Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Latvijā norisinās nesankcionēts tenisa turnīrs

Latvijā norisinās nesankcionēts tenisa turnīrs
Miķelis Lībietis. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Šodien Latvijā ar vairāku Latvijas spēlētāju dalību norisinās tenisa turnīrs „Sky Tennis Exhibition Latvia”, kurš sācies jau iepriekšējā nedēļā un tagad piesaistījis arī vairāku pasaules totalizatoru uzmanību. Latvijas Tenisa savienības ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks sarunā ar portālu Sportacentrs.com uzsvēra, ka LTS koronavīrusa pandēmijas laikā ir aizliegusi visu tenisa turnīru norisi Latvijā un attiecīgi šo turnīru nav sankcionējusi, turklāt Latvijas valdības ārkārtas situācijā aizliegusi sporta pasākumu rīkošanu telpās.

Koronavīrusa pandēmijas laikā Latvijā organizētie sporta pasākumi ir aizliegti, kā arī pamatīgi ierobežota pulcēšanās privātajos pasākumos. Tāpat arī slēgtas sporta halles un ar likumu aizliegta sporta norišu darbība telpās, taču portāla Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija liecina, ka nekas no tā nav kavējis jau aizvadītajā nedēļas nogalē sākt tenisa turnīru „Sky Tennis Exhibition Latvia”.

Informācija par šo turnīru sākotnēji parādījās interneta bukmeikeru kantoros, kuros šobrīd novērojams pamatīgs tukšums, attiecīgi vienīgais notiekošais tenisa turnīrs pievērsa papildu uzmanību. Kā liecina jau notikušo spēļu rezultāti, turnīrā piedalās arī bijušais Latvijas izlases spēlētājs Miķelis Lībietis (savulaik bijis 352. ATP rangā), kā arī Daniels Petrovs, Artūrs Kuļibaba, Artjoms Surkovs, Arvis Bērziņš, Maksims Kazijevs, Pēteris Vinogradovs un Deivids Jukša.

Portāls Sportacentrs.com ieguva apliecinājumu, ka šāds turnīrs patiešām notiek kādā sporta hallē ārpus Rīgas un to organizē kāda privātpersona, kuras vārds netiek nosaukts.

Latvijas Tenisa savienības ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks mūsu portālam apliecināja, ka LTS koronavīrusa pandēmijas dēļ ir aizliegusi tenisa turnīru rīkošanu Latvijas teritorijā un minētais „Sky Tennis Exhibition” turnīrs ir nesankcionēts. Lejnieks solīja, ka noskaidros lietas būtību, taču šobrīd viņa rīcībā plašākas informācijas nav.

Lai arī par turnīru Latvijas Tenisa savienībā nekādas informācijas nav, tas nokļuvis daudz plašākas sabiedrības redzeslokā, proti, totalizatoru piedāvātajā likmju klāstā. Kā novēroja Sportacentrs.com, likmes bija pieejamas arī jau piektdien, bet šodien pusdienlaikā likmes tika piedāvātas par katru atsevišķu spēli, turklāt šim nesankcionētajam turnīram tika nodrošināta arī sīka statistika, kas tiek ievākta uz vietas un nosūtīta attiecīgajam uzņēmumam, kas savukārt to pārvirza totalizatoriem un portāliem, kuros tiek informēts par spēļu rezultātiem.

Tā kā šis ir vienīgais tenisa turnīrs pasaulē, par ko šodien pieejama līdzīga statistika, nekāds pārsteigums nav arī tā parādīšanās vairāku valstu totalizatoru piedāvājumos. Koeficientus uz šīm spēlēm totalizatoriem sagatavo un izsūta firmas, kas tieši ar to nodarbojas, un attiecīgi piedāvājumi par spēlēm pieejami plašā tirgū, ieskaitot vairākos Latvijas totalizatoros, no kuriem gan vismaz viens pēc portāla Sportacentrs.com intereses šo piedāvājumu ir slēdzis.


