Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Tiešraide: Ostapenko – Abandā 4:6, 7:6 (4), 6:3

Rolands Eliņš

Tiešraide: Ostapenko – Abandā 4:6, 7:6 (4), 6:3
Aļona Ostapenko
Foto: EPA/Scanpix

“French Open” čempione Aļona Ostapenko aizvada Vimbldonas otro kārtu, sacenšoties ar savu vienaudzi Fransuāzu Abandā no Kanādas. Ostapenko šovakar mērķē uz devīto uzvaru “Grand Slam” turnīros pēc kārtas, kā arī pirmoreiz karjerā sasniegt Vimbldonas trešo kārtu.

6:3 Abandā uz Ostapenko pirmo servi atbild ar uzvarošo sitienu no neērtās puses, pēc ilgākā izspēlē panākot sev 30:15. Aļona uzreiz panāk neizšķirtu ar izdevušos servi. Ostapenko ar veiksmes palīdzību, bet tomēr uzvarēja piektajā izspēlē, un tika pie mačbumbas. Otru vairs nevajadzēja, un Ostapenko varēja ļauties emocijām. Izmocīta uzvara, taču uzvara tik un tā!

5:3 Breiks! Ostapenko sagaida pretinieces kļūdu, tiekot vadībā 30:0. Uzreiz vēl viena Abandā kļūda, sitienam noraujoties, un trīs Ostapenko breikbumbas. Pirmajā Ostapenko garā izspēlē kļūdās sitienā gar līniju, otro Abandā izglābj ar spēcīgu servi, bet trešā reize izrādās īstā - Ostapenko uzvar un servēs par uzvaru visā mačā.

4:3 Aļonai vēlreiz spēle Vimbldonā būs jāpabeidz pēc deviņiem pēc vietējā laika, proti, jau krēslā. Savu servi viņa ar grūtībām, bet aizstāv.

3:3 Divas breikbumbas Ostapenko rīcībā, bet pirmā tiek ātri atdota. Savukārt otro breikbumbu Abandā iztur ar lielisku aizsardzību un piebremzē Ostapenko ieskrējienu. Taču Ostapenko izkārto sev vēl vienu breikbumbu, bet pēc Abandā spēcīgas serves kļūdās divreiz pēc kārtas, zaudējot svarīgajā iespēju geimā.

3:2 Video atkārtojumā tiek konstatēts, ka Ostapenko sistā bumba ar pašu maliņu tomēr aizskārusi līniju. Tas palīdzēja panākt 30:0 un padarīt pretinieci pamazām arvien nervozāku. Geims tiek pabeigts ar eisu un otro sausā izservēto geimu pēc kārtas, šoreiz gan nākot talkā arī veiksmei.

2:2 Breiks!Uzvarēto izspēļu sēriju Ostapenko pagarina līdz septiņām, tiekot pie trim breikbumbām. Tiek izmantota otrā, un trešajā setā panākts tik svarīgais līdzsvars.

1:2 Geima trešajā izspēlē Ostapenko ar pārliecinošiem sitieniem apspēlē pretinieci, bet pēc tam nokārto sauso uzvaru šajā geimā.

0:2 Ostapenko ātri pieļauj vairākas nepiespiestas kļūdas un nonāk iedzinējos 0:40. Abandā nepaveicas, trāpot servi pāris milimetrus aiz līnijas, bet viņa visu nokārto ar veiksmīgu uzvarēto sitienu pa līniju.

0:1 Breiks! Ostapenko sāk setu ar servi, bet Abandā atkal izmanto pretinieces otro servi un tiek pie breikbumbas. Abandā tajā precīzi sit pa stūriem, un Ostapenko nepaspēj izskriet līdzi. Breiks jau pašā seta sākumā.

