Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastovai debija lielajā Madrides turnīrā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sevastovai debija lielajā Madrides turnīrā
Anastasija Sevastova
Foto: Porsche Tennis Grand Prix

Anastasija Sevastova (WTA 24.) šodien sāks savu pirmo Madrides "Premier Mandatory" sērijas turnīru, tiekoties ar reitingā septiņas vietas zemāk esošo Ķīnas tenisisti Šuaju Čžanu. Spēles sākums ne agrāk par 16:30.

"Premier Mandatory" kategorijā ietilpst četri turnīri – Indianvelsa, Maiami, Madride un Pekina. Sevastova šogad pirmajos divos šīs sērijas turnīros palika bez uzvarām, Kalifornijā zaudējot Lorenai Deivisai, bet Floridā piekāpjoties Soranai Kirstejai. Anastasijai pēdējā uzvara "Premier Mandatory" līmenī bija 2011. gadā Indianvelsā, kur pārvarēta viena kārta, uzveicot Polonu Hercogu.

Madridē Sevastovai ir laba izloze, kas dod iespējas uzvarēt vairāk nekā vienā spēlē, pat neskatoties uz to, ka 2. kārtā iespējama tikšanās ar pasaules trešo raketi Karolīnu Pliškovu. Ne viņa, nedz arī pirmā pretiniece Čžana nav māla spēlētājas, kamēr Sevastova uz šī seguma jūtas pat ļoti komfortabli.

28 gadus vecā Čžana ir ātro segumu, it īpaši "hard" cienītāja, bet uz māla kalnus negāž. Viņai uz šī seguma WTA pamatturnīros ir 12-24 bilance, tālāk par 1. kārtu tiekot tikai vienā turnīrā! Tas bija 2014. gadā Romā, kur viņa sasniedza ceturtdaļfinālu. Čžana šogad uz māla nospēlējusi četrus mačus (1-3), no kuriem pēdējais bija šonedēļ Prāgā, tur ar 0:6, 3:6 bezcerīgi zaudējot Monai Bārtelai.

Šuaja uz māla tikai vienreiz pieveikusi Top 25 spēlētāju (Sevastovas pašreizējais līmenis), to izdarot jau pieminētajā Romas turnīrā, kur ar 7:6(6), 5:7, 6:3 uzveikta tā laika sestā rakete Petra Kvitova. Kā zināms, Kvitovas uzvarēšanai bieži vien daudz nevajag, jo viņa regulāri pati sev zaudē. Petra ķīnietei toreiz palīdzēja ar 57 kļūdām.

Uz "hard" seguma viņai ir četras Top 10 uzvaras, ieskaitot arī vienu panākumu pret pasaules pirmo raketi. Tas sensacionāli notika 2009. gadā Pekinā, kur Čžana, tolaik rangā esot tikai 226. vietā, ar 7:5, 7:6(5) pieveica Dinaru Safinu. Čžana divreiz pieveikusi Simonu Halepu un vienreiz Garbinji Mugurusu.

Šuaja vienreiz uzvarējusi WTA vienspēļu turnīrā, 2013. gadā kļūstot par Guandžou "International" turnīra čempioni. Tur finālā divu ārpus Top 100 bijušu spēlētāju mačā pieveikta Vanja Kinga. Tas arī ir viņas vienīgais fināls. Viņa septiņas reizes zaudējusi pusfinālā.

Čžana pirms 2016. gada sezonas nopietni apsvēra domu par karjeras beigšanu. Un tas bija nevis veselības problēmu dēļ, kā tas būs mēdz būt vairumā gadījumu, bet gan tāpēc, ka viņa nebija konkurētspējīga lielajos turnīros. Proti, "Grand Slam" sacensībās viņa līdz pagājušā gada janvārim nebija uzvarējusi nevienā spēlē (0-14)! Un tad pēkšņi viss mainījās, viņai sensacionāli tiekot līdz "Australian Open" ceturtdaļfinālam. Loģiski, ka tobrīd karjeras beigšanas plāni tika atcelti. Viņa pagājušo sezonu pabeidza ranga 23. vietā, kas arvien ir Šuajas rekords.

Sevastova ar Čžanu ir tikusies divas reizes, abām cīņām notiekot tieši uz māla seguma. Anastasija ķīnietei 2012. gadā ar 4:6, 5:7 zaudēja Eštorilas WTA kvalifikācijā un 2015. gadā viņu ar 6:1, 6:1 sagrāva Bursas ITF 60 000 sērijas turnīra ceturtdaļfinālā. Tik ļoti atšķirīgiem rezultātiem ir vienkāršs skaidrojums. Sevastova pirms pieciem gadiem Portugālē notikušajā mačā bija bez spēļu prakses – viņai toreiz tikai aprīļa beigās bija sezonas pirmais mačs, savainojuma dēļ nespēlējot kopš iepriekšējā gada oktobra.

Čžana spēlē agresīvu uzbrukumu tenisu, tāpēc, piemēram, var ar 6:0, 6:3 sagraut Halepu. Tiesa, viņai tādā tenisā ir arī ļoti daudz kļūdu. Sevastovai tādas pretinieces ļoti patīk, jo viņa var spēlēt aizsardzībā, nedodot viņām ritmu un sagaidot ļoti daudz kļūdu. Tāpat jāatzīmē, ka Sevastovai ir daudz labāka spēlētprasme uz māla, kas šodienas mačā Anastasijai ļauj kļūt par lielu favorīti. Sevastovas debijas spēle Madridē plānota ne agrāk par 16:30. Viņas kortā pirms tam no 12:00 jāizspēlē trīs spēles.

     [+] [-]

, 2017-05-06 17:07, pirms 7 gadiem
slinkum, slinkum laid mani vāļā, bet varbūt kāds var ielikt linku kur var spēli redzēt, neizdodas atrast.

     [+] [-]

, 2017-05-06 18:00, pirms 7 gadiem
livetv sx eventinfo 528701 shuai zhang anastasija sevastova