Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Cīrulis

Tiešraide: Gulbis - Džokovičs 3:6, 3:6, 6:3, 3:6 (spēle galā)

Tiešraide: Gulbis - Džokovičs 3:6, 3:6, 6:3, 3:6 (spēle galā)
Džokovičs pret Gulbi
Foto: http://www.rolandgarros.com

1.jūniju Latvija sagaidīja ar gada maču tenisā – Gulbis pret Federeru. Ernests pārspēja ne vien titulēto šveicieti, bet vēlāk ceturtdaļfinālā arī čehu Tomašu Berdihu. Šodien 14:00 viņu gaida vēl lielāks izaicinājums – cīņa par „French Open“ finālu pret serbu Novaku Džokoviču. Vai būs jauns gada mačs? Skaties tiešraidē LTV7 un Eurosport, bet Sportacentrs.com piedāvā teksta tiešraidi.

4.sets

3:6 šoreiz Gulbim atgūties ar breiku neizdodas, un savā pirmajā "Grand Slam" pusfinālā Latvijas tenisists cieš zaudējumu četros setos.

3:5 Breiks Pie 30:0 Gulbis turpina riskēt un pieļauj dubultkļūdu (jau piekto šajā spēlē). Nākamajā izspēlē Džokovičs ātri pāriet uzbrukumā un ar 3-4 sitieniem aizvirza viņu labajā pusē, lai ar sitienu kreisajā panāktu 30:30. Gulbja bekhends tīklā dod serbam breika iespēju. Diemžēl Ernests nedaudz kļūdās un bumbiņa izlido nedaudz ārpus laukuma.

3:4Gulbim nedaudz paveicas pirmajā izspēlē ar tīklu, taču nepaveicas otrajā izspēlē (15:15). Turpinājumā Gulbis vairākkārt sit autā un zaudē.

3:3 Džokovičs cenšas izvairīties no saules un uzvilcis cepuri. Gulbja serves atvairīšana gan tas īpaši nepalīdzēja un jau trešais geims pēc kārtas, kad serves uzņēmējs paliek sausā.

2:3 Ar to pašu gan atbild arī Džokovičs, atstājot Gulbi šajā geimā sausā.

2:2 Savu servi Gulbis aizstāv nevainojami, Džokovičs izskatās arvien nervozāks.

1:2 Breiks Gulbis atkal pierāda, ka no Džokoviča nebaidās un ar skaistu izspēli panāca 30:15, bet Džokoviča kļūda noveda pie 15:40. Serbs vēlreiz kļūdījās, un breiks. Kas to būtu domājis, ka pirmais raketi šodien sadauzīs Džokovičs, nevis Gulbis, taču notiek tieši tā.

0:2 Breiks Gulbis divreiz pēc kārtas sit tīklā bekhendu (15:40) un izskatās, ka viņam problēmas rada sāpošā mugura. Seko vēl viena kļūda, un Džokovičam breiks.

0:1 Lai arī sets tiek sākts ar lieliski paņemtu servi, Gulbis zaudē trīs nākamajās izspēlēs, taču Džokovičs atbild ar sitienu tīklā. Pēdējā izspēlē Džokovičs aizdzen Gulbi uz laukuma stūri un pēc tam nomet bumbiņu pie tīkla.

3.sets

6:3 Gulbis iegājis labā ritmā, taču pie 15:15 uzbrūk pārgalvīgi un Džokovičs viegli uzmin viņa nodomus, tiesd, Ernesta eiss visu izlīdzina 30:30. Lielisks bekhends sniedz setbumbu, kuru Džokovičs nepaspēj pat aptvert, kad Gulbis jau viņu noeiso.

5:3 Breiks Gulbim bija laba iespēja panākt 0:30, taču spēlē pie tīkla nedaudz kļūdās. Kļūda gan tiek kompensēta ar lieliski uzņemtu nākamo servi (15:30), bet Džokoviča sitiens ārpus laukuma dod divas breika iespējas. Gulbis arī šoreiz izvēlas uzbrukt un panākts pirmais breiks!

4:3 Pēc ļoti garā iepriekšējā geima Gulbis savu servi aizstāv droši, Džokovičam punktus nedodot. Spēles rokraksts nedaudz mainījies un Gulbis spēlē arvien labāk (drošāk), taču, iespējams, tas noticis nedaudz par vēlu.

3:3 Džokovičs pie 40:0 pieļauj savu pirmo dubultkļūdu un netrāpa arī trešo servi pēc kārtas, savukārt uz ceturto Gulbis atbild ar ļoti spēcīgu un precīzu sitienu (40:30). Džokovičs mēģina noslēgt geimu ar dropšotu, taču Gulbis šādu scenāriju paredz (40:40). Gulbis turpina spēlēt uzbrūkoši un panāk breika iespēju. Tajā Gulbim paveicās, kad bumbiņa atsitās pret tīkla malu un pārleca pāri tam, taču nākamajā sitienā Gulbis to tomēr raidīja tīklā. Seko viena no skaistākajām izspēlēm mačā, kurā Gulbis savu titulēto pretinieku apspēlē pēc visiem priekšrakstiem. Breiks gan atkal neizdodas, taču arī Džokovičs spēj pielikt punktu geimam tikai pēc krietna brīža.

