Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Cīrulis

Emuliņš un Stabiņš sasniedz pusfinālu Jūrmalā

Emuliņš un Stabiņš sasniedz pusfinālu Jūrmalā
Krišjānis Stabiņš
Foto: Jānis Blaus

Jūrmalas “Future” tenisa turnīrā noslēgusies trešā pamatturnīra diena. Tajā tika izspēlēti visi vienspēļu turnīra 2.kārtas mači, kā arī dubultspēļu ceturtdaļfināli. Latvijas duets Rihards Emuliņš un Krišjānis Stabiņš šodien apspēlēja Spānijas sportistus, iekļūstot pusfinālā, bet Deividam Jukšam un Mārcim Garūtam dramatisks zaudējums.

Jau ziņojām, ka Jūrmalas Future turnīrs vienspēlēs mūsu sportistiem izvērtās nesekmīgs. Pirmo kārtu nespēja pārvarēt neviens no pieciem pamatturnīra dalībniekiem – Jānis Podžus un Arkādijs Slobodkins zaudēja trīs setu cīņās, Mikus Losbergs un Rūdolfs Mednis pretinieku pārākumu atzina divu setu spēlē, bet Mārtiņš Podžus izstājās pēc nospēlētiem trīs geimiem.

Šodien notikušajās vienspēļu 2.kārtas spēlēs labi veicās galvenajiem favorītiem. Ceturtdaļfinālu sasniedza gan austrietis Bastians Trinkers, gan francūzis Žils Merī un Moldovas pārstāvis Maksims Dubarenko.

Dubultspēļu turnīrā Latvija bija pārstāvēta ar trīs duetiem. Mikus Losbergs un Arkādijs Slobodkins 1.kārtā zaudēja sacensību galvenajiem favorītiem, bet Riharda Emuliņa / Krišjāņa Stabiņa un Deivida Jukšas / Mārča Garūta dueti apspēlēja pretiniekus no Austrālijas. Šodien viņiem bija ceturtdaļfinālu spēles.

Pie uzvaras izdevās tikt Emuliņam un Stabiņam, kuri ar 7:6(4), 6:4 pieveica spāņus Marku Garsija Romanu un Oriolu Roka Batalju. Vienīgo breiku mūsu sportisti ieguva otrā seta vidū, bet pretiniekiem savas serves geimus liedza paņemt. Iekļūšana pusfinālā abiem ļaus iekļūt ATP dubultspēļu rangā – katrs ieguvis pa sešiem punktiem. Rīt cīņā par finālu viņiem pretī stāsies Polijas pārstāvji Karols Dževieckis un Pjotrs Lomackis.

Ļoti tuvu pusfinālam bija arī Jukša un Garūts. Spēlē pret francūzi Tomā Brehemjē un vācieti Milenu Janakjevu viņiem bija pat divas mačbumbas, tomēr pretinieki izrādījās veiksmīgāki – 6:1, 6:7(6), 4:10. Līdz ar to mūsu sportisti ranga punktus neieguva.

Izmantotie resursi:
itftennis.com


Diāna Marcinkēviča. Foto: Diego Runggaldier / tennis-valgardena.com

Marcinkēvičai zaudējums ITF W75 turnīra dubultspēļu pirmajā kārtā

LETA. Latvijas tenisiste Diāna Marcinkēviča trešdien pārī ar lietuvieti Justinu Mikulskīti Francijā cieta zaudējumu Starptautiskās tenisa federācijas (ITF) Kruasi Bobūras W-75 sērijas turnīra dubultspēļu sacensību pirmajā kārtā.
Daniela Vismane. Foto: Mauri Levandi/Estonian Tennis Association

Vismane sasniedz W35 ceturtdaļfinālu Spānijā

Katalonijas pilsētā Terasā turpinās W35 tenisa turnīrs uz māla. Latvijas ceturtais numurs Daniela Vismane šodien 1/8 finālā uzvarēja Jekaterinu Reingoldu - 6:2, 7:6(3).
Darja Semeņistaja. Foto: openblslimoges.fr
3

Antaljas "čelendžerī" Semeņistaja sāk ar uzvaru

Turcijas dienvidu pilsētā Antaljā sācies "WTA 125" turnīrs uz māla. Latvijas tenisa otrā rakete Darja Semeņistaja pārspēja pirmajā kārtā pārspēja francūzieti Karolu Monē - 6:0, 6:3.