vēlāk nespējot atspēlēt trešo breikbumbu. Piektajā geimā viņai bija breikbumba. Stīvensa dominēja ar spēcīgiem "forehand" sitieniem un to atspēlēja, Sevastovai nokļūstot iedzinējos ar 1:4.

Nākamajā geimā atspēlējot vēl vienu Stīvensas breikbumbu, Sevastova pārtrauca zaudēto geimu sēriju, bet pēc tam pati ieguva vēl divas breikbumbas. Nevienu neizdevās izmantot. Vispirms "dropšots" tīklā, bet pēc tam Stīvensai paveicās ar uz gala līnijas trāpītu bumbiņu. Esot iedzinējos ar 2:5, Sevastovai bija medicīnas pārtraukums, jo problēmas ar labo kāju. Nākamajos divos geimos uzvarēja servētājas, kas nozīmēja arī Stīvensas uzvaru setā.

Pēc 1. seta notika Sevastovai labvēlīga taktikas maiņa Stīvensas izpildījumā. Ja 1. setā amerikāniete spēlēja pārsvarā no aizsardzības, liekot Sevastovai darboties kā pirmajam numuram (Anastasija tādā tenisā nejūtas komfortabli), tad nākamajos divos setos Slouna uzbrukumā darbojās krietni aktīvāk un agresīvāk, ļaujot Sevastovai tikt viņai patīkamā režīmā.

2. sets – Sevastovai agrs pārsvars, to pārliecinoši nosargājot

Lai arī Sevastova dažkārt rādīja sāpju grimases pēc grūtām izspēlēm, kad bija jāskrien uz stūriem vai pie tīkla, Anastasija 2. setā spēlēja daudz labāk nekā iepriekšējā, kamēr Stīvensas līmenis bija krities, notiekot loģiskai rezultāta virziena maiņai. Sevastova arī šoreiz izvirzījās vadībā ar breiku un tagad pārsvaru nosargāja. Latvijas otrajai raketei savas serves geimos problēmu nebija, pateicoties spēcīgai un precīzai servēšanai, bet uzņemšanā palika neizmantota iespēja tikt pie vēl viena breika, kas gan, kā vēlāk kļuva zināms, nebija nepieciešams.

Anastasijai trešajā geimā pie 30:30 talkā nāca tīkls – bumbiņa no tā pēc Sevastovas saīsinātā sitiena novēlās amerikānietes laukuma pusē. Sevastova tā ieguva breikbumbu, kuras izspēlē Slouna kļūdījās ar diagonālo "backhand" sitienu. Tā notika vienīgais breiks setā. Sevastova nākamajā geimā ar labu servēšanu un precīzu tenisu izspēlēs viegli noturēja servi, kas nozīmēja būt priekšā ar 4:1. Sevastovai sestajā geimā bija divas breikbumbas. Pirmās izspēlē viņa nospēlēja nepacietīgi un iesita tīklā no kreisās puses, bet otro breikbumbu Stīvensa atspēlēja pati, trāpot labu pirmo servi. Sevastova pēc tam divreiz pēc kārtas viegli noturēja servi, setā uzvarot ar 6:3. Sevastovai 2. setā ļoti labas kvalitātes teniss, pieļaujot tikai sešas nepiespiestās kļūdas. Iepriekšējā setā bija 18!

3. sets – Sevastova divreiz nenotur pārsvaru un ar nepacietīgu tenisu zaudē taibreikā

Sevastova 3. seta ievadā spēlēja divreiz precīzāk par Stīvensu. Anastasijai pirmajos trīs geimos tikai trīs nepiespiestās kļūdas, kamēr Stīvensai sešas. Puse no tām bija trešajā geimā, kurā Anastasija pēc pretinieces paviršībām ieguva divas breikbumbas (15:40). Stīvensa pirmo breikbumbu atspēlēja ar pirmās serves un "forehand" uzbrukuma kombināciju, bet otro breikbumbu Sevastova spēja izmantot. Stīvensa spēlēja pasīvi, un Sevastova viņu sodīja, spēcīgi uzsitot ar diagonālo "forehand". Droša servēšana ar precīzu spēli pie tīkla Sevastovai palīdzēja viegli uzvarēt nākamajā geimā – 3:1.