3:2 Džokovičs praktiski jau bija panācis 30:30, jo Gulbis jau bija aizskrējis uz otru pusi, taču nepārsita pāri tīklam no metra attāluma (40:15). Nākamajā izspēlē Gulbis uzminēja Džokoviča viltību pie tīkla un noslēdza geimu.

2:2 Džokovičs servē nepārliecinoši, kas paver iespēju skaistam Gulbja pretuzbrukumam, no kura Džokovičs neizglābjas arī ar dropšotu. Tiesa, ātri tiek panākts 30:15 taču Gulbis parāda, ka vēl nav gatavs pamosties - pēc ilgākas sitienu apmaiņas pa gala līniju viņš pieķer Džokoviču aizķeroties vienā stūrī un noliek bumbiņu otrā stūrī (30:30). Šaubas par geima iznākumu gan nerodas- Džokovičs nākamos divus punktus paņem droši.

2:1 Lai arī ar grūtībām, taču Gulbis servi nosargā. Pēc 30:30 seko sekmīgs sitiens šķērsām laukumam un Džokoviča sitiens autā.

1:1 Džokovičs nodemonstrē perfektu dropšotu un panāk 30:0. Pēc tam Džokovičs noķer Gulbi uz pretkustību (40:15), taču tad sit autā divreiz pēc kārtas. Gulbis sācis daudz agresīvāk uzņem serves, un tas dod 40:40. Džokoviča kļūda (vienkāršā situācijā auts) dod breika iespēju Topošo problēmu Džokovičs aizgaiņā ar lielisku sitienu šķērsām laukumam, un atkal Gulbja kļūda forehand sitienā liedz gūt iniciatīvu.

1:0 Trešo setu ar servi sāk Gulbis, taču nokļūst iedzinējos ar 0:30. Ernests gan ātri atgūst neizšķirtu un ar spēcīgu bekhendu panāk arī 40:30. Geimam punkts tiek pielikts ar eisu.

2.sets

3:6 Džokoviča serves noved pie divām setbumbām. Pirmā tiek sista autā, taču otro Gulbis izvelk ar ļoti agresīvu atbildi uz Džokoviča servi. Gulbja auts gan dod Džokovičam vēl vienu iespēju, un arī otrais sets noslēdzas ar 3:6.

3:5 Breiks! Gulbis servē droši, taču Džokovičs ievelk viņu garākās izspēlēs, kurās latvietis kļūdās (0:30). Seko pamatīga nervu cīņa trešā punkta izspēlē, taču šoreiz neiztur serbs, bet pēc tam Gulbis panāk arī 30:30. Tas gan ir pēdējais Gulbja punkts šajā geimā un Džokovičam breiks.

3:4 Uz Gulbja eisiem Džokovičs atbild teju tikpat iespaidīgi, ātri panākot 40:0. Pēdējais punkts tiek izspēlēts jau ilgāk, taču Gulbis veic paviršu siienu, kurš lido pāri gala līnijai. Jau 22. nepiespiestā kļūda Ernestam, kamēr Novakam tieši divreiz mazāk, proti, 11.

3:3 Pēc autā sistas bumbas Gulbis teju nesavaldās, taču tomēr iegrožo sevi un savas emocijas pauž ar trim eisiem pēc kārtas.

2:3 Pirmajā izspēlē Gulbis izaicina pretinieku, vairākārt sitot bumbiņu škērsām laukumam, un šī ir viena no pirmajām reizēm, kad Džokovičs zaudē patiešām garā izspēlē. Arī nākamajā punktā Gulbis prasmīgi piespiež servu kļūdīties (0:30), taču tikt līdz breikbumbai nesanāk. Džokovičs panāk 30:30, un tad Gulbis nolemj atbildēt ar agresīvu sitienu pēc serves, kas lido autā.

2:2 Gulbis servē nervozi, taču par eleganti izspēlēto ceturto punktu saņem gan skatītāju, gan Džokoviča uzslavas, Geimu izdodas noslēgt ar eisu un šajā setā saglabājas līdzsvars.

1:2 Gulbim šajā geimā nākas palikt sausā. Izskatās, ka Gulbis apzinās, ka viņam ar vienkārši labu spēli uzvaru izcīnīt neizdosies, līdz ar to viņa sitienos parādās riska un avantūras motīvs. Pagaidām neveiksmīgi, un visi trumpji paliek Novaka rokā.

1:1 Pirmā serve Gulbim turpina pieklibot un Džokovičs gūst punktu ar ļoti viltīgu sitienu, taču tas viņam šajā geimā paliek vienīgais un ar spēcīgām, tātad riskantām otrajām servēm Gulbis panāk 1:1.

