Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Ostapenko "ITF Junior Masters" turnīrā iegūst 6. vietu

Ostapenko "ITF Junior Masters" turnīrā iegūst 6. vietu
Aļona Ostapenko
Foto: Ralf Reinecke

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko svētdien ar zaudējumu mačā par 5. vietu noslēdza dalību Čendu (Ķīna) notikušajā "ITF Junior Masters" turnīrā. Ostapenko pēc starta Ķīnā pauda vilšanos par vēdersāpēm, kas viņai sabojāja turnīru, kurā bija pamatotas cerības uz daudz labāku rezultātu.

Ostapenko svētdien bija jāaizvada divi mači. Latvijas tenisiste vispirms vakar lietus dēļ līdz galam neizspēlētājā mačā ar 6:2, 3:6, 6:2 pieveica piecus mēnešus jaunāko Rumānijas tenisisti Elenu Gabrielu Rusi, kurai junioru rangā 9. vieta. Salīdzinājumam – Ostapenko ir 15. vieta, toties augstāka pozīcija profesionālajā rangā, kurā Aļonai 184. vieta. Ruse pro rangā vēl nav.

Mačs šodien atsākās, Ostapenko esot vadībā ar 6:2, 2:1. Vimbldonas junioru čempione zaudēja sešus punktus un divus geimus pēc kārtas, nokļūstot iedzinējos ar breiku. Uzreiz izdevās atspēlēties, taču haotisks teniss, kurā neizdevās trāpīt pietiekami daudz pirmo servju, noveda pie loģiska zaudēja setā ar rezultātu 3:6. Kā jau tas nereti redzēts Ostapenko mačos, viņa spēja saņemties pēc negatīva posma un Rusi pēdējā setā sakāva ar 6:2.

Dažas stundas vēlāk Ostapenko vajadzēja aizvadīt maču par 5. vietu. Tajā viņas pretiniece bija vēl viena piecus mēnešus jaunākā tenisiste, Spānijas pārstāve Aļona Boļšova Zadoinova. Viņai junioru reitingā 20. vieta, bet pieaugušo ieskaitē 657. vieta. Arī šajā mačā Ostapenko kārtējo reizi neveiksmīgs sākums, taču šoreiz savu spēli pilnībā sakārtot neizdevās, tāpēc nācās piedzīvot zaudējumu ar rezultātu 1:6, 6:7(1).

Ostapenko 2. setā bija vadībā ar 3:1, vēlāk neļāva pretiniecei izservēt maču, taču nogurums ņēma virsroku, un Ostapenko ar neprecīzu tenisu cieta neveiksmi taibreikā. Pretiniecei šodien tikai viens mačs. Ostapenko pirms sava pēdējā mača turnīrā sacīja, ka uzvarēs, ja spēlēs savu labāko tenisu, taču tas nav bijis iespējams.

"Ar lielu prieku ierados uz šo turnīru, jo šeit ir daudz labu spēlētāju. Domāju, ka man būs labi rezultāti, ja spēlēšu labi, taču vakarā pirms turnīra pirmā mača man bija milzīgas vēdersāpes. Nespēju kārtīgi izgulēties, bet nākamajā rītā pat nemaz neaizgāju brokastīs," Ostapenko atcerējās turnīra nelāgo sākumu, kad viņa piektdien izstājās ceturtdaļfinālā pret Baltkrievijas tenisisti Irinu Šimanoviču (1:6, 0:1).

Ostapenko atklāja, ka mēģinājusi spēlēt ar pretsāpju līdzekļiem, taču tas nav darbojies. Viņai sāpējusi arī mugura, kā rezultātā nav bijis iespējams pilnvērtīgi servēt. Kā zināms, Aļonai tajā mačā bija astoņos geimos sakrājās deviņas dubultkļūdas.

"Tas bija skumji, jo patiešām domāju, ka šeit varēšu nospēlēt labi. Pati jau biju beigusi spēlēt junioru sacensībās, taču uz šejieni atbraucu, jo viss ir noorganizēts jauki. Domāju, ka nākotnē tas būs lielisks turnīrs," iespaidos par viesošanos Čendu dalījās Latvijas pirmā rakete.

