Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Gulbim Parīzes "Masters" turnīra 1. kārtā ielozēts Čela

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Gulbim Parīzes "Masters" turnīra 1. kārtā ielozēts Čela
Ernests Gulbis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas tenisa pirmais numurs Ernests Gulbis sava sezonas pēdējā turnīra – Parīzes "Masters 1000" – pirmajā kārtā tiksies ar Argentīnas veterānu Huanu Ignasio Čelu, kuram zaudējis vienīgajā savstarpējā spēlē.

Ranga 26. vietā esošajam Gulbim sezonas izskaņa nav izdevusies – četri zaudējumi pēc kārtas. Pēdējie trīs no šiem zaudējumiem bijuši turnīru pirmajā kārtā. Jau pirmais mačs par pēdējo viņam kļuvis Tokija, Šanhajā un Bāzelē. Pēdējā uzvara gūta Bangkokas 2. kārtā izmocītā trīs setu spēlē pret Raineru Šutleru.

Sezonu Gulbis, visticamāk, beigs Parīzē. Visticamāk tāpēc, ka ar Ernestu ir kā ar bitēm. Pērn Latvijas pirmais numurs uz šo turnīru neaizbrauca, lai gan bija pieteicies kvalifikācijas mačiem. Ja Gulbis startēs Parīzē, tā viņam būs debija šajā turnīrā. Ernestam 1. kārtā pretī trāpījies māla segumu speciālists Huans Ignasio Čela no Argentīnas.

31 gadu vecais tenisists rangā atrodas 40. vietā un šosezon piedzīvojis otro jaunību - izcīnīti tituli Hjūstonā un Bukarestē. Čelam karjerā kopumā seši tituli, visi izcīnīti uz sev tīkamākā māla seguma, vēl piecas reizes zaudēts finālā. Gulbis pret Čelu spēlējis vienu reizi, pirms diviem gadiem zaudējot Barselonā – 6:2, 4:6, 3:6. Šī mača uzvarētājs 2. kārtā tiksies ar Mihailu Južniju.

Turnīram īpaša uzmanība pievērsta sezonas noslēguma turnīra Londonā sakarā. Uz šīm sacensībām ir vēl brīvas trīs vietas, un tieši turnīra Francijā būs pēdējā iespēja tikt pie biļetes uz prestižo turnīru.

Parīzē neredzēsim ranga līderi Rafaelu Nadalu. Spānis nespēlēs veselības problēmu dēļ. Rafam pirmdien paredzēta preses konference šajā sakarā. Pēdējo turnīru viņš aizvadīja pirms trim nedēļām Šanhajā, kur 3. kārtā negaidīti kapitulēja Jirgenam Melceram no Austrijas. Nadals nebija izlaidis pēdējos 18 "māsterus". Pērn Parīzē viņš sasniedza pusfinālu, bet 2007. gadā finālā zaudēja Davidam Nalbandjanam.

Līdz ar to par turnīra, kura balvu fonds ir 2.75 miljoni eiro, pirmo numuru kļuvis Rodžers Federers, kurš no 1. kārtas brīvs, bet otrajā tiksies ar kādu no frančiem – Nikolā Maū vai Rišāru Gaskē. Pamatturnīra izspēle sāksies svētdien.

Izmantotie resursi:
BNP PARIBAS MASTERS

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2010-11-05 21:56, pirms 13 gadiem
diemžēl, tā tas ir, ka pēdējā laikā par gulbi sanāk izlasīt jaunumu, par to kas viņam ielozēts

  -4 [+] [-]

, 2010-11-05 21:57, pirms 13 gadiem
Gulbis varētu nogriezt matus, man liekas viņam lisaks tīri labi piestāvētu..būtu kā Andre Agasi!

 +13 [+] [-]

, 2010-11-05 22:03, pirms 13 gadiem
pēc visām pēdējām intervijām, ko ir sniedzis Ernests, kaut kā zemapziņā nav pārliecības, ka no viņa var gaidīt kaut ko lielu. Un visi tie teksti ala "es spēlēju tikai savai ģimenei", "teniss palīdz man attīstīties kā personībai" vai "man nepatīk daudz trenēties" neliecina, ka viņš pats būtu gatavs kaut kam lielam.

Līdz ar to arī tā līdzjušana kļūst savādāka. Līdzīgi kā ar Biedriņu basketbolā, faniem vairs nav tā azarta. Bet nu lai veicas, protams, vēlu to labāko!

  -1 [+] [-]

, 2010-11-05 22:28, pirms 13 gadiem
Aigaro rakstīja: pēc visām pēdējām intervijām, ko ir sniedzis Ernests, kaut kā zemapziņā nav pārliecības, ka no viņa var gaidīt kaut ko lielu. Un visi tie teksti ala "es spēlēju tikai savai ģimenei", "teniss palīdz man attīstīties kā personībai" vai "man nepatīk daudz trenēties" neliecina, ka viņš pats būtu gatavs kaut kam lielam.