Otrais sets

7:6 Taibreiku Abandā sāk ar eisu un teicamu uzbrukumu pa līniju (2:0). Ostapenko pie pretinieces serves izdodas atgūt līdzsvaru (2:3), pēc tam arī labi noslēdzot ilgāku izspēli, taču Abandā veiksmīgi trāpīja uz līnijas septītajā izspēlē. Šajā brīdī Abandā pieļāva dubutkļūdu un Ostapenko trāpīja lielisku sitienu pa līniju, Aļonai tiekot pie 5:4. Abandā nepārliecinošs atbildes sitiens noveda jau pie Ostapenko setbumbas, kas, pašai servējot, tika izmantota.

6:6 Ostapenko servē par palikšanu mačā un izservē sausā, panākot taibreiku.

5:6 Ostapenko ar drošu spēli pie tīkla tiek pie svarīga punkta un 40:15. Pirmo breikbumbu Abandā atspēlē uzreiz ar servi, bet otro Ostapenko iznieko ar sitienu tīklā. Abandā turpina trāpīt pirmo servi ar apskaužamu precizitāti un uzvar geimā.

5:5 Breiks! Abandā vēlreiz izmanto Ostapenko vājo otro servi, uzreiz triecot bumbiņu stūrī. Tad vēl Ostapenko smagi nepaveicas, bumbiņai aizķeroties aiz tīkliņa malas, un pretiniecei breikbumba. Abandā sit autā un to neizmanto, bet pēc Aļonas nesekmīgā sitiena pa labo līniju iegūst vēl vienu, šoreiz to realizējot. Līdz setbumbai Aļona šoreiz vēl netika.

5:4 Breiks! Svarīgajā devītajā geimā Ostapenko tiek pie 30:0, sagaida Abandā šajā spēlē netipisku kļūdu un trīs breikbumbas. Aļonai izdodas izvairīties no kļūdām, kas ļauj iegūt breiku un tūlīt servēt par uzvaru setā.

4:4 Ostapenko pirmā serve joprojām nav pārliecinoša, bet Abandā ar mainīgiem panākumiem riskē ar agresīvu uzbrukšanu uzreiz pēc serves uzņemšanas. Ostapenko tomēr izdodas aizstāvēt savu servi.

3:4 Pagalam neveiksmīga Ostapenko serves uzņemšana, un nākas zaudēt geimu sausā. No cerīgā 3:1 seta sākumā palikušas vairs tikai atmiņas, arī iniciatīva pilnībā pārgājusi kanādietes pusē.

3:3 Breiks! Ostapenko pati sev sarežģī dzīvi ar dubultkļūdu (15:30), un pēc netrāpīta sitiena Abandā tiek pie divām breikbumbām. Pirmā tiek atspēlēta, bet tad Ostapenko ilgākā izspēlē "noraujas" sitiens, un setā atkal līdzsvars.

3:2 Abandā turpina trāpīt pirmo servi, kas arī palīdz viņai nonākt pie 40:15, taču pirmā netrāpītā pirmā serve uzreiz pārtop dubultkļūdā. Aizstāvēt servi kanādietei šoreiz gan tas nepatraucē.

3:1 Ostapenko šajā geimā sāka uzņemt savu spēli, kamēr Abandā centās tikai atsisties, kas panākumus nedeva.

2:1 Breiks! Ostapenko pie 30:30 veiksmīgi uzņēma grūtu servi, nometot bumbiņu tieši pie tīkla. Breikbumba gan netika izmantota Abandā labas serves dēļ. Ar labu sitienu sēriju uz pretkustību Aļona iegūst vēl vienu breikbumbu, šoreiz to ātri izmantojot.

1:1 Ostapenko pie 40:15 trāpa tieši aiz laukuma līnijas, par ko pārliecinās arī atkārtojumā. Savu servi izdodas aizstāvēt krietni grūtāk nekā mirkli iepriekš kanādietei, taču tomēr izdodas.

0:1 Abandā savu servi aizstāv visai vienkārši.

