Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Tenisists Lībietis aizvadījis pirmo spēli divu gadu laikā, bet priekšā vēl ilgs ceļš

Tenisists Lībietis aizvadījis pirmo spēli divu gadu laikā, bet priekšā vēl ilgs ceļš
Miķelis Lībietis. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Savulaik īslaicīgi pat Latvijas pirmās tenisa raketes godā pabijušais Miķelis Lībietis pirmdien valsts čempionāta ietvaros aizvadījis pirmo oficiālo spēli gandrīz divu gadu laikā, tomēr sportists sarunā ar Sportacentrs.com atzīst, ka finanšu trūkuma dēļ profesionāli varētu atsākt spēlēt ne ātrāk kā pēc pusgada.

Lībietis 2017. gada novembrī ASV pilsētā Šārlotsvilā piedalījās "Challenger" kategorijas turnīra dubultspēļu finālā, ar savu austrāliešu pārinieku Džeridu Čaplinu esot stabilā vadībā ar 7-6(4), 4-1, kad kādā epizodē latvietis neveiksmīgi guva Ahilleja cīpslas plīsumu. Sākotnēji tika prognozēts, ka atlabšana pēc operācijas prasīs 9-12 mēnešus, tomēr pirmo spēli sportists aizvadījis vien pirmdien, kad Latvijas čempionāta pirmajā kārtā ar 6-1, 6-1 uzveica Matīsu Šteinhardu.

"Sajūtas interesantas, bija nenormāls uztraukums - nevis pretinieka dēļ, bet, ka pašam jāspēlē. Bija pavisam citādākas sajūtas," Sportacentrs.com saka tenisists. "Pagājuši divi gadi kopš iepriekšējās oficiālās spēles, bet šajā mačā viss bija labi. Man šajā turnīrā nav nekāds spiediens, vienkārši jāiet un jāspēlē."

Lībietis saka, ka pēc Latvijas čempionāta turpinās veseļoties. "Vēl kāds laiks paies, līdz atsākšu spēlēt - kā minimums, seši mēneši. Tagad uzspēlēju, lai redzētu, kā ķermenis jūtas."

"Pēc pirmajiem pieciem mēnešiem vairs nevarēju atļauties fizioterapeitu, Latvijas Tenisa savienība nepalīdzēja un teniss nolikās otrajā plānā. Pirms pusgada domāju, ka nekad vairs nespēlēšu, tomēr pašam gribās. Vēlos spēlēt un zinu, ka varētu, tomēr bez finansēm man nesavest kārtībā veselību. Ar Ahilleju pašlaik viss ir kārtībā, tomēr sāp viss cits ķermenis, jo tika seši mēneši nostaigāti kruķos," Lībietis atklāj, ka pašlaik nevar atļauties fizioterapiju, kur neiet jau aptuveni pusgadu un bez tās sportā atgriezties ir nereāli. "Vienkārši gaidu - varbūt sponsori uzradīsies un arī pats krāju, lai varētu atļauties."

Jau pēc mēneša Latvijas tenisa izlase spēlēs Deivisa kausa izcīņā, kur otro gadu pēc kārtas tai būs jāsacenšas Eiropas-Āfrikas zonas trešajā grupā, kurā vēl spēkosies arī Igaunija, Monako, Grieķija, Melnkalne, Ziemeļmaķedonija, Luksemburga un pat Polija, kuras divi tenisisti ir pasaules ranga simtniekā. "Cerams, ka izdosies tikt ārā no šīs grupas, bet viegli nebūs."

Savukārt ļoti priecīgs Lībietis ir par to, ka nupat Jūrmalā notika vēsturē pirmais WTA turnīrs. "Lieliski, ka šādas sacensības notika. Šāda turnīra sarīkošana ir liels panākums no Jura [Savicka] puses. Īpaši superīgi, ka šo pirmo titulu ieguva Latvijas tenisiste. Šāds turnīrs īpaši svarīgs ir nākotnei un jaunajiem bērniem, jo tas paceļ motivāciju. Tāpat ļoti nozīmīgi, ka var tikt pie speciālajiem ielūgumiem, jo mums, latviešiem, ārzemēs nekad nav iespēja dabūt "wild card". Ja turnīrs noturēsies, tas ir ļoti pozitīvi tenisa nākotnei."

Lielupē notiekošā Latvijas čempionāta otrajā kārtā Lībietim pretim stāsies Valērijs Vorobjovs, bet ceturtdaļfinālā iespējams mačs ar turnīra pirmo numuru Rihardu Emuliņu. Tikmēr dāmu sacensībās ar pirmo numuru izlikta Elza Tomase.


, 2019-08-05 17:55, pirms 5 gadiem
skumji ka federācija nepalidz
, 2019-08-05 19:12, pirms 5 gadiem
Nu bezinu, Lībietis vairs nav jaunais un perspektīvais, lai federācija apmaksātu rehabilitāciju. Tad jau labāk, lai bērnos investē. Man arī patīk teniss, un sāp visas malas, bet kaut kā nesagaidu, ka federācija fizio uzsauks.
, 2019-08-05 19:15, pirms 5 gadiem
Savulaik šķita ka r potenciāls atkārtot Gulbja rezutātus. Tomēr laikam ka tomēr nē un vēl trauma klāt.
, 2019-08-05 19:16, pirms 5 gadiem
Lībietis reāli ir labāks podžiem, žel, ka tā trauma uzkrita...
, 2019-08-05 20:16, pirms 5 gadiem
Neatceros īpaši atmiņā paliekošus mačus viņa izpildījumā. Dupeli labi spēlēja, bet vienspēlē Juškas līmenus, ne vairāk. Tas gan nav nemaz tik slikts līmenis. Konkurence vīriešu tenisā ir tiešām liela. Tomēr neuzskatu, ka feder
, 2019-08-05 20:17, pirms 5 gadiem
Ka federācijai jāmaksā par pieaugušu vīriešu hobijiem.
, 2019-08-12 19:39, pirms 5 gadiem
rīts rakstīja: Nu bezinu, Lībietis vairs nav jaunais un perspektīvais, lai federācija apmaksātu rehabilitāciju. Tad jau labāk, lai bērnos investē. Man arī patīk teniss, un sāp visas malas, bet kaut kā nesagaidu, ka federācija fizio uzsauks.
Kaut kā neesu manījis tevi "rīts" Lavijas tenisa ranga pirmajā vietā, atšķirībā no Lībieša!!! JA tas neko tev neizsaka, paskaidrošu, tas parāda POTENCIĀLU
Roberts Štrombahs. Foto: Ostra Group Open 2024 by Purposia

Štrombahs neiekļūst Ostravas "Challenger" pamatsacensībās

Čehijas trešajā lielākajā pilsētā Ostravā risinās "Challenger 75" turnīrs tenisā. Latvijas labākais tenisists Roberts Štrombahs šodien kvalifikācijas izšķirošajā kārtā zaudēja čeham Jakubam Nikodam - 2:6, 3:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
4

Madrides "WTA 1000" kvalifikācijā Semeņistaja zaudē pasaules 69. raketei

Spānijas galvaspilsētā Madridē sācies "WTA 1000" māla turnīrs. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja kvalifikācijas pirmajā kārtā piekāpās beļģietei Grētai Minnenai - 6:3, 2:6, 4:6.
Roberts Štrombahs. Foto: SCMP

Štrombaham minimāls kāpums ATP rangā

Tenisa profesionāļu asociācija (ATP) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Latvijas vīriešu tenisa līderis Roberts Štrombahs zaudējis vienu punktu, taču pakāpies no 389. uz 388. vietu.