, 2020-04-06 16:06, pirms 4 gadiem
Bravo čaļi, pelna naudu kā māk!
, 2020-04-06 16:07, pirms 4 gadiem
Kas tad nu, nabadziniem beidzas toto firmu sludinajumi un nolema parmesties par zurkam ? Ja jau izdomajat darit labos darbus, tad izpetiet lidz galam, kurs un kur organize, bet tas laikam nebutu parak izdevigi, tapec jaieliek skals virsraksts ? Un iznemot to, ka paslaik zales sportot nedrikst, kur ir rakstits, ka sadam turniram butu jabut sankcionetam no LTS puses ????
, 2020-04-06 16:15, pirms 4 gadiem
rediss77 rakstīja: Kas tad nu, nabadziniem beidzas toto firmu sludinajumi un nolema parmesties par zurkam ? Ja jau izdomajat darit labos darbus, tad izpetiet lidz galam, kurs un kur organize, bet tas laikam nebutu parak izdevigi, tapec jaieliek skals virsraksts ? Un iznemot to, ka paslaik zales sportot nedrikst, kur ir rakstits, ka sadam turniram butu jabut sankcionetam no LTS puses ????
Apgaismo mūs un arī, lūdzu, ieraksti, kurš kurā spēlē uzvarēs, lai varam visi nopelnīt. Uzvarētājs noteikti jau zināms.
, 2020-04-06 16:19, pirms 4 gadiem
rediss77 rakstīja: Kas tad nu, nabadziniem beidzas toto firmu sludinajumi un nolema parmesties par zurkam ? Ja jau izdomajat darit labos darbus, tad izpetiet lidz galam, kurs un kur organize, bet tas laikam nebutu parak izdevigi, tapec jaieliek skals virsraksts ? Un iznemot to, ka paslaik zales sportot nedrikst, kur ir rakstits, ka sadam turniram butu jabut sankcionetam no LTS puses ????
Daudzas sporta federācijas nokārto sev de facto monopolu uz savu sporta veidu sacensībām un aizliedz reģistrētiem sportistiem piedalīties visādos kreisajos pagalma mačos, kur, piemēram, nav dopinga kontroles un citādu svarīgu lietu. Ja vēl sarīkotas pretēji likumu aizliegumiem, tad pavisam.
, 2020-04-06 16:21, pirms 4 gadiem
loook ploik! rakstīja: Apgaismo mūs un arī, lūdzu, ieraksti, kurš kurā spēlē uzvarēs, lai varam visi nopelnīt. Uzvarētājs noteikti jau zināms.
Man nav nekads info par so turniru, bet nesaprotu kapec jataisa sensacija ar visu LTS prieksgala. Galveno saja raksta ta ari neizlasiju, vai iesniegums policijai ir tapis ?
, 2020-04-06 16:23, pirms 4 gadiem
Baraks Osama rakstīja: Daudzas sporta federācijas nokārto sev de facto monopolu uz savu sporta veidu sacensībām un aizliedz reģistrētiem sportistiem piedalīties visādos kreisajos pagalma mačos, kur, piemēram, nav dopinga kontroles un citādu svarīgu lietu. Ja vēl sarīkotas pretēji likumu aizliegumiem, tad pavisam.
Bet rakstits, ka tas ir excibition turnirs. Diez vai lts katru gadu sankcione jurmalas la rocca turniru kura ir spelejusi bijusie atp nr 1 un par kuru nekur neraksta, bet te ka sensaciju izvelk kkadu lauku halles turniru.
, 2020-04-06 16:27, pirms 4 gadiem
Cita lieta, ka uz deivisa kausu ceret spelejot sada laika tada turnira, kurs skaidrs kapec notiek gan laikam ir maz ceribu.
, 2020-04-06 16:34, pirms 4 gadiem
Nu turnīrs notiek jau kādu laiciñu, dīvaini, ka SC tikai tagad par to uzraksta! Cik dzirdēts Mārupē kaut kur zipā cauru dienu!! Pagājušnedēł sievietes ar spēlēja... Orgqnizatori, no vienas puses malači, laba biznesa ideja, jo, piemēram, Ukrainā galda tenisu amatieri spēlē gandrīz 24/7, lai varētu likt likmes, LV Nokia varētu būt šie tenisa turnīri...
, 2020-04-06 16:43, pirms 4 gadiem
Izskatās pēc latviešu skaudības.
, 2020-04-06 16:47, pirms 4 gadiem
rediss77 rakstīja: Galveno saja raksta ta ari neizlasiju, vai iesniegums policijai ir tapis ?
Vai ir kaut kas pārkāpts? 2m distance nav ievērota? Vairāk par 2 cilvēkiem bariņā savākušies?
, 2020-04-06 16:49, pirms 4 gadiem
jūrnieks rakstīja: Vai ir kaut kas pārkāpts? 2m distance nav ievērota? Vairāk par 2 cilvēkiem bariņā savākušies?
Sporta hallem jabut slegtam raksta tacu uzrakstits.
, 2020-04-06 16:53, pirms 4 gadiem
jūrnieks rakstīja: Vai ir kaut kas pārkāpts? 2m distance nav ievērota? Vairāk par 2 cilvēkiem bariņā savākušies?
Sporta sacensības šobrīd ir aizliegtas, tapat kā citi publiski pasākumi
, 2020-04-06 16:54, pirms 4 gadiem
biju pēc skrūvēm DEPO..... tur tautas vienkop vairāk kā visos LV rīkotajos vietējos tenisa turnīros gada laikā... kaut ko nesaprotu, džeki viens pret vienu hallē spēlē, skatītāju nav, tikmēr depo vīruss jautri planē apkārt.
, 2020-04-06 17:22, pirms 4 gadiem
Visas lielas tenisa halles riga tapat strada...klusinam, bet zem slegtam durtinam...
, 2020-04-06 17:25, pirms 4 gadiem
espozito79 rakstīja: Visas lielas tenisa halles riga tapat strada...klusinam, bet zem slegtam durtinam...
Tpt ka daudzas fitnesa zāles savējos laizh iekšā
, 2020-04-06 17:37, pirms 4 gadiem
rediss77 rakstīja: Sporta hallem jabut slegtam raksta tacu uzrakstits.
Kur rakstīts, ka tas notiek kaut kādā publiski pieejamā hallē un nevis kāda tenismīļa privātajā hallē?
Bet nu labi - MK rīkojuma Nr. 103 4.5.5. punkts aizliedz "jebkādus privātus pasākumus". Ja kas, tad, formāli pieejot, arī dzimšansdienas svinības videokonferences režīmā var uzskatīt par privātu pasākumu Nav tajā likumā baigi smalkā gradācija. Ātri tapis, ātri pieņemts. Tāpēc smieklīgi mesties virsū kaut kādam tenisa paraugturnīram, kas sabiedrību apdraud simtreiz mazāk nekā jebkurš apavu veikals.
, 2020-04-06 17:44, pirms 4 gadiem
laikam viss beidzies. vairs neļauj likt toto. kāds paviesojies
, 2020-04-06 18:27, pirms 4 gadiem
Krievijā ar notiek kaut kāds Līga pro short hockey turnīrs , par tiem pašiem Ukraiņiem ar var rakstīt ka notiek galda tenisa turnīri.
Amerikā zirgu skriešanas sacenes ar notiek. Un šautriņas mešanā ar notiek pārbaudes mači
, 2020-04-06 18:49, pirms 4 gadiem
Kadrs23 rakstīja: Nu turnīrs notiek jau kādu laiciñu, dīvaini, ka SC tikai tagad par to uzraksta! Cik dzirdēts Mārupē kaut kur zipā cauru dienu!! Pagājušnedēł sievietes ar spēlēja... Orgqnizatori, no vienas puses malači, laba biznesa ideja, jo, piemēram, Ukrainā galda tenisu amatieri spēlē gandrīz 24/7, lai varētu likt likmes, LV Nokia varētu būt šie tenisa turnīri...
Šiem jau nepārtraukti jāzombe par konoru,īsts sports šai lapelei paliek cita plānā
, 2020-04-06 18:50, pirms 4 gadiem
comon88 rakstīja: Krievijā ar notiek kaut kāds Līga pro short hockey turnīrs , par tiem pašiem Ukraiņiem ar var rakstīt ka notiek galda tenisa turnīri.
Amerikā zirgu skriešanas sacenes ar notiek. Un šautriņas mešanā ar notiek pārbaudes mači
šautriņās man liekas ka tie ir caur video. nav kopā
, 2020-04-06 20:02, pirms 4 gadiem
Nu ko? Čekistu uz āķa.
, 2020-04-06 20:52, pirms 4 gadiem
Rolands Agensbergs rakstīja: biju pēc skrūvēm DEPO..... tur tautas vienkop vairāk kā visos LV rīkotajos vietējos tenisa turnīros gada laikā... kaut ko nesaprotu, džeki viens pret vienu hallē spēlē, skatītāju nav, tikmēr depo vīruss jautri planē apkārt.
Tak daudziem jefiņiem galvenais kritērijs ir azlieguma kā tāda esamība vai neesamība Kas ir aizliegts ir bīstams, kas nav, tas nav, tipa, valste labāk zinās Visi draudzīgi skatās Panorāmu, lasa LV ziņu portālus, kā arī komentārus tajos un izsecina, ka visnopietnākā krīze ir Francijā (visuzinošais Bocmanis Ivars), jo LV oficiālie masu mediji, kā arī dzimtā valsts vara, tak nemelo nekad!
, 2020-04-06 21:13, pirms 4 gadiem
Kaut kā jau maize jāpelna,ne visi var diedelēt no valsts.Ar aizliegumiem neko nepanāksi,agri vai vēlu no ierakumiem tāpat būs visiem jālien ārā.
, 2020-04-06 23:19, pirms 4 gadiem
Lībietis pilnīgi ķīselī aizgājis .. un nebrīnītos ka pie idejas piedalās vietējais toto magnāts
, 2020-04-07 00:03, pirms 4 gadiem
Nu lai jau puikas spele, turnirs gan tads stipri aizdomigs, tapat ka lielaka dala speletaji
Vel deretu saprast, kapec VISI slegtie korti riga slepus strada un ir kaut kadiem izredzetajiem pieejami, bet citiem nav...
, 2020-04-07 07:30, pirms 4 gadiem
nav jau žēl,bet dēļ šādiem gudriniekiem,visiem (arī viņiem pašiem)būs ilgāk jāpacieš visi šie ierobežojumi. Nu labi,uzspēlē viņi pa kluso,un uzskata,ka pie kājas aizliegumi,bet pasākumu ner5īkošana,slēgtās skolas u.t.t,taču ietekmē praktiski jebkuru.
Daniela Vismane. Foto: Mauri Levandi / Estonian Tennis Association

