Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko un Atavo neveiksme arī Vimbldonas pirmajā mačā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko un Atavo neveiksme arī Vimbldonas pirmajā mačā
Aļona Ostapenko
Foto: Reuters/Scanpix

Aļonas Ostapenko un Rakeles Atavo duets otrajā "Grand Slam" turnīrā pēc kārtas zaudēja 1. kārtā, ceturtdien Vimbldonā ar 3:6, 6:3, 3:6 piekāpjoties Lielbritānija duetam Džoslina Reja/Lora Robsone.

Ostapenko un Atavo sadarbība sākās ļoti veiksmīgi māla sezonas laikā, kad viņas tika līdz Čārlstonas pusfinālam un uzvarēja "Premier" turnīrā Štutgartē. Kopš tā laika panākumu vairs nav, turklāt vislielākajos turnīros izstāšanās jau pirmajā mačā. Abas "French Open" zaudēja Krievijas pārim Darja Kasatkina/Irina Hromačova.

Ostapenko (32. vieta rangā un divi tituli) un Atavo (17. vieta un 17 tituli) bija izliktas ar 11. numuru, pirmo maču spēlējot favorītu statusā. Pretī stājās līdzīgas formācijas komanda, proti, viena dubultspēļu speciāliste (Reja, #96), bet otra tenisiste, kurai galvenās sacensības ir vienspēlēs (#Robsone, #180). Abās komandās bija arī viena Vimbldonas junioru čempione – Robsone uzvarēja 2008. gadā, bet Ostapenko sešus gadus vēlāk.

Latvijas un ASV komandai pēc neveiksmīga mača sākuma cīņas gaitu izdevās mainīt, veiksmīgi izmantojot Ostapenko spēli no gala līnijas un Atavo prasmes spēlē pie tīkla. Pēdējā setā bija tikai viena breikbumba, kuru astotajā geimā pie 4:3 ar spēcīgi atsistu Atavo servi ieguva Reja. Pēc tam ar to pašu – bumbiņas atsišana pa diagonāli pēc Atavo serves – izcēlās Robsone, kura pēc tam servēja par uzvaru mačā. Ostapenko un Atavo pēdējā geimā atspēlēja trīs mačbumbas, tomēr no zaudējuma izvairīties nespēja.

Ostapenko pagājušajā gadā Vimbldonā sasniedza savu labāko "Grand Slam" dubultspēļu rezultātu, kad kopā ar amerikānieti Kristīnu Makheilu tika līdz 3. kārtai. Šoreiz nospēlējot tikai vienu maču, nāksies zaudēt daudz punktu (240), bet prēmijā pienākas 5375 mārciņas.

.

     [+] [-]

, 2017-07-06 21:55, pirms 7 gadiem
Ej projām no tām dubultspēlem un koncentrējies uz vienspēlēm. TIkai spēku patērē un beigu beigās būs, ne tur ne šur!!!

     [+] [-]

, 2017-07-06 22:09, pirms 7 gadiem
roliksis40 rakstīja: Ej projām no tām dubultspēlem un koncentrējies uz vienspēlēm. TIkai spēku patērē un beigu beigās būs, ne tur ne šur!!!
Varbūt vienkārši izmanto kā treniņmaču

     [+] [-]

, 2017-07-06 22:34, pirms 7 gadiem
jocker rakstīja: Varbūt vienkārši izmanto kā treniņmaču
Vispārīgi varbūt, bet, ja jāmokās tā, kā vakardienas mačā, tad labāk izmantot brīvās dienas atelpai un sagatavoties katram nākamajam vienspēļu mačam.

     [+] [-]

, 2017-07-06 23:13, pirms 7 gadiem
blu3 rakstīja: Vispārīgi varbūt, bet, ja jāmokās tā, kā vakardienas mačā, tad labāk izmantot brīvās dienas atelpai un sagatavoties katram nākamajam vienspēļu mačam.
kamēr gadi un fizuha atļauj, var un pat vajag močīt.