Pirmais sets

4:6 Breiks! pie 15:30 norisinājās ilga izspēle, kurā Ostapenko uzbruka precīzi un piespieda pretinieci kļūdīties. Taču Abandā tomēr tiek pie setbumbas, ko arī izmanto pēc Aļonas kārtējā sitiena autā. Ostapenko vēl simboliski pieprasa video atkārtojuma izpēti, bet bumbiņa bija tālu autā.

4:5 Breiks! Devītais geims sākas ar ļoti ilgu izspēli, kurā Ostapenko beidzot izvairās no kļūdām un tiek pie svarīga punkta. Abandā šajā izspēlē nogura tik ļoti, ka sekoja vilcināšanās un dubultkļūda. Taču no 0:30 Abandā panāk 30:30. Latvijas tenisiste tiek pie breikbumbas, ko arī realizē, pavadot to ar emocionālu uzvaras kliedzienu.

3:5 Pie savas serves Ostapenko izvirzījās vadībā 40:0 un tad pielika izteiksmīgu punktu geimam, bet nu nepieciešams izvairīties no seta beigām.

2:5 Pie 30:40 Ostapenko beidzot izdodas sev raksturīga uzvara izspēlē ar spēcīgu sitienu sēriju, bet seko nelabvēlīga atkārtojuma pārbaude un sitiens tīklā, uzņemot servi.

2:4 Breiks! Pēc Ostapenko dubultkļūdas rezultāts kļūst jau 0:30, bet vēl viens netrāpīts sitiens noved pie trim breikbumbām. Neizdodas atspēlēt pat pirmo...

2:3 Ostapenko ieguva breikbumbu, bet Abandā ar sekmīgu servi to atspēlēja. Sekoja vēl divas spēcīgas Abandā serves, kurās Ostapenko neko daudz izdarīt nespēja.

2:2 Breiks! Ostapenko serve turpina "pieklibot", neveicas arī agresīvajos uzbrukumos, un pēc kārtējās kļūdas pašas sitienā Ostapenko zaudē savu nupat iegūto breiku.

2:1 Breiks! Abandā sāk ar eisu, taču turpinājumā viņas serve ir krietni nepārliecinošāka. Ostapenko iegūst breikbumbu, kuru arī izmanto, nervozajā mača sākumā iegūstot vadību.

1:1 Ostapenko pieļauj dubultkļūdu, un pirmā serve pagaidām nevedās, un pēc pārāk tāla Ostapenko sitiena rezultāts kļūst 40:40. Abandā tiek arī līdz breikbumbai, ko izdodas atspēlēt ar beidzot izdevušos pirmo servi. Aļonai tomēr izdodas uzvarēt geimā, par ko viņa arī emocionāli pauž prieku.

0:1 Ar Abandā servju uzņemšanu Ostapenko problēmu nebija, bet ar veiksmīgu turpinājumu gan - viņa uzvar tikai vienā izspēlē, pirmajā geimā zaudējot visai ātri.

Spēle sākusies!

21:05 Ostapenko kortā ieradās pirmā, un viņai nācās laiciņu pagaidīt uz pretinieci, taču Abandā tomēr ieradās un kopā ar Ostapenko sākusi iesildīšanos spēlei. Izlozē tika nolemts, ka spēli ar servi sāks Abandā.

20:55 Arī šodien Aļonas Ostapenko spēle sāksies vēlāk nekā paredzēts, taču šoreiz tajā pašā kortā, kurā plānots, proti, divpadsmitajā. Nule kā šajā laukumā Svitoļina ātri ar 6:3, 6:0 pieveica itālieti Skiavoni, un nākamās kortā dosies Ostapenko (WTA rangā 13. vietā) un Abandā (142. vietā).

Ar plašāku pirmsspēles apskatu iespējams iepazīties šeit: Ostapenko vienaudžu mačā Vimbldonā tiksies ar...

