Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Sevastova Čārlstonā pret 2014. gada čempioni Petkoviču

Sevastova Čārlstonā pret 2014. gada čempioni Petkoviču
Anastasija Sevastova
Foto: AP/Scanpix

Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko trešdien aizvadīs 2. kārtas mačus Čārlstonas "Premier" turnīrā. Sevastovai plkst. 17:00 pretī stāsies 2014. gada čempione Andrea Petkoviča, bet Ostapenko aptuveni trīs stundas vēlāk sacentīsies ar Grieķijas labāko spēlētāju Mariju Sakari.

Sevastovai māla sezonas sākums

Čārlstonā no 1. kārtas bija brīvas Top 8 izsētās tenisistes, ieskaitot Sevastovu, kurai šajā turnīrā ir astotais numurs. Ranga 26. vietā esošā Anastasija jau trešajā turnīrā pēc kārtas cīņā iesaistās no 2. kārtas. Iepriekšējās divās sacensībās – Indianvelsā un Maiami – viņa zaudēja pirmajā spēlē. Skaitot kopā ar Dubaijas turnīra pusfinālu, kur kārtējā neveiksme pret Karolīnu Vozņacki, Sevastovai šobrīd ir februāra beigās sākta trīs zaudējumu sērija.

Vēl viena trīs zaudējumu sērija viņai ir Čārlstonā, kur Sevastova pēdējo uzvaru guva 2009. gadā. Toreiz pēc kvalifikācijas iziešanas pamatturnīra 1. kārtā pieveikta Marta Domahovska, nākamajā mačā zaudējot Marionai Bartoli. 2010. gadā 1. kārtā zaudējums Sofijai Arvidsonei, bet pērn Janai Čepelovai.

Šī gada turnīrs, kurā viņai būs sezonas pirmā uzstāšanās uz māla seguma, jāsāk pret tenisisti, kura Čārlstonā sakrājusi iespaidīgu 12-2 bilanci. Petkoviča 2014. gadā šeit kļuva par čempioni, bet nākamajā sezonā tika līdz pusfinālam, kur viņu apturēja Andželike Kerbere. Otrā tenisiste, kura Vācijas sportisti ir uzveikusi uz Čārlstonas zaļā māla, ir Monika Puiga, kura Petkoviču šeit apspēlēja pirms gada.

Kamēr Sevastova no 1. kārtas bija atbrīvota, Petkovičai bija jāspēlē, un viņa ar 7:5, 6:2 pārspēja spānieti Laru Aruabarenu. Petkoviča šosezon kalnus nav gāzusi, pamatturnīros sakrājot tikai sešas uzvaras (6-6), turklāt nevienā turnīrā nav izdevies gūt vairāk par vienu panākumu.

Šobrīd tikai 75. vietā esošā Petkoviča ir bijusī Top 10 spēlētāja, 2011. gada oktobrī rangā tiekot līdz 9. vietai. Petkoviča togad trijos no četriem "Grand Slam" turnīriem tika līdz ceturtdaļfinālam. Vienīgais izņēmums bija Vimbldona. Labāko "Grand Slam" rezultātu viņa sasniedza 2014. gadā Parīzē, kur sasniedza pusfinālu. Petkovičas kontā ir seši WTA vienspēļu tituli, no tiem četrus iegūstot uz māla seguma.

Lai arī Sevastova un Petkoviča jau spēlē ilgi, abas līdz šim nav tikušās. Tas lielā mērā skaidrojams ar abu daudzajiem savainojumiem. Sevastovai mačā pret Petkoviču sarežģījumi var rasties ar Vācijas tenisistes aizsardzības apspēlēšanu. Petkoviča spēlē fiziski spēcīgu un neatlaidīgu tenisu.

Esot savā labākajā formā (tādas pašreiz viņai nav), Petkoviča sakrāja 11 uzvaras pret Top 10 spēlētājām. Labākās uzvaras pēc pretinieču reitinga bijušas pret Vozņacki (#1), Viktoriju Azarenku (#2), Garbinji Mugurusu (#5) un Venusu Viljamsu (#5, ar pretinieces izstāšanos). Tāpat viņas kontā ir pa divām uzvarām pār Petru Kvitovu un Jeļenu Jankoviču, vienreiz apspēlēta Svetlana Kuzņecova.

Šogad Petkoviča tikai vienreiz (1-5) uzvarējusi Top 50 spēlētājas, turklāt šī uzvara gūta Sanktpēterburgā pret Irinu-Kamēliju Begu, kura tolaik zaudēja visām pēc kārtas. Neskatoties uz pieticīgo formu, Petkoviča ir favorīte mačā pret rangā 49 vietas augstāk esošo Sevastovu, kas skaidrojams ar labāku meistarību.

