Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Gulbja uzvaras atslēga piektajā setā pret Džumhuru? Šortu maiņa

Gulbja uzvaras atslēga piektajā setā pret Džumhuru? Šortu maiņa
Ernests Gulbis
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas vadošais vīriešu tenisists Ernests Gulbis (ATP 138.) izcīnīja desmito uzvaru Vimbldonas pamatturnīros, ar 2:6, 6:4, 6:3, 1:6 un 6:3 apspēlējot bosnieti Damiru Džumhuru (ATP 23.) un trešo reizi karjerā sasniedzot Vimbldonas trešo kārtu.

Pēc mača 29 gadus vecais Gulbis sacīja, ka lūzuma brīdis esot bijis tualetes pārtraukums pēc neveiksmīgā ceturtā seta. "Es nomainīju šortus. Tie bija pilnīgi slapji. Tāpat darīju arī pirmajā spēlē," teica Gulbis. "Tas ir normāli, man patīk to darīt. Man patīk mainīt kreklus, zeķes, jo daudz svīstu. Jūtos vismaz divus kilogramus vieglāks." Taču Gulbis šādās pauzēs nemēģina sevi uzvilkt: "Ko gan tādā brīdī vari sev pateikt? Nedomāju ne par pagātni, ne nākotni, vienkārši cenšos būt gatavs nākamajai izspēlei."

2014. gadā Gulbis ATP rangā sasniedza desmito vietu, tomēr pašlaik ir 138. pozīcijā un bija spiests malties cauri kvalifikācijas sietam. Agrāk Gulbis bosnieti nebūtu uzskatījis par vērā ņemamu sāncensi. "Būtu ļoti pārliecināts pirms spēles pret viņu, jo nedomātu, ka varu zaudēt," teica Gulbis. "Taču tagad esmu 100 vietas aiz tāda spēlētāja kā viņš. Nevēlos izklausīties iedomīgs, bet man ir visas nepieciešamās prasmes, lai tiktu galā ar visiem šiem spēlētājiem. Man tikai jātiek galā ar galvu un jāatgūst sava spēle, tad uzvaras arī nāks."

Gulbis vēl nekad nav iekļuvis Vimbldonas ceturtajā kārtā, un nākamā barjera latvieša ceļā, ļoti iespējams, būs ATP ranga trešais numurs Saša Zverevs, kurš gan pēc trim setiem zaudē 68. vietā esošajam amerikānim Teiloram Fricam – 6:4, 5:7, 6:7(0). Spēle vakar tika pārtraukta un atsāksies šajā pēcpusdienā. "Vēl nekad neesmu spēlējis pret Sašu," bilda Gulbis. "Domāju, ka viņš man būtu izdevīgs pretinieks. Pazīstu viņu kopš viņa agras jaunības, jo 18, 19 gadu vecumā ļoti daudz trenējos kopā ar [viņa vecāko brāli] Mišu. Ar Mišu spēlējām dubultspēles, vienreiz pat ar viņa ģimeni devāmies kopā uz Austrāliju, lai tur trenētos. Tā ka viņa ģimeni pazīstu ļoti labi. Pašlaik pret visiem esmu pastarītis, un man no šīs situācijas ir jāizspiež labākais."

Vimbldonas pamatturnīrs latvietim sākās neveiksmīgi un arī diezgan komiski – pirmajā spēles geimā zaudējis servi, Gulbis apsēdās uz pretinieka soliņa, un britu debitants Džejs Klārks palūdza viņu atgriezties savā vietā. "Cik gan garlaicīgam jābūt visam pārējam, lai šis video kļūtu par sensāciju?!" vaicāja Gulbis. "Tas tiešām nebija nekas īpašs. Es tikai apsēdos nepareizajā vietā. Tobrīd biju atslēdzies. Vai Vimbldonā man klājas jautri? Iespējams, jā, taču pat nedomāju šādās kategorijās. Nedomāju, vai ir jautri vai nav. Esmu koncentrējies. Neteiktu, ka ir liela jautrība. Jā, jūtos piepildīts, atvieglots, priecīgs, jūtu visus šos priekpilnos brīžus. Tagad dodos mājās ar sievu, atguļos gultā un, protams, jūtos laimīgs. Jautri ir tad, kad satiecies ar draugiem un labi parunājat."

Izmantotie resursi:
https://www.afp.com/en/news/207/gul...


, 2018-07-06 08:57, pirms 6 gadiem
Gulbis atkal savā elementā, var izpausties uz pamuļķajiem jautājumiem, ieslēgt philosophu savu
, 2018-07-06 09:45, pirms 6 gadiem
"Man tikai jātiek galā ar galvu ..." - ja tas būtu tik vienkārši, pasaulē nebūtu vietas tik daudz GS čempioniem. Taču tad sports paliktu gauži neinteresants.
, 2018-07-06 11:33, pirms 6 gadiem
Ziņa, ka " Latvian bad boy of tennis" ir sodīts ar 1500 mārciņu lielu sodu par uzvedību spēlē.
, 2018-07-06 11:47, pirms 6 gadiem
Par to svīšanu. Katram cilvēkam organisms uz fiziskām aktivitātēm reaģē atšķirīgi. Es nemaz nebrīnos, ka Ernests, pēc katras izspēles, prasa dvieli. Tas ir pilnīgi normāli tiem kam organisms dragā ārā sv iedrus lielā daudzumā. Ir tikai jākontrolē sevi un pašsajūta, jo cik tev ūdens iznāk, tik tev ātri jādabūn atpakaļ.
Katrā gadījumā jebkurš sporta ārsts pateiks, ka svīšana ir daudz veselībai daudz pozitīvāks moments nekā pretējais. Tas var būt pat bīstami, un cilvēkiem kas maz svīst, ar profesionālo sportu pat nebūtu ieteicams nodarboties.
, 2018-07-06 19:04, pirms 6 gadiem
Tad redz kur slēpjas panākumu atslēga, šortos. Vienkārši īstajā brīdī jānomaina šorti.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Daniela Vismane un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Semeņistaja/Vismane piedzīvo pirmo kopīgo zaudējumu ITF tūrē

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas tandēms Darja Semeņistaja un Daniela Vismane sāka ar 1/4 finālu un piekāpās Grieķijas-Šveices duetam - 5:7, 5:7.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
4

W75 otrajā kārtā Semeņistaja atzīst māla speciālistes pārākumu

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistana šodien otrajā kārtā jeb 1/8 finālā piekāpās francūzietei Luā Buāsonai - 5:7, 1:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
1

Semeņistaja sasniedz W75 astotdaļfinālu, Vismane un Marcinkēviča zaudē

Šveicē sācies W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros, kur piedalās arī Latvijas otrā, trešā un ceturtā rakete. Pirmajā kārtā Darja Semeņistana šodien izcīnīja uzvaru, bet Diāna Marcinkēviča un Daniela Vismane zaudēja.