Ostapenko un Abandā profilu salīdzinājums

OstapenkoKategorijaAbandā
20Vecums20
1.78 mAugums1.78 m
13.Rangā142.
1Vienspēļu tituli-
12-7Grand Slam bilance2-2
2-2Vimbldonas bilance1-0
26-12Sezonas bilance2-1
52-42Karjeras bilance4-11
2-1Sezonas zālāja bilance1-0
7-6Karjeras zālāja bilance1-0
4-4Sezonas taibreiki-
12-7Karjeras taibreiki1-4
20-17Karjeras 3-setu mači0-2

Piezīme: iekļauta tikai "Grand Slam", olimpisko spēļu un WTA pamatturnīru statistika.

1 2 3 4 5 6 7 8 250 komentāri

     [+] [-]

, 2017-07-05 21:02, pirms 7 gadiem
Gulbis - Del Potro spēlēs rīt ap 15:00 pēc LV laika 3 kortā, spēle gan var kavēties jo rīt Londonā sola lietainu rītu, iespējams lietus var ievilkties un plānotās spēles aizkavēties!

     [+] [-]

, 2017-07-05 21:07, pirms 7 gadiem
No Igaunijas varēs redzēt tiešraidi? Ja nē, varbūt kāds var linku iemest

     [+] [-]

, 2017-07-05 21:13, pirms 7 gadiem
Rīmenis iesildās arī tā izskatās

  -3 [+] [-]

, 2017-07-05 21:16, pirms 7 gadiem
pūce rakstīja: Rīmenis iesildās arī tā izskatās
pēc stundas Mārēns sāks runāt par tumsu viņa mīļākā tēma Aļonas pirmajā spēlē!

     [+] [-]

, 2017-07-05 21:18, pirms 7 gadiem
Laukums gan vareja but labaks!

  +2 [+] [-]

, 2017-07-05 21:21, pirms 7 gadiem
sandis444444 rakstīja: pēc stundas Mārēns sāks runāt par tumsu viņa mīļākā tēma Aļonas pirmajā spēlē!
Kaut kādai cieņai pret Rīmeni tomēr būtu jābūt. Viņš nav Tev nekāds pudeles brālis, lai sauktu par Mārēnu

  -3 [+] [-]

, 2017-07-05 21:23, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Kaut kādai cieņai pret Rīmeni tomēr būtu jābūt. Viņš nav Tev nekāds pudeles brālis, lai sauktu par Mārēnu
Marčiks būtu labāk? Varbūt Marčello? Ja gribas pavisam zolīdi, tad var arī par Rimčiku

     [+] [-]

, 2017-07-05 21:24, pirms 7 gadiem
Seksīgā Aļona uzvarēs

  +1 [+] [-]

, 2017-07-05 21:25, pirms 7 gadiem
Filmēšana no šī korta ir smieklīga

     [+] [-]

, 2017-07-05 21:25, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Kaut kādai cieņai pret Rīmeni tomēr būtu jābūt. Viņš nav Tev nekāds pudeles brālis, lai sauktu par Mārēnu
nav jau slikti, vismaz labāk nekā ja būtu vienkārši klusums

  -1 [+] [-]

, 2017-07-05 21:28, pirms 7 gadiem
Njā, Grand Slam čempionei jāspēlē kkādā sētas laukumā

     [+] [-]

, 2017-07-05 21:29, pirms 7 gadiem
Visu laiku auti. Dāvanas "kanādietei"

     [+] [-]

, 2017-07-05 21:30, pirms 7 gadiem
Kkā tas breiks bija pašas radīts nevis pretiniece uztaisīja.

  -1 [+] [-]

, 2017-07-05 21:31, pirms 7 gadiem
Es domāju - Aļona te visu nokārtos. Interesantāk drīzāk ir ka Kvitova tūlīt būs ārā un Halepa mokās ar brazīlieti - var pasēt pirmo setu.

