Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Rocēns un Podžus izcīna vieglas uzvaras un nodrošina Latvijai panākumu pār Armēniju

Andrejs Siliņš

Rocēns un Podžus izcīna vieglas uzvaras un nodrošina Latvijai panākumu pār Armēniju
Mārtiņš Podžus
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Latvijas tenisists Mārtiņš Rocēns piektdien Deivisa kausa Eiropas zonas III grupas A apakšgrupas spēlē pret Armēniju pirmajā mačā ar 6:3, 6:1 pieveica Torgomu Asatrjanu. Arī Mārtiņš Podžus svinēja vieglu uzvaru savā vienspēlē.

17 gadus vecais Rocēns pirmajā spēlē tikās ar Asatrjanu, kurš nemaz neatrodas ATP rangā. Lielas problēmas 1844. vietā rangā esošajam latvietim nebija, pirmajā setā izcīnot panākumu ar 6:3, bet otrajā setā Mārtiņam izdevās uzvarēt vēl pārliecinošāk - 6:1.

Otrajā spēlē Mārtiņs Podžus, kurš rangā ieņem 565. pozīciju, tikās ar vēl vienu ATP rangā neesošu armēni Sedraku Hačatrjanu. Mārtiņam panākums nāca vēl vieglāk, nekā iepriekš Rocēnam - 6:0, 6:1. Līdz ar to Latvija pēc vienspēlēm izvirzījās vadība ar 2:0.

Dubultspēlē Latviju pārstāvēja Roberts Grīnvalds un Mārtiņš Rocēns, bet armēņiem spēlēja Hačatrjans un Henriks Nikoghosjans, kurš arī nav ATP rangā. Lai gan mūsējie ātri nonāca iedzinējos ar 0:2 (breikpunkts jau pirmajā geimā), sekoja trīs uzvarēti geimi pēc kārtas, pirmo reizi izvirzoties vadībā (3:2).

Pie 4:3 Latvija vēlreiz nobreikoja, panākot 5:3, tomēr pēc 26 nospēlētām minūtēm mačs nevarēja turpināties mūsējo dēļ, līdz ar to Latvija, neraugoties uz vadību, piedzīvoja zaudējumu. Tiesa, kopējais Latvijas un Armēnijas dueļa liktenis jau bija izšķirts pirms dubultspēles, un Latvija svinēja panākumu ar 2:1.

Iepriekš Latvija zaudēja gan Grieķijai, gan mājiniecei Melnkalnei. Rocēna un Podžus panākumi pret armēņiem bija vienīgās divas mūsējo uzvaras vienspēlēs.