Ostapenko pret Grieķijas pirmo raketi

Ostapenko (WTA 66.) šonedēļ vienspēļu turnīrā vienu maču jau nospēlējusi un pirmdien parādīja sev neraksturīgi nosvērtu, pacietīgu un kvalitatīvu tenisu 6:4, 6:2 uzvarā pār ranga 119. vietā esošo rumānieti Anu Bogdanu. Otrajā spēlē Aļonai pretī stāsies spēcīgāka sāncense, 91. vietā esošā grieķiete Sakari, kuras rekords ir 84. vieta.

Arī viņa pirmajā mačā, kas bija vakar, uzvarēja divu setu cīņā – 7:5, 6:4 pret Lorenu Deivisu. Amerikāniete 1. setu zaudēja ar trim setbumbām (5:4, 40:0). Ranga 35. vietā esošās Deivisas uzveikšana Sakari deva karjeras otro lielāko uzvaru. Marijas rangā visaugstāk uzveiktā pretiniece ir Anna Karolīna Šmiedlova (#34) pērn Stambulā. Divas no savām trim labākajām uzvarām viņa svinējusi šogad. Janvārī Melburnā tika apspēlēta Alizē Kornē (#43).

Lai arī Sakari ir divus gadus vecāka par Ostapenko, progress straujāks bija mūsu tenisistei. Sakari kontā ir tikai astoņas uzvaras WTA pamatturnīru spēlēs. Tālāk par 1. kārtu viņa tikusi divos turnīros. Pagājušā gada aprīlī Stambulā divas uzvaras deva "International" sērijas turnīra ceturtdaļfinālu, bet šogad ar diviem panākumiem Melburnā sasniegta "Australian Open" 3. kārtā. ITF līmenī viņai septiņi vienspēļu tituli.

Ostapenko un Sakari spēles ziņā ir ļoti līdzīgas. Proti, abas spēlē agresīvu tenisu no gala līnijas. Ostapenko tādas sāncenses patīk labāk nekā aizsardzības spēlētājas.

Ostapenko (53. vieta rangā, viens tituls) vakar kopā ar citu dubultspēļu speciālisti Rakeli Atavo (22. vieta, 16 tituli) dubultspēļu sacensību 1. kārtā ar 6:3, 6:3 pieveica Begu un Lauras Zīgemundas duetu (Rumānija/Vācija). Latvijas un ASV komanda 2. setā no 1:3 uzvarēja piecos geimos pēc kārtas. Iekļūšana 2. kārtā jeb ceturtdaļfinālā dod 100 reitinga punktus.


, 2017-04-05 10:27, pirms 7 gadiem
Man ir ierosinājums autoram!
Lai rakstā, kurš piesaka gaidāmo spēli, mūsu tenisistes foto vietā ieliek pretinieces bildi!...es, protams, zinu kā izskatās Andrea, bet vairums gadījumos kaut kādas otrā simta rumānietes un citas nav ne jausmas!....savukārt rakstā jau par notikušu spēli varētu būt mūsu tenisistes foto, attiecīgā noskaņojumā - uzvarēts vai zaudēts!
Ticu, ka Nastja māla sezonu sāks pārliecinoši un gaidu vismaz FO pusfinālu!
Lai veicas!
, 2017-04-05 16:23, pirms 7 gadiem
Vai kāds var iemest linku, kur var redzēt mūsējo spēles, paldies!!!
, 2017-04-05 18:28, pirms 7 gadiem
, 2017-04-05 18:37, pirms 7 gadiem
nesapratu skaidri varēja radzēt ka Petkov ir trauma bet spēlēja virsū bet labi ka uzvarēja...
ar psiholoģiju arī problēmas...
Daniela Vismane un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Semeņistaja/Vismane piedzīvo pirmo kopīgo zaudējumu ITF tūrē

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas tandēms Darja Semeņistaja un Daniela Vismane sāka ar 1/4 finālu un piekāpās Grieķijas-Šveices duetam - 5:7, 5:7.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
5

W75 otrajā kārtā Semeņistaja atzīst māla speciālistes pārākumu

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistana šodien otrajā kārtā jeb 1/8 finālā piekāpās francūzietei Luā Buāsonai - 5:7, 1:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
1

Semeņistaja sasniedz W75 astotdaļfinālu, Vismane un Marcinkēviča zaudē

Šveicē sācies W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros, kur piedalās arī Latvijas otrā, trešā un ceturtā rakete. Pirmajā kārtā Darja Semeņistana šodien izcīnīja uzvaru, bet Diāna Marcinkēviča un Daniela Vismane zaudēja.