     [+] [-]

, 2017-07-05 21:33, pirms 7 gadiem
edviins straume rakstīja: Es domāju - Aļona te visu nokārtos. Interesantāk drīzāk ir ka Kvitova tūlīt būs ārā un Halepa mokās ar brazīlieti - var pasēt pirmo setu.
jānospēlē precīzāk

     [+] [-]

, 2017-07-05 21:34, pirms 7 gadiem
pagaidām izlaidusies galīgi. jāsapurina mātei meitu

     [+] [-]

, 2017-07-05 21:35, pirms 7 gadiem
Kvitova zaudēja bet viņai bija slikti ar veselību.

     [+] [-]

, 2017-07-05 21:35, pirms 7 gadiem
Musu cipiņa uzvares,ticat man!!

     [+] [-]

, 2017-07-05 21:36, pirms 7 gadiem
Aļona nervoza šodien

  +1 [+] [-]

, 2017-07-05 21:37, pirms 7 gadiem
Smagi iet. Jācer, ka atkal uzvarēs 2:1 .

     [+] [-]

, 2017-07-05 21:37, pirms 7 gadiem
Neesmu vēl pievērsies šim mačam bet ja Aļona nenovērtēs pretinieci, spēlēs vieglprātīgi, domājot ka šī -Abandā nekas nav un ka uzvara atnāks pati - tad būs s*di.

  +2 [+] [-]

, 2017-07-05 21:38, pirms 7 gadiem
Šodien abas mūsu dāmas nepārliecina tieši ar pašu sniegumu,žēl. Bet nu ceru ka Aļona saņemsies un uzvarēs spēli

     [+] [-]

, 2017-07-05 21:39, pirms 7 gadiem
edviins straume rakstīja: Neesmu vēl pievērsies šim mačam bet ja Aļona nenovērtēs pretinieci, spēlēs vieglprātīgi, domājot ka šī -Abandā nekas nav un ka uzvara atnāks pati - tad būs s*di.
Aļona grib visu izdarīt par smuko un tapēc pilns kļūdu

  -1 [+] [-]

, 2017-07-05 21:40, pirms 7 gadiem
Šī nav Sevastova, kas zaudētas spēles var izvilkt. Te būs ātri cauri.

  -2 [+] [-]

, 2017-07-05 21:40, pirms 7 gadiem
hāhā, visi latvieši patirsīs šajā kārtā

  +1 [+] [-]

, 2017-07-05 21:42, pirms 7 gadiem
Aļona staipa kamerūniešu gazeli

  -1 [+] [-]

, 2017-07-05 21:42, pirms 7 gadiem
default77 rakstīja: Šī nav Sevastova, kas zaudētas spēles var izvilkt. Te būs ātri cauri.
Un cik Francijā Aļona izvilka zaudētas spēles? Arī finālu. Bez panikas.

     [+] [-]

, 2017-07-05 21:43, pirms 7 gadiem
Abanda 60m vairāk noskrējusi, nogurums sāks likt kļūdīties

  +3 [+] [-]

, 2017-07-05 21:43, pirms 7 gadiem
fagcentrs rakstīja: hāhā, visi latvieši patirsīs šajā kārtā
Un tev no tā būs orgasms?

  +2 [+] [-]

, 2017-07-05 21:43, pirms 7 gadiem
Njā, augums gan tai melnajai labs.

     [+] [-]

, 2017-07-05 21:44, pirms 7 gadiem
rudy_Latvija rakstīja: Njā, augums gan tai melnajai labs.
Ramis!

     [+] [-]

, 2017-07-05 21:45, pirms 7 gadiem
nu jau var teikt ka ir iespēja izglābt setu. Laukums gan samaitāts kā kurmji uzrakuši

  +1 [+] [-]

, 2017-07-05 21:45, pirms 7 gadiem
jau labāk pēdējas 2 izspēles KONFEKTES!!!

     [+] [-]

, 2017-07-05 21:46, pirms 7 gadiem
eiss 146 km/h

  +1 [+] [-]

, 2017-07-05 21:49, pirms 7 gadiem
jāaizmirst un jāsāk no jauna visa spēle. saņemsies un novinnēs
1 2 3 4 5 6 7 8 250 komentāri