Vismane dodas Semeņistajas pēdās un zaudē ar tādu pašu rezultātu - 6:7, 0:6

Katalonijas pilsētā Terrasā turpinās W35 tenisa turnīrs uz māla. Latvijas ceturtais numurs Daniela Vismane šodien 1/4 finālā piekāpās beļģietei Hannei Vandevinkelai - 6:7, 0:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Zumapress/Scanpix
5

Semeņistaja kapitulē "WTA 125" astotdaļfināla pēdējā setā

Turcijas dienvidu pilsētā Antaljā turpinās "WTA 125" turnīrs uz māla. Latvijas tenisa otrā rakete Darja Semeņistaja šodien 1/8 finālā zaudēja japānietei Mojukai Učijimai - 6:7, 0:6.
Diāna Marcinkēviča. Foto: Diego Runggaldier / tennis-valgardena.com

Marcinkēvičai zaudējums ITF W75 turnīra dubultspēļu pirmajā kārtā

LETA. Latvijas tenisiste Diāna Marcinkēviča trešdien pārī ar lietuvieti Justinu Mikulskīti Francijā cieta zaudējumu Starptautiskās tenisa federācijas (ITF) Kruasi Bobūras W-75 sērijas turnīra dubultspēļu sacensību pirmajā kārtā.