Sevastova piektajā geimā nopelnīja vēl vienu breikbumbu, kuru Stīvensai izdevās atspēlēt, spēcīgi uzsitot dziļumā. Stīvensai pēc tam vēl daži spēcīgi uzbrukumi, Sevastovas pārsvaru samazinot līdz minimumam un izsaucot skaļas vietējo fanu ovācijas. Esot tuvu dubultbreikam, Sevastova tūlīt zaudēja savu vienīgo breiku, rezultātam kļūstot 3:3. Anastasija sesto geimu sāka ar dubultkļūdu, pēc tam zaudēja izspēli pēc "dropšota" (Stīvensa precīza pie tīkla) un pārāk spēcīgi izpildīja "sveci" – 0:40. Sevastova atspēlēja tikai pirmo breikbumbu, nākamo izspēli pabeidzot ar vēl vienu kļūdu – sitiens tīklā.

Sevastovai tūlīt izdevās atjaunot breika pārsvaru, kad viņa teicami pie 30:30 nospēlēja aizsardzībā, iegūstot breikbumbu, kuras izspēlē Stīvensai sānu auts – 4:3. Šo breiku Sevastova zaudēja jau nākamajā geimā, kad viņa nokļuva iedzinējos ar 15:40. Stīvensai paveicās otrās breikbumbas izspēlē, kad viņas sistā bumbiņa skāra tīklu. Sevastova tika klāt bumbiņai, bet Slouna pēc tam precīzi nospēlēja ar apvedošo sitienu – 4:4. Tas bija pēdējais breiks mačā. Sevastova turpinājumā divreiz servēja par palikšanu turnīrā un to darīja perfekti – gan 10., gan 12. geimā viņa servi nosargāja "uz nulles", kas nozīmēja taibreika spēlēšanu. "US Open" ir vienīgais no četriem "Grand Slam" turnīriem ar taibreiku izšķirošajā setā, nevis spēlēšanu līdz divu geimu pārsvaram.

Sevastova taibreikā nospēlēja sev netipiski haotiski un bieži sasteidza uzbrukumus. Viņa četras izspēles zaudēja tieši sasteigtu sitienu rezultātā, trīs reizes kļūdoties ar "forehand" un vienreiz ar "backhand". Anastasijai divreiz izdevās atspēlēt minibreiku, bet uzvarēt mačā tomēr nebija lemts. Sevastova pie 4:5 savas serves izspēlē iesita tīklā ar "forehand", dodot Stīvensai divas mačbumbas. Viņa izmantoja jau pirmo, kas bija pēc Sevastovas serves, un Stīvensa neatvairāmi uzsita ar "backhand" pa līniju.

Statistika

RādītājsSevastovaStīvensa
Eisi10
Dubultkļūdas32
1. serves precizitāte61%72%
Iegūtie punkti ar 1. servi45/6249/76
Iegūtie punkti ar 2. servi15/4012/30
Tīri uzvarētās izspēles2531
Nepiespiestās kļūdas3941
Spēle pie tīkla13/2027/41
Breikpunktu realizācija4/114/9
Visi iegūtie punkti105103

Turpinājumā Āzijas tūre un sarežģīta cīņa par Singapūru

Sevastova otro gadu pēc kārtas sasniedza "US Open" ceturtdaļfinālu, atkārtojot savu labāko rezultātu "Grand Slam" turnīros. Pērn viņa šeit mačā par pusfinālu bezcerīgi zaudēja Karolīnai Vozņacki (0:6, 2:6), arī toreiz spēlējot ar savainojumu (potīte). Šoreiz Sevastova pēc mediķu palīdzības spēja kustēties daudz labāk nekā pirms gada, atzīstot, ka mača otrajā daļā jutās labi, savainojumam nekļūstot par zaudējuma iemeslu.

Vēlreiz iekļūstot labāko astoņniekā Ņujorkā, Sevastova aizstāvēja pērn iegūtos 430 punktus, kas ļaus rangā saglabāt 17. vietu, ja vien par čempioni nekļūs Stīvensa. Prēmijā pienākas 470 000 dolāru.

Anastasijai turpinājumā sezonas finišs ar Āzijas tūri un, iespējams, vienu turnīru Eiropā (Maskavā), bet pirms Krievijas galvaspilsētas apciemošanas plānota došanās uz Tokiju, Uhaņu un Pekinu. Šajā pasaules malā viņai būs jāatgriežas arī oktobra beigās, kad Sevastova spēlēs vienā no sezonas finālturnīriem.

Tas, visticamāk, būs pēc nozīmes otrais, Ķīnā notiekošais "Elite Trophy", kam viņa jau ir kvalificējusies. Tur spēlēs vairākas tās tenisistes, kuras netiks uz "WTA Finals" Singapūrā. Kvalificēšanās Singapūrai matemātiski ir iespējama, tiesa, tas ir ļoti sarežģīts uzdevums – līdz šobrīd astoņnieku noslēdzošajai Aļonai Ostapenko ir trīs konkurentes un 1148 punktu attālums.

1 2 59 komentāri

 +12 [+] [-]

, 2017-09-06 00:24, pirms 7 gadiem
Bļiin, tik tuvu bija uzvarai 3.setā ar breiku priekšā, bet nu nekā. Tikuntā malacis, līdz 4.kārtai tika, super! Paldies.

  +4 [+] [-]

, 2017-09-06 00:24, pirms 7 gadiem
Malace, cīnijās. Žēl ka šijā Grand Slam nespēlē līdz divu geimu pārsvaram izšķirošajā setā, tas būtu daudz godīgāk.
Slēpts komentārs: dcws

  +1 [+] [-]

, 2017-09-06 00:25, pirms 7 gadiem
Žēl.

 +18 [+] [-]

, 2017-09-06 00:25, pirms 7 gadiem
Viens liels RESPECT pēc šitādas spēles un vēl ar kājas savainojumu. Malacis.

     [+] [-]

, 2017-09-06 00:26, pirms 7 gadiem
RahX rakstīja: Bļiin, tik tuvu bija uzvarai 3.setā ar breiku priekšā, bet nu nekā. Tikuntā malacis, līdz 4.kārtai tika, super! Paldies.
Šī bija 5.kārta.

  +2 [+] [-]

, 2017-09-06 00:26, pirms 7 gadiem
Amerikāniete taibreikā nospēlēja drosmīgāk, bet Nastjai tāpat vislielākās uzslavas.

  -2 [+] [-]

, 2017-09-06 00:26, pirms 7 gadiem
Ehhhh

  +3 [+] [-]

, 2017-09-06 00:26, pirms 7 gadiem
Žēl... Laba spēle, biškiņ pietrūka... Bet nu tāpat malace!

     [+] [-]

, 2017-09-06 00:26, pirms 7 gadiem
žēl ka tā izsēja pārsvaru, bijas visas iespējas uzvarēt
Slēpts komentārs: T.G.H.

 +13 [+] [-]

, 2017-09-06 00:27, pirms 7 gadiem
Laba cīņa, mazliet pietrūka 3.setā .. bet nu tāds ir teniss!
vispār jau izcila sezona Grand Slam turnīros mūsu meitenēm - Aļonai uzvara Roland Garros un 1/4 fināls Wimbledon , Anastasijai savukārt otro gadu pēc kārtas 1/4 finals US Open ! Vai var būt vēl kādreiz vēl labāks gads !? Es ļoti ticu, ceru un novēlu to!
Lai Top!

  +6 [+] [-]

, 2017-09-06 00:27, pirms 7 gadiem
Tiešām žēl Anastasijas! Super spēle, kurā jācīnās netikai pret pretinieci, bet vēl 10 000 bļauriem.
Turējās godam. Jebkurā neitrālā laukumā Anastasija būtu uzvarējusi.
Galvenais nenokārt degunu...lielas uzvaras vēl priekšā.

  +2 [+] [-]

, 2017-09-06 00:27, pirms 7 gadiem
Kkur atsauca atmiņā handbola izlases nedienas.. tur bija tàds hārtbreiks, ka vairākas stundas pēc tam nevarēju atiet. Tagad apzinā neskatījos beigas, lai nav tik traki. Gļēvi no manis, bet ko darīt

  +4 [+] [-]

, 2017-09-06 00:27, pirms 7 gadiem
Vīlanders saka, ka nevis Stīvensa uzvarēja, bet Nastja zaudēja. Tāds banāls teiciens, bet tā jau arī bija

 +12 [+] [-]

, 2017-09-06 00:29, pirms 7 gadiem
Bija skaisti, labs teniss, nekādas nožēlas. Melnā pielikusi arī galvā un izturēja, diemžēl priekš mums.
Anastasija vēl vairāk pielikusi - ne pa mēnešiem, turnīriem, bet ar katru spēli. Nekāda izkrišana no Top20, bet tuvošanās Top10
Paldies par spēli, Seva!

  +1 [+] [-]

, 2017-09-06 00:29, pirms 7 gadiem
visu otro setu un pirmo pusi trešājā Anastasija bija zvērā, ļoti jaudīga un nikna, bet tad pie 3-1 pazuda visa tā dzirkstelīte, un sekoja vairākas kļūdas kas noveda līdz taibreikam.. bet tapat visu cieņu, pus miljonu nopelnīja

  +2 [+] [-]

, 2017-09-06 00:30, pirms 7 gadiem
viss biežāk tieši teniss mēdz būt ļoti neželigs

  +8 [+] [-]

, 2017-09-06 00:30, pirms 7 gadiem
Vājprātīga spēle. Traki interesanta. 2+h paskrēja nemanot. Žēl, ka ne ar laimīgām beigām, bet nu kopumā turnīrs ar + zīmi.

  +5 [+] [-]

, 2017-09-06 00:30, pirms 7 gadiem
Malace, braši cīnījās. Liekas ka tomēr amītei bija beigās palicis drusku vairāk spēja nekā Nasjai. Nekas. Laba pieredze! Būs vēl lielas uzvaras!

     [+] [-]

, 2017-09-06 00:32, pirms 7 gadiem
neputns rakstīja: Kkur atsauca atmiņā handbola izlases nedienas.. tur bija tàds hārtbreiks, ka vairākas stundas pēc tam nevarēju atiet. Tagad apzinā neskatījos beigas, lai nav tik traki. Gļēvi no manis, bet ko darīt
es pirms taibreika nospiedu pauzi un gāju divas cīgas novilkt.

  -4 [+] [-]

, 2017-09-06 00:33, pirms 7 gadiem
paldies... malacis... bet kā jau iepriekš teicu, ar tādu tenisu tālāk tikt praktiski nereāli... cerēt tik uz pretinieku kļūdām.... dažreiz tādu tenisu netur pat nervi skatīties... piedodiet, bet pateikšu savu subjektīvo viedokli.... viņa ir pat reitingā augstāk nekā jābūt... un arī šajā turnīrā uzlēca augstāk par galvu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2017-09-06 00:37, pirms 7 gadiem
Malacis! Viena pati pret veselu baru babilonieshu tribiinees! Basketa puishi ta driiz dabuus kaa KOMANDA ciiniities pret maajnieku liidzjuteeju puuli, bet Nastja VIENA pati pret visiem! Paldies par Ciinjassparu! Lai weicas turpmaak!!!
Slēpts komentārs: Podriks

  +2 [+] [-]

, 2017-09-06 00:38, pirms 7 gadiem
Tāpat šis ir Sevastovas labākais gada turnīrs, nemaz nerunājot par uzvaru pār Šarapovu. Atliek vien novēlēt lai tikai sāk spēlēt pārī ar Ostapenko LV izlases sastāvā. Bet tur ir daudz kas atkarīgs no LTF nostājas un attieksmes. Es ceru ka Savickis saprot atbildību ko uzliek tas ka LV ir divas augstas klases tenisistes šobrīd. Šādas sportistes ir jāatbalsta visos iespējamos veidos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2017-09-06 00:38, pirms 7 gadiem
intars128 rakstīja: paldies... malacis... bet kā jau iepriekš teicu, ar tādu tenisu tālāk tikt praktiski nereāli... cerēt tik uz pretinieku kļūdām.... dažreiz tādu tenisu netur pat nervi skatīties... piedodiet, bet pateikšu savu subjektīvo viedokli.... viņa ir pat reitingā augstāk nekā jābūt... un arī šajā turnīrā uzlēca augstāk par galvu
Valdi, tu?

Nekad nesapratīšu, kāpēc cilvēki, kuriem nav nekādas poņas un sajēgas par konkrēto sportu, izjūt vajadzību izteikt savu viedokli. Tādam viedoklim ir 0 vērtības un nav svarīgi, vai tu to uzskati par subjektīvu vai objektīvu.

     [+] [-]

, 2017-09-06 00:40, pirms 7 gadiem
berimors rakstīja: Malace, braši cīnījās. Liekas ka tomēr amītei bija beigās palicis drusku vairāk spēja nekā Nasjai. Nekas. Laba pieredze! Būs vēl lielas uzvaras!
2 pēdējie riskantie sitieni izšķīra - Anastasija savējo tīklā (varēja turpināt bumbot) Slona trāpīja pa līniju. Pirms tam nenoturēja breiku, jo nebija 1.serves. Par spēku samēru, protams, ka melnā praktiski svaiga, gadu atpūtusies.

  +4 [+] [-]

, 2017-09-06 00:41, pirms 7 gadiem
ehh, 3s bija jābūt 4:1 .. bet tāpat lieliska spēle un sasnirgums, paldies!

     [+] [-]

, 2017-09-06 00:41, pirms 7 gadiem
neputns rakstīja: Valdi, tu?

Nekad nesapratīšu, kāpēc cilvēki, kuriem nav nekādas poņas un sajēgas par konkrēto sportu, izjūt vajadzību izteikt savu viedokli. Tādam viedoklim ir 0 vērtības un nav svarīgi, vai tu to uzskati par subjektīvu vai objektīvu.
Pilpnībā piekrītu!!!!!
Špagatu proti???

  +1 [+] [-]

, 2017-09-06 00:44, pirms 7 gadiem
Spēle bija tik saspringta ka iznākums varēja būt dažāds. Sevastova zaudēja to spēles iniciatīvu kas viņai bija trešā seta sākumā, Stīvensa arī sāka nedaudz mazāk kļūdīties kā otrajā setā, tas šoreiz Sevastovai nospēlēja par sliktu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-09-06 00:46, pirms 7 gadiem
HMB Mamma rakstīja: Esi nokļuvis situācijā, kurā nepieciešama nauda, bet aizdevēji nedod dēļ iepriekšējiem parādiem? Pie mums ir risinājums - saņem līdz pat 500 eiro 15 minūšu laikā arī ar nenokārtotām parādsaistībām!

---> nordcredit.ml <---
Sveika blondinka. Gribi iepazīties?

  +5 [+] [-]

, 2017-09-06 00:50, pirms 7 gadiem
īsti nesapratu, kas notika 3. setā, kad pie 3:1, 3:2 pārtrauca savu spēles stilu ar slaisiem un dropšotiem, kas lauza spēli 2. setā? sākās tāda sišanās, kā gribētu nokausēt ar sitieniem, bet pēc pāris Stīvensas veiksmēm tā ieguva otru elpu un tad jau punkts punktā. žēl.
1 2 59 komentāri