0:1 Džokovi'vcs izskatās pilnībā pārņēmis mača pavedienu un savā servē droši satriec Gulbi, pieļaujot pretinieka uzvaru tikai vienā izspēlē

Gulbis šosezon zaudējis 14 pirmajos setos (ieskaitot šodienu). Atspēlēties izdevies tikai četras reizes, kamēr Džokovičs divas no savām trim sezonas sakāvēm cietis pēc uzvaras pirmajā setā.

1. sets

3:6 Breiks Gulbis paņem savas pirmās divas serves (30:0), taču seko Džokoviča teju perfekts sitiens pa gala līniju un Ernesta sitiens tīklā pēc garākas izspēles. Gulbis pamanās arī uztaisit dubultkļūdu un gluži nemanot jau pienākusi pirmā setbumba. Gulbis gan to atspēlē pārliecinoši. Kārtējā nepiespiestā kļūda noved pie otras setbumbas, bet šoreiz glābj spēcīga serve (atkārtojumā gan redzams, ka bumbiņa bija autā). Trešo setbumbu atspēlēt neizdodas, jo Džokovičam padodas teicams sitiens no laukuma stūra.

3:5 Gulbis atkal netiek galā ar servju uzņemšanu, pirmās trīs atsitot ārpus laukuma. Pēc ceturtās izdodas uzsākt garāku izspēli, taču Džokoviča punkts netiek apšaubīts.

3:4 Brīžos, kad Ernestam izdodas pirmā serve, Džokovičam klājas grūti, tiesa, pagaidām tikai 45% pirmās serves realizācija. Pēc vienas no tām seko kļūda (sitiens tīklā), kas noved pie 30:30, taču Džokoviča divi sitieni autā ļauj geimu uzvarēt. Pēdējais punkts jau likās serba rīcībā, jo viņš atkal bija panācis Gulbja dropšotu, taču Džokovičs pamanījās izsist ārpus laukuma.

2:4 Džokoviča serve pieņemās spēkā, kas noved pie 40:15. Arī pēdējo geima servi Gulbis noturēt laukumā nespēj, un nokļūst iedzinējos ar 2:4.

2:3 Breiks! Gulbis pie 30:30 nolemj riskēt ar dropšotu, taču Džokovičs to viegli panāk un gūst breika iespēju (30:40). Iepriekšējā neveiksme Gulbi neiespaido - atkal riskants dropšots un šoreiz Džokovičs kļūdās. Tiesa, Džokovičs divreiz iegūst "advantage" (vienreiz pēc Gulbja dubultkļūdas), taču divreiz deficīts tiek atspēlēts. Trešā reize izrādās liktenīga, jo Gulbja divi sitieni lido autā.

2:2 Diezgan nervoza spēle turpinās, un Džokovičs ar samērā vienkāršām kļūdām atkal nokļūst iedzinējos 0:30, taču seko eiss. Pārmaiņas pēc seko viena garāka izspēle, kurā Džokovičs gan panāk Gulbja dropšotu, taču Gulbis spēj noslēgt izspēli ar vieglu sitienu pa līniju (15:40). Divi breikpunkti Gulbim, kuri abi netiek izmantoti. Vēl sliktāk - Gulbis netiek galā ar servi un pēc tam sit tīklā, un arī otrā nopietnā breika iespēja nav nesusi rezultātu.

2:1 Šoreiz ar divām kļūdām savu servi sāk Gulbis, kas noved pie 0:30. Tiesa, spēle vēl neiet arī Džokovičam, kurš pieļauj 30:30 un pēc tam neatvaira Ernesta eisu. Principā otrā geima atkārtojums, tikai otrā virzienā.

1:1 Džokovičs sāk ar divām kļūdām, sitot autā, taču, lai arī turpina pirmās serves sist tīklā, panāk 30:30. Gulbis kļūdās nākamajā izspēlē, bet pēc tam Džokovičs ar agresīvu uzbrukumu gūst punktu. Breika iespēja paliek neizmantota.

1:0. Jau pirmajā geimā Gulbis parāda Džokovičam savu servi, izpildot vienu eisu un pretiniekam punktus gūt neļaujot, tiesa, trīs pirmās serves lidoja tīklā.

Jau pēc pāris minūtēm Ernests Gulbis uzsāks cīņu par "French Open" finālu. Šis būs Ernesta 43. mačs šajā sezonā. Zaudējuma rūgtumu Gulbis nav izjutis jau deviņās spēlēs pēc kārtas, tiesa, Gulbja treneris pirms mača norādījis, ka šodien Ernestam variantu ir maz un uzvarai būs nepieciešams brīnums. Džokovičs šosezon zaudējis tikai trijās spēlēs, taču pirms šodienas pusfināla norādījis, ka Gulbis spēlē savas karjeras labāko tenisu.

Pirmsspēles apskats

Pirmā spēle pret Džokoviču kopš 2011. gada

Abi šodienas mača dalībnieki pirms "French Open" uzvarēja māla turnīrā. Gulbis triumfēja Nicā un ir sasniedzis deviņu uzvaru sēriju, bet Džokovičam 10 nezaudēti mači pēc kārtas, ieskaitot triumfu Romas "Masters 1000" sacensībās.

