Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko Sanktpēterburgā izcīna pirmo WTA dubultspēļu titulu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko Sanktpēterburgā izcīna pirmo WTA dubultspēļu titulu
Alicja Rosolska un Aļona Ostapenko
Foto: TASS/Scanpix

Aļonas Ostapenko un Alicjas Rosolskas duets svētdien triumfēja Sanktpēterburgas WTA "Premier" sērijas turnīrā. Latvijas un Polijas komanda finālā ar rezultātu 3:6, 6:2, 10:5 pieveica ar otro numuru izliktās Dariju Juraku un Kseniju Knollu (Horvātija/Šveice).

Aļona ar pārinieci finālu sāka ļoti neveiksmīgi, zaudējot mača pirmos piecus geimus. Šajā neveiksmīgajā posmā abas vāji servēja un arī regulāri kļūdījās – Ostapenko spēlē no gala līnijas, bet Rosolskai vairāk neprecīzu darbību pie tīkla.

Pretinieces nespēja ar pirmo mēģinājumu izservēt setu, turklāt viņām arī bija setbumba, bet Knolla pie rezultāta 5:1 izšķirošā punkta (šajā gadījumā setbumba/breikbumba) izspēlē pieļāva dubultkļūdu. Juraka aiznākamajā geimā servēja pārliecinošāk, beidzot nodrošinot uzvaru.

Ostapenko un Rosolska mača turpinājumā bija ievērojami labākas nekā pretinieces, svinot loģisku uzvaru. Juraka 2. seta ceturtajā geimā ar precīzu spēli pie tīkla atspēlēja divas breikbumbas. Horvātijas tenisiste sestajā geimā tādā pašā veidā novērsa vēl vienu breikbumbu, bet ar otro netika galā, lai gan tas bija jāizdara. Teicami aizsardzībā nospēlēja Rosolska, piespiežot Juraku kļūdīties.

Latvijas un Polijas komanda izvirzījās vadībā ar 4:2 un seta turpinājumā izcēlās ar vēl vienu breiku, kad kārtējo reizi vāji servēja Knolla. Viņai pie rezultāta 2:5, 40:30 dubultkļūda, kas nozīmēja setbumbu. Tās izspēlē veiksmīgi pie tīkla nospēlēja Rosolska.

Ostapenko supertaibreikā divreiz rupji kļūdījās ar "smešu", vienreiz iesitot tīklā un autā, tādā veidā topošās čempiones divreiz atdeva iepriekš iegūtos minibreikus. Rezultātam kļūstot 5:4, Ostapenko uzreiz laboja nupat pieļauto otro kļūdu un agresīvi uzbruka Jurakas servei, 10. punkta izspēlei beidzoties ar Knollas sitienu tīklā – 6:4. Aļona ar pārinieci mača atlikušajā daļā punktus ar savu servi nezaudēja, bet pašas izcēlās ar vēl diviem punktiem uzņemšanā. Rosolska pie rezultāta 8:5 ar "forehand" apvedošo sitienu pa līniju nodrošināja četras mačbumbas pēc kārtas. Pietika ar vienu, kad Ostapenko neatvairāmi uzsita laukuma vidū.

Tā kā savainojuma dēļ no spēlēšanas turnīrā atteicās ar pirmo numuru izliktais Kiki Bertensas un Juhannas Lāšones duets, Juraka un Knolla, būdamas izsētas ar otro numuru, faktiski kļuva par galvenajām favorītēm. Ostapenko un Rosolska nebija starp četrām izsētajām komandām, bet pašas pieveica divus izliktos pārus – bez šodienas lielās uzvaras viņām arī 1. kārtā panākums pār ceturto duetu Raluka Olaru/Olga Savčuka (Rumānija/Ukraina) – 6:2, 6:4.

Ostapenko pirmoreiz spēlēja kopā ar Polijas dubultspēļu speciālisti Rosolsku, ne vien tiekot līdz savam pirmajam WTA finālam, bet arī tajā uzvarot. Rosolskai sestais tituls no 16 fināliem un divus no tiem viņa ieguvusi ar Latvijas tenisisti. Alicija 2008. gadā kopā ar Līgu Dekmeijeri uzvarēja māla seguma turnīrā Vinja del Mārā (Čīle). Sanktpēterburgas titula izcīnīšana dod 470 reitinga punktus un 20 760 dolāru prēmiju.

  +2 [+] [-]

, 2017-02-05 14:43, pirms 7 gadiem
Apsveicu! Pirms Dohas pozitīvas emocijas

  +1 [+] [-]

, 2017-02-05 15:07, pirms 7 gadiem
Super panākums !

  +5 [+] [-]

, 2017-02-05 15:09, pirms 7 gadiem
Apsveicu!
Tā jau laikam sanāk, ja blakus ir vecāka un gudrāka partnere, kura var ievirzīt mūsu dinamītu pareizajā virzienā, tad ir uzvaras turnīrà!

  +5 [+] [-]

, 2017-02-05 15:19, pirms 7 gadiem
dakots rakstīja: Apsveicu!
Tā jau laikam sanāk, ja blakus ir vecāka un gudrāka partnere, kura var ievirzīt mūsu dinamītu pareizajā virzienā, tad ir uzvaras turnīrà!
piekrītu ,mūsu tenisistei ir milzīgs potenciāls ,bet galviņa dažreiz pārdeg !

  +2 [+] [-]

, 2017-02-05 16:53, pirms 7 gadiem
Ostapenko ir milzīgs potenciāls, bet kamēr nebūs normāla trenera blakus, nekādu spīdošu rezultātu nebūs, žēl, ja Aļona apzināsies to par vēlu, tagad būtu pēdējais brīdis to mainīt, domāju tad arī atnāks lielās uzvaras.

     [+] [-]

, 2017-02-05 17:21, pirms 7 gadiem
Apsveicu ar uzvaru! Ar šo vēlreiz apstiprinās Aļonas straujais progress. Tāpēc Aļonai šajā sezonā novēlu iekļūt pasaules reitinga desmitniekā! Nu sliktākajā gadījumā - divdesmitniekā!

  +2 [+] [-]

, 2017-02-05 19:00, pirms 7 gadiem
Mums patreiz ir divas tenisistes, kuras komandà var tikt līdz Konfederācijas kausa pusfinālam!
Tas nozīmē, ka mēs Arēnā Rīga varētu redzēt varbūt māsas Viljamsas un citas dāmu tenisa zvaigznes šī kausa cīņàs!
Patreiz tas tiek izniekots...
Savicki, nenodari to Latvijai!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-02-05 19:48, pirms 7 gadiem
Negaidīti un patīkami! Aļona to ir pelnījusi par nesenajiem sāpīgