Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastova Madrides turnīra debijā tiksies ar ķīnieti Džanu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sevastova Madrides turnīra debijā tiksies ar ķīnieti Džanu
Anastasija Sevastova
Foto: Porsche Tennis Grand Prix

Piektdienas pusdienlaikā notikušajā Madrides WTA "Premier Mandatory" turnīra izloze noskaidrojās, ka Latvijas pirmā rakete Anastasija Sevastova (WTA 24.) prestižo turnīru sāks ar maču pret rangā septiņas pozīcijas zemāk esošo Ķīnas tenisisti Šuaju Džanu.

Anastasija Sevastova Madridē un arī aiznākamajā nedēļā Romā gaidāmajā "Premier 5" turnīrā līdz šim nav spēlējusi zemā reitinga vai citu problēmu dēļ, šīs divas nedēļas traidicionāli izlaižot vai pavadot ITF sacensībās. Piemēram, pērn viņa maija otrajā nedēļā spēlēja ITF 100 000 sērijas turnīrā Trnavā, kur tika līdz finālam.

Anastasijai Spānijas galvaspilsētas lielajā turnīrā debijas reizē ielozēja ķīnieti Šuaju Džanu. Abas ir tikušās divreiz iepriekš, sacenšoties tieši uz māla seguma. 2012. gadā Eštorilas WTA kvalifikācijā Sevastova zaudēja ar 4:6, 5:7, bet 2015. gadā Bursas ITF turnīrā uzvarēja ar graujošu 6:1, 6:1.

Džana uz māla nav tik spēcīga kā uz "hard" – viņai uz māla WTA turnīros pieticīga 12-24 bilance, zaudējot pēdējās trīs spēles. Sevastovai uzvaras gadījumā 2. kārtā iespējama tikšanās ar turnīra otro raketi Karolīnu Pliškovu. Anastasijai pirmā spēle jau rīt, sākums ne agrāk par 16:30.

Aļonai Ostapenko Madridē ir vieta kvalifikācijas sacensībās, kas sākās šodien, taču veiksmīgā spēle Prāgā neļauj atrasties divās vietās vienlaicīgi. Tiesa, Ostapenko Madrides turnīrā vēl var piedalīties, ja būs gatava nepieciešamības gadījumā rīt spēlēt divus mačus. Ostapenko Madridē dubultspēlēs (tur garantēts pamatturnīrs) plānojusi startēt kopā ar Taivānas tenisisti Haočinu Čanu.

     [+] [-]

, 2017-05-05 13:32, pirms 7 gadiem
Anastasiju līdz pasaules Elites grupai (Top20) šķir nieka 37 punkti. Novēlēsim viņai veiksmi un veselību tur iekļūt. Pirms 3 gadiem nevienam tas pat sapņos nerādījās.
Mums ir pamatotas pretenzijas, kad tur atradīsies 2 spēlētājas no Latvijas.
Priekā!

     [+] [-]

, 2017-05-05 15:09, pirms 7 gadiem
Intriga - kura no mūsējām vinnēs Pliškovu? Cerams, ka abas!