Džokovičs uzvarējis 23 no pēdējiem 24 mačiem, vienīgo zaudējumu piedzīvojot Montekarlo pusfinālā Federeram. Serbijas tenisa līderim toreiz bija plaukstas locītavas savainojums, kura dēļ viņš bija spiests izlaist Madrides "māsteri". Džokovičs šogad visus trīs titulus izcīnījis "Masters 1000" līmenī – Indianvelsā, Maiami un Romā. Pirmajā finālā apspēlēts Federers, pārējos divos Rafaels Nadals. Gulbim šogad ir divi ATP 250 tituli – bez pieminētās Nicas triumfs gūts arī februārī Marseļā. Ernests šogad ir nepārspēts Francijā (13-0).

Par savstarpējiem dueļiem. Gulbim vienīgā uzvara pār Džokoviču bija 2009. gada pirmajā turnīrā Brisbenā. Serbs tolaik nomainīja raketi un aizvadīja nekvalitatīvu maču. Ernestam tas bija karjeras pirmais panākums pret ranga pirmā piecinieka tenisistiem. Džokovičs toreiz atradās 3. vietā un Gulbim zaudēja ar 4:6, 4:6. Kopš tā laika Gulbis iekrājis vēl četras Top 5 uzvaras, no tām pēdējā ir šajā turnīrā pret ranga ceturto numuru Rodžeru Federeru.

Ernests ar Džokoviču nav spēlējis trīs gadus. Abu pēdējā mačā Gulbis piedzīvoja karjeras lielāko sagrāvi profesionālajā tenisā, Džokovičam Indianvelsā zaudējot ar 0:6, 1:6. Uz "hard" divos setos zaudēts vēlreiz, bet vienīgajā māla seguma mačā 2008. gadā Parīzē pieklājīgs zaudējums sīvos trīs setos. Interesanti, ka visās iepriekšējās abu sportistu tikšanās reizēs Džokovičs bijis ranga trešajā vietā – šobrīd viņš ir otrais. Pēc iekļūšanas pusfinālā Gulbim tika jautāts, kā savstarpējo spēļu bilance ietekmēs maču Parīzē, uz ko Latvietis norādīja, ka viņaprāt bilance ir 0-0. „Jūs nevarat salīdzīnāt mani pirms trīs gadiem un tagad“, sacīja tenisists.

Gulbja un Džokoviča savstarpējās spēles (1-4)

DatumsRangs*TurnīrsSegumsRezultāts
03.06.200880-3French Open 1/4 finālsMāls5:7 6:7(3) 5:7
01.08.200853-3Sinsinati Masters ¼finālsHard3:6 4:6
06.01.200953-3Brisbenas ATP 250 1.kārtaHard6:4 6:4
02.11.201026-3Bāzeles ATP 500 1. kārtaHard telpās4:6 2:6
15.03.201134-3Indianvelsas Masters 3.kārtaHard0:6 1:6

* - vispirms norādīta Gulbja vieta rangā, pēc tam Džokoviča pozīcija

"French Open" – Džokoviča visvairāk kārotais tituls

Džokovičam pagājušajā sezonā "French Open" bija sezonas svarīgākais turnīrs. Novakam triumfa Parīzē pietrūkst, lai kļūtu par astoto tenisistu, kurš savācis pilnu "Grand Slam" komplektu. Serbijas tenisa izcilnieks pirms 12 mēnešiem šī mērķa sasniegšanai bija ļoti tuvu. Pusfinālā pret Nadalu Džokovičs 5. setā bija vadībā ar breiku, taču pārsvaru nenosargāja. Domājams, Davids Ferers pēc tam finālā tiktu uzveikts.

Šogad ranga vicelīderis veic kārtējo uzbrukumu "Roland Garros" kortos, šeit pusfinālu sasniedzot jau sesto reizi. Džokovičs pusfināla barjeru Parīzē pārvarējis tikai vienreiz, 2012. gadā apspēlējot Federeru. Viņam zaudēts gadu agrāk, bet pārējās trīs neveiksmes ir pret Nadalu (2007-08, 2013). Džokoviča karjeras bilance "Grand Slam" pusfinālos ir 12-9. Džokovičs kopš 2010. gada zaudējis tikai trīs pusfinālus, divreiz piekāpjoties Federeram un vienreiz Nadalam. Pēdējais zaudējums ne t.s. "lielā četrinieka pārstāvjiem" pusfinālā bija pirms četriem gadiem Vimbldonā Tomāšam Berdiham. Džokovičs līdz pusfinālam ticis 15 no pēdējiem 16 "Grand Slam" turnīriem. Šajā posmā vienīgais zaudējums Stanam Vavrinkam ceturtdaļfinālā šogad Austrālijā.

Serbs piecos mačos Parīzē zaudējis tikai vienu setu, kas notika 3. kārtā taibreikā pret Marinu Čiliču. Žoau Sousa, Žeremī Šardī un Žo-Vilfrīds Tsonga viegli uzveikti trīs setos. Bez zaudētiem setiem ceturtdaļfinālā pārspēts arī Milošs Raoničs, taču pret kanādieti un viņa iespaidīgo servi viegli negāja – 7:5, 7:6(5), 6:4.

Gulbis līdz pusfinālam šāda līmeņa sacensībās nokļuvis pirmo reizi – Ernesta kontā līdz šim bija vien ceturtdaļfināls Parīzē 2008.gadā un 4.kārta Ņujorkā 2007.gadā. Trīs mačus latvietis uzvarēja trijos setos (pet Fakundo Baņi, Radeku Štepaneku un Tomašu Berdihu), polis Lukašs Kubots tika uzveikts četros, bet Rodžers Federers piecus setu trillerī. Šajā turnīrā Džokoviča kopējais spēles laiks bijis 624 minūtes, bet Gulbis gandrīz divas stundas vairāk – 739 minūtes.

Džokovičs pret Gulbi: stiprās un vājās puses

Mačs pret Raoniču Džokovičam bija ļoti labs treniņš pret Gulbi – arī Ernestam ir graujoša serve. Varbūt uz to netiek likts tik ļoti liels uzsvars, taču ļoti labā līmenī. Kā Džokovičs zaudēja vienīgo setu turnīrā? Čiličs toreiz fantastiski nospēlēja uzbrukumā, regulāri caursitot Džokoviča slaveno aizsardzību, parādot, kā citiem, kā tas jādara. Tiesa, vairāk par vienu setu tik labi un precīzi horvāts nospēlēt nevarēja.

Gulbis Džokovičam abu vienīgajā māla mačā pirms sešiem gadiem šajā pašā turnīrā spēja izrādīt ļoti sīvu pretestību, toreiz zaudējot cienīgi – 5:7, 6:7(3), 5:7. Kas Gulbim jādara, lai šodien būtu izredzes? Pirmkārt, labi jāservē. Otrkārt, nedrīkst pārāk daudz kļūdīties, kas pret Džokoviča līmeņa tenisistiem ir "liktenīgi". Džokovičam nav ļoti spēcīgas otrās serves, tāpēc uzņemšanā iespējas izspēlēs būs. Viss atkarīgs no tā, ko Gulbis ar tām darīs. Ernestam Džokoviču apspēlēt garās sitienu apmaiņās no gala līnijas būs grūti. Tāpēc Gulbim jābūt ļoti agresīvām. Īsākas izspēles dos labākās iespējas iegūt punktus.

Ko piedāvās Džokovičs? Novaks ir viens no pasaules labākajiem uzņemšanas spēlē. Viņu var likt vienā grupiņā ar Nadalu un Davidu Fereru. Ja labā formā un ar izvēlētu agresīvu taktiku ir Endijs Marejs, tad arī viņu var pieskaitīt šai trijotnei. Džokovičam ir fantastiska aizsardzība, kas brīžiem ir tik laba, ka tam grūti noticēt. Džokovičs kortu pārzina ideāli, viņa kustēšanās uz māla ir nevainojama. Džokovičs spēlē uz gala līnijas jūtas ļoti komfortabli. Gulbim jābūt gatavam, ka bumbiņa atpakaļ lidos biežāk nekā citos mačos. Šajā ziņā svarīgi būt pacietīgam un saglabāt vēsu prātu. Džokoviča aizsardzība ātri spēj iedzīt izmisumā.

Ja jānosauc kāds mīnuss, tad bez serves (kas ir būtiski uzlabojusies), tas ir "forehand" sitiens, kas Noli šad un tad mēdz pievilt. Var teikt, ka abiem šodienas mača dalībniekiem "bekhends" ir stabilāks par sitienu no ērtās puses. Gulbis iepriekšējos divos mačos pret Federeru un Berdihu veiksmīgi realizēja iepriekš izraudzīto taktiku – pret Rodžeru uzbrukts viņa "bekhendam", savukārt pirms trim dienām notikušajā spēlē pret Berdihu vairāk spēlēts uz čeha "forehand". Jādomā, ka pareizā taktika būs izraudzīta arī šodienas mačam.

Savdabīgu komentāru pirms pusfinālā paudis Gulbja treneris Ginters Bresniks. Viņš uzskata, ka viņa audzēknim pagaidām nav izredžu pārspēt Džokoviču, kurš Parīzē kļūšot par čempionu. Pat, ja Ernests spēlēšot savu labāko spēli, viņš joprojām būšot 10-15% zem Džokoviča vidējā spēles līmeņa. „Ernestam vajag brīnumu, bez brīnuma uzvarēt nevarēsim“, sacījis Bresniks. Vai brīnumu tomēr sagaidīsim, to skatīsimies no 14:00 pēc Latvijas laika. Maču tiešraidē piedāvās nevien Eurosport TV kanāls, bet arī LTV7 ar Māri Rīmeni komentētāja statusā.

Gulbja un Džokoviča profilu salīdzinājums

GulbisKategorijaDžokovičs
25Vecums27
1.90 mAugums1.88 m
17Rangs2
25-26Grand Slam bilance167-31
12-7French Open bilance41-9
193-154Karjeras bilance572-135
32-10Sezonas bilance29-3
6Vienspēļu tituli44
63-45Karjeras māla bilance143-39
17-4Sezonas māla bilance13-1
74-79Karjeras taibreiki164-92
12-7Sezonas taibreiki5-3
4-65-setu mači20-8
12:19Laiks kortā10:24

Piezīmes: norādīta informācija tikai par ATP pamatturnīru, "Grand Slam" un Deivisa kausa spēlēm. 5 setu maču statistikā iekļauti gan "Grand Slam", gan Deivisa kausa rezultāti. Laiks kortā – šajā turnīrā četros mačos nospēlētais laiks.


, 2014-06-06 08:36, pirms 10 gadiem
Autor,kaut kas nesakrīt

Gulbja un Džokoviča profilu salīdzinājums

Gulbis Kategorija Berdihs
, 2014-06-06 08:37, pirms 10 gadiem
Grūti būs,bet lai izdodas Gulbim uzvarēt !
, 2014-06-06 08:42, pirms 10 gadiem
Novēlu veiksmi Gulbim, par pirmo major finālu!

P.S. Anjo lūgšanu vajag šeit, tad viss būs!
, 2014-06-06 08:43, pirms 10 gadiem
Mēs ticam! Sarauj Gulbi!
, 2014-06-06 08:45, pirms 10 gadiem
Nu ko! Atliek vien cerēt, ka trenera vārdi vakar bija domāti, lai iemidzinātu Džoko un pamodinātu Gulbi!
, 2014-06-06 08:47, pirms 10 gadiem
Ja spēlēs kā līdz šim, būs interesanti !
, 2014-06-06 08:47, pirms 10 gadiem
Es ticu! Gulbim zaudēt nav ko, arī es par zaudējumu nepārdzīvošu itin nemaz (ja nu vienīgi tas būs 5. setā nobeigumā). Taču es ticu tam, ka, spēlējot labāko tenisu kā pret čehu, Gulbis spēs sagādāt cienījamu pretsparu!
Veiksmi, izturību, vēsu prātu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-06-06 08:52, pirms 10 gadiem
Tā var būt, ka Džokovičam tikai 9 vienspēļu tituli? Vai arī tabulā ir kļūda?
, 2014-06-06 08:54, pirms 10 gadiem
Lai izdodas arī šoreiz!

Tenisa Dievs kortā,
Svētīts lai top Tavs vārds,
Lai nāk Tavs forhends un bekhends,
Tavs plāns lai notiek kā tīkla priekšā, tā arī uz
gala līnijas.
Ernesta dienišķo uzvaru dod mums šodien,
Un piedod mums mūsu fanību,
Kā arī mēs piedodam sev
Un neieved viņu kārdināšanā dauzīt raketes
Bet atpestī viņu no pretinieka,
Jo tev pieder bumbiņa, rakete, spriegotājs un
tiesnešu brigāde,
Mūžīgi mūžos, sarauj!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-06-06 08:55, pirms 10 gadiem
Problem? rakstīja: Tā var būt, ka Džokovičam tikai 9 vienspēļu tituli? Vai arī tabulā ir kļūda?
jā, bet toties lielākā daļa lielie grand slam
, 2014-06-06 08:55, pirms 10 gadiem
Rīmenis tak nemāk komentēt, un sanāk diemžēl diezgan sūdīgi !!
, 2014-06-06 08:59, pirms 10 gadiem
Tur vajadzēja būt skaitlim 44... Autori, izlabojiet...