"ITF Junior Masters" sacensību dalībniekiem sedz ceļa izdevumus 160 000 dolāru apmērā. Visi tenisisti saņems 7000 dolārus, bet čempioni tiks pie 15 000. Tāpat meiteņu turnīra dalībnieces, atkarībā no savas vietas turnīrā, sadalīja 25 ITF turnīru "wild card" (sākot no ITF 25 000 līmeņa), kuras varēs izmantot šogad un 2016. gadā.

Turnīrā Čendu ("hard" segums) piedalījās pgājušās sezonas astoņi labākie juniori un juniores, kuri gada beigās bija ranga Top 8. Piebilstams, ka ne visi labākie ir ieradušies. Piemēram, meitenēm nespēlē reitinga līdere Sisi Bellisa (ASV), tāpat nepiedalās divas pagājušā gada "Grand Slam" čempiones – "French Open" uzvarētāja Darja Kasatkina (Krievija) un "US Open" čempione Marija Bouzkova (Čehija).

Abos turnīros uzvarēja ar pirmajiem numuriem izliktie tenisisti. Meiteņu sacensībās par lielu prieku Ķīnas tenisa faniem nepārspēta palika Šilina Su. Reitinga 2. vietā esošā Su titula mačā ar 6:4, 6:2 pieveica slovākieti Kristinu Šmiedlovu (#8). Starp citu, Ostapenko viņas abas pārspēja pagājušajā vasarā Londonā – Šmiedlovu gan "Roehampton", gan Vimbldonas finālā, bet Su "Roehampton" ceturtdaļfinālā.

Arī zēnu turnīra finālā tikās divi 17 gadus veci spēlētāji, un junioru ranga līderis Andrejs Rubļovs (Krievija) ar 6:7(2), 6:3, 6:4 pieveica amerikāni Teiloru Fricu (#4). Rubļovs pagājušajā gadā uzvarēja "French Open", bet pieaugušo līmenī jau paspējis uzspēlēt Deivisa kausā, tāpat arī gan ATP 250, gan "Masters 1000" līmenī, abos minētajos ATP galvenās tūres līmeņos gūstot pa vienai uzvarai.

Izmantotie resursi:
itftennis.com


, 2015-04-05 12:04, pirms 9 gadiem
Nu skumji.
, 2015-04-05 12:15, pirms 9 gadiem
Spanijas tenisistes sakara laikam jaskande Madrid Nash.
, 2015-04-05 12:22, pirms 9 gadiem
Būs mācība ar austrumu virtuvi...
, 2015-04-05 18:04, pirms 9 gadiem
Ļoti žēl, ka Aļonu pievīla veselība. Žēl, jo Aļona šim turnīram no visas sirds bija gatavojusies un morāli noskaņojusies to obligāti vinnēt. Žēl, bet, kā saka, cilvēks domā, bet dievs dara. Tā arī bija šoreiz. Tāpēc jau nav ko īpaši uztraukties, jo Aļonai tas ir tikai lielās sportiskās karjeras pats sākums. Veselība - vispirms! Tad neatlaidīgi treniņi un spožas uzvaras garantētas. Lai veicas!
Roberts Štrombahs. Foto: Ostra Group Open 2024 by Purposia

Štrombahs neiekļūst Ostravas "Challenger" pamatsacensībās

Čehijas trešajā lielākajā pilsētā Ostravā risinās "Challenger 75" turnīrs tenisā. Latvijas labākais tenisists Roberts Štrombahs šodien kvalifikācijas izšķirošajā kārtā zaudēja čeham Jakubam Nikodam - 2:6, 3:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
5

Madrides "WTA 1000" kvalifikācijā Semeņistaja zaudē pasaules 69. raketei

Spānijas galvaspilsētā Madridē sācies "WTA 1000" māla turnīrs. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja kvalifikācijas pirmajā kārtā piekāpās beļģietei Grētai Minnenai - 6:3, 2:6, 4:6.
Roberts Štrombahs. Foto: SCMP

Štrombaham minimāls kāpums ATP rangā

Tenisa profesionāļu asociācija (ATP) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Latvijas vīriešu tenisa līderis Roberts Štrombahs zaudējis vienu punktu, taču pakāpies no 389. uz 388. vietu.