Līdz ar to arī tā līdzjušana kļūst savādāka. Līdzīgi kā ar Biedriņu basketbolā, faniem vairs nav tā azarta. Bet nu lai veicas, protams, vēlu to labāko!
visi nav vienādi... man patīk, ka viņs ir tāds kāds ir , tāds nedaudz sliktais puika, viņs gandrīz nekad ar savu spēli neatstāj vienaldzīgu ... un, ja viņš būtu rāts kā Federers ar darba spējām kā Nadalam un savu talantu, droši vien, ka viņs tagad būtu top 5 spēlētājs, bet vai tad viņs būtu interesants? ticu, ka arī tagad viņs var sasbiegt pašaus augstākās virsotnes ... sekošu viņa vienmēr, lai tur kas

  +4 [+] [-]

, 2010-11-05 22:36, pirms 13 gadiem
Turam īkšķus un ļoti ceru, ka Ernestam "atnāks vaļā".
Ernests uz māla seguma, liekas, spēlē labāk kā uz "hard`a", nu vismaz pēc rezultātiem spriežot.
Gaidam skaistu spēli un AZARTU no Ernesta puses, kas pēdējā laikā ir kaut kur pazudis

     [+] [-]

, 2010-11-05 22:37, pirms 13 gadiem
fantomas rakstīja: Gulbis varētu nogriezt matus, man liekas viņam lisaks tīri labi piestāvētu..būtu kā Andre Agasi!
matos ir spēks

  +2 [+] [-]

, 2010-11-05 22:45, pirms 13 gadiem
Ernestam tak sniipis parak augstu sacelts - vecaki palikushi zem tupeles. Lai jau viss tas labaakais... tik no ta everesta vinam janokapj.

     [+] [-]

, 2010-11-05 22:57, pirms 13 gadiem
Mūsu agrākie izcilie sportisti, man škiet, nav vis dzimuši Rīgā, piedevām, hiperindustrializētajā padomju Rīgā. Māte - trausla būtne, tēvs - paši redzam kāda paskata savos 50 gados. Kur tad lai viņš būtu neredzēts spēka mitriķis, kas nu bez apstājas trenēsies, spēlēs un tik uzvarēs. Lai kā Latvijas komentāros neķengātu, viņš ir pasaulē visplašāk zināmais latvietis mūsu vēsturē, jo komandās fanus neinteresē kur piedzimis un mūsu individuāliem, šķiet, nav pa 30 sacensībām sezonā

     [+] [-]

, 2010-11-05 23:05, pirms 13 gadiem
mekto rakstīja: droši vien, ka viņs tagad būtu top 5 spēlētājs, bet vai tad viņs būtu interesants?
butu stipri vien interesantak

  -1 [+] [-]

, 2010-11-05 23:11, pirms 13 gadiem
timoty rakstīja: butu stipri vien interesantak
ka jau teicu, kā kuram
tev Federes būtu interesants, kā ranga 8 numurs, piemēram?

     [+] [-]

, 2010-11-05 23:17, pirms 13 gadiem
mekto rakstīja: ka jau teicu, kā kuram
tev Federes būtu interesants, kā ranga 8 numurs, piemēram?
Te jau nav runa par Federeru, kurš mums ir interesants tāpēc, ka izcili spēlē. Runa ir par Gulbi, kurš, piemēram, man būtu vēl interesantāks, ja būtu nevis 26., bet 5. numurs, jo tas nozīmētu, ka viņš izcīna vairāk uzvaru, kas mani arī vairāk priecētu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-11-05 23:27, pirms 13 gadiem
Katrs pats savas laimes kaleejs.
Es jau ilgi domaaju, kad tad RAFA beidzot "kritiis" - te nu redzam, ka probleemas ar veseliibu jau saakas - taadas slodzes veseliibai neko labu nedod. Maksa par slavu vienmeer ir bijusi ljoti augsta, zeel ka daudzi to nesaprot.
Taa ka nav te ko Ernestam paarmest - vins jau taa ir sasniedzis praktiski neiespeejamo, malacis.

     [+] [-]

, 2010-11-06 10:34, pirms 13 gadiem
vinam vienmer neveica sar izlozi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-11-06 11:11, pirms 13 gadiem
gebels rakstīja: vinam vienmer neveica sar izlozi
Čela jau nu nav Džokoviča līmeņa spēlētājs. Nākošajā kārtā gaida Južnijs ,kurš arī uz sezonas beigām ir ņemams Ja tiks abiem pāri tad visdrīzāk būs Rodiks. 1000-niekam tā ir laba izloze, jo vāju pretinieku nebūs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-11-06 15:31, pirms 13 gadiem
AMADEJJS rakstīja: Ernest es tew ticu!
Es gan ne

     [+] [-]

, 2010-11-06 17:48, pirms 13 gadiem
Redzēju klātienē Čelas pēdējo spēli Valensijā pret Davidenko, zaudēja bez īpašiem variantiem. Ja Gulbis spēlēs daudz maz savā līmenī bez daudzām kļūdām, tad vajadzētu uzvarēt