Maxvell Smart rakstīja: Gan jau 9 Grand Slam, bet Gulbja sešiem 250niekiem
, 2014-06-06 09:00, pirms 10 gadiem
kaaseejs rakstīja: jā, bet toties lielākā daļa lielie grand slam
Tu nopietni??? Kaut nedaudz padomā pirms raksti, kaut nedaudz. 44 tituli
, 2014-06-06 09:01, pirms 10 gadiem
Turās!
, 2014-06-06 09:01, pirms 10 gadiem
kungs rakstīja: Tu nopietni??? Kaut nedaudz padomā pirms raksti, kaut nedaudz. 44 tituli
nevajag stresot, te pavilkt kādu ir baigi viegli...
, 2014-06-06 09:07, pirms 10 gadiem
10 iemesli kāpēc Ernests varētu uzvarēt!
1. Džoko serve nekad nav augstākajā līmenī tāpēc bieži pie viņa serves ir 40-40! Bet protams savas serves jāņem!
2. Ja Gulbis ir nolēmis, ka vēlas būt NR1 tad ir laiks to pierādīt.
3. Gulbis var uzvarēt visus.
4. Gulbim bija vieglāks 1/4 fināls.
5. Gulbis šajā turnīrā izskatās pārliecinošāk.(priekš saviem standartiem)
6. Džoko parasti spēlē ļoti stabili, bet ja spēlē nestabili tad praktiski visu spēli.
7. Gulbis ar savu uzvedību var izsist Džoko no ritma.
8. Viņi ir maz tikušies tāpēc ari visi toto dod tādus koificentus pret rafu labākajā gadijumā būtu 4. Un tieši tā kā Gulbis teica iepriekš Džoko tikās ar citu Gulbi.
9. Gulbim nav MUST WIN spēle, bet Džoko lai ari kā to negribētu domā jau par finālu ar Rafu. Šī situvācija atgādina LAT-CAN olimpiskajās spēles, bet atšķirība tāda ka šoreiz iznākums būs pozitīvs.
10. Tas ir tikai tennis, uz laukuma nespēlē ne uzvārds, ne rang, ne naud, ne tautība. Divi spēlētāji divas raketes un bliežam! PAR UZVARU!!!
, 2014-06-06 09:23, pirms 10 gadiem
DOmaaju, ka muus gaida lieliska speele. Tas, ka Ernesta treneris staasta, ka Gulbis veel nav gatavs, ir pretinieka iemidzinaashana
PAR GULBJA UZVARU (turniiraa !!!
, 2014-06-06 09:30, pirms 10 gadiem
Ernests jau ir licis pasaulei izdzirdēt Latvijas vārdu
Ja ticēt toto kantoriem cerības ... , bet Latvija ir ar Tevi !!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-06-06 09:43, pirms 10 gadiem
Kā es labprāt paskatītos finālu Gulbis - Nadals. Un tajā pienāktu Ernesta Gulbja zvaigžņu stunda! Kamēr kasītājs kā vienmēr tikai ātri skrietu un atsistu, tikmēr Ernests nodemonstrētu TENISU! Ātru, drošu, uzbrūkošu. Lieliska serve... precīzi sitieni pa līnijām... Skaisti dropšoti... Ernestam neraksturīgi maz nepiespiestu kļūdu. Un finālos vienmēr lieliskais Ernests uzvarētu ar 6-3, 6-4, 6-2. Un PSY ar savu Gangnamstailu varētu iet ieskrieties, jo cilvēki pēc laika youtubā to vien skatītos kā Gulbis finālā satriec Nadalu. Atšķirībā no Soderlinga 2009. gadā - veselu Nadalu. Vēl pēc 40 gadiem tenisa apskatnieki skatītos šo video - KĀ tad vajadzēja spēlēt uz māla, lai pieveiktu gadiem ilgi neuzvarēto māla karali Nadalu...
Izskatās fantastika? Man gan liekas, ka reāli. Džokovičam ir stresiņš - kaut kāds Gulbis, kuru nu jau visi norakstīja, pēkšņi Federeru uzvar, tad Berdihu, ir pārliecināts par sevi tagad... Turklāt Džokovičs labi pazīst Gulbi no junioru laikiem. Galvenais ir Džokoviču šodien pievarēt un vēlams - bez pieciem setiem Gulbim un validola krājumiem faniem. Ap pieciem vakarā beigšu darbu un ap šo laiku jau dzirdēšu - game, set and match - Ernests Gulbis! Un tad būs arī Nadala kārta.
, 2014-06-06 09:44, pirms 10 gadiem
Ivars rakstīja: Rīmenis tak nemāk komentēt, un sanāk diemžēl diezgan sūdīgi !!
Aizej piesakies, Tev jau labāk sanāks! Klusēsi kā kaps, kad piebāzīs mikrofonu un sāksies ēters!
, 2014-06-06 09:49, pirms 10 gadiem
Gulbja spēks un talants + Tīma nosvērtība un treniņa laiks sparingojoties = spraigs mačs ar iespējamu pozitīvu iznākumu!
, 2014-06-06 09:59, pirms 10 gadiem
Piličs būs šodien uz maču?
, 2014-06-06 10:00, pirms 10 gadiem
Pēc Gulbja pēdējo spēļu snieguma, šķiet, ka vienīgais, kas Ernestam ir vajadzīgs ir VEIKSME, jo ar pārējo Ernests ir ticis galā. PAR ERNESTA VEIKSMI un LIELU LV!!!
, 2014-06-06 10:05, pirms 10 gadiem
Bargākais latvju dieviņš Pērkons šodien būs Parīzē un palīdzēs tam brīnumam piepildīties!
, 2014-06-06 10:13, pirms 10 gadiem
emils777 rakstīja: 10 iemesli kāpēc Ernests varētu uzvarēt!
1. Džoko serve nekad nav augstākajā līmenī tāpēc bieži pie viņa serves ir 40-40! Bet protams savas serves jāņem!
2. Ja Gulbis ir nolēmis, ka vēlas būt NR1 tad ir laiks to pierādīt.
3. Gulbis var uzvarēt visus.
4. Gulbim bija vieglāks 1/4 fināls.
5. Gulbis šajā turnīrā izskatās pārliecinošāk.(priekš saviem standartiem)
6. Džoko parasti spēlē ļoti stabili, bet ja spēlē nestabili tad praktiski visu spēli.
7. Gulbis ar savu uzvedību var izsist Džoko no ritma.
8. Viņi ir maz tikušies tāpēc ari visi toto dod tādus koificentus pret rafu labākajā gadijumā būtu 4. Un tieši tā kā Gulbis teica iepriekš Džoko tikās ar citu Gulbi.
9. Gulbim nav MUST WIN spēle, bet Džoko lai ari kā to negribētu domā jau par finālu ar Rafu. Šī situvācija atgādina LAT-CAN olimpiskajās spēles, bet atšķirība tāda ka šoreiz iznākums būs pozitīvs.
10. Tas ir tikai tennis, uz laukuma nespēlē ne uzvārds, ne rang, ne naud, ne tautība. Divi spēlētāji divas raketes un bliežam! PAR UZVARU!!!
Labi uzrakstīji, par visu piekrītu. Šodien puse darba diena, puse tenisa svētki
, 2014-06-06 10:14, pirms 10 gadiem
Saku godīgi - rakstu neizlasīju, tāpēc nezinu vai ir tas pieminēts vai nav, bet Novaks jau pavisam drīz ieies tēva kārtā!
, 2014-06-06 10:16, pirms 10 gadiem
Ivars rakstīja: Rīmenis tak nemāk komentēt, un sanāk diemžēl diezgan sūdīgi !!
Tieši otrādi, komentē ļooti labi un paskaidro ari dažādas nianses, kā nekā pats arī ir spēlējis, protams ne tādā līmenī un ne tuvu tam, bet spēles sīkumus viņš pārzina ļoti labi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-06-06 10:20, pirms 10 gadiem
Izredzes jau ir vienmēr, pretiniekam piemetas vēdergraizes, vai sastiepj kādu muskuli, bet objektīvi Džokovičs patlaban ir labāks.
Ja Gulbis turpinās uzņemto tempu, tad jau tuvākā nākotnē uzvaras būs, arī kāds Grand Slam uzvarētāja tituls.
Ar labu servi , daudziem eisiem Džokoviču nevar uzvarēt. Raoničam bija 20 eisi, bet viņš pret Džokoviču nepaņēma pat setu. Ja grib cerēt uz uzvaru, jābūt bez eisiem stabilai, bez dubultkļūdām otrai servei, savas nepiespiestās kļūdas jāsamazina līdz minimumam. Džokovičam nav zvērīga serve, bet viņš uzvar, jo maz kļūdās un atsit bieži it kā neņemamas bumbas un atbildes sitieni ir viltīgi, pa stūriem.
, 2014-06-06 10:20, pirms 10 gadiem
M I K U C I S rakstīja: Piličs būs šodien uz maču?
Nu tas viņam būtu ļooti liels gods un lepnums redzot ka divi viņa audzēkņi spēlē GS pusfināla!

Domāju ka viņš savu emocionālāko brīdi piedzīvoja Wimbldonā kad tur triumfēja Gorans Ivanisevičs, viņš bija arī klāt toreiz un sēdēja kopā ar Gorana tēvu un treneriem!
, 2014-06-06 10:21, pirms 10 gadiem
Maxvell Smart rakstīja: Vai Novaks brauks savā auto šodien?
Lāsts ir lauzts, jo aizvakar ar to brauca Simona Halepa viņa tika finālā
, 2014-06-06 10:21, pirms 10 gadiem
Veselībai, pašsajūtai ir liela nozīmē. Vavrinka Nadālu uzvarēja Austrālijā, bet diez vai viņš uzvarētu veselu Nadālu?!
Paula Badosa un Džesika Bousasa. Foto: Mutua Madrid Open
1

Bousasa uzvar Badosu un kļūst par Ostapenko oponenti Madridē

Spānijas galvaspilsētā Madridē sācies "WTA 1000" māla turnīrs. Spānijas spēlētāju cīņā Džesika Bousasa šodien apspēlēja Paulu Badosu (2:6, 6:3, 6:3) un kļuva par Latvijas tenisa līderes Aļonas Ostapenko pretinieci otrajā kārtā.
Roberts Štrombahs. Foto: Ostra Group Open 2024 by Purposia

Štrombahs neiekļūst Ostravas "Challenger" pamatsacensībās

Čehijas trešajā lielākajā pilsētā Ostravā risinās "Challenger 75" turnīrs tenisā. Latvijas labākais tenisists Roberts Štrombahs šodien kvalifikācijas izšķirošajā kārtā zaudēja čeham Jakubam Nikodam - 2:6, 3:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
5

Madrides "WTA 1000" kvalifikācijā Semeņistaja zaudē pasaules 69. raketei

Spānijas galvaspilsētā Madridē sācies "WTA 1000" māla turnīrs. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja kvalifikācijas pirmajā kārtā piekāpās beļģietei Grētai Minnenai - 6:3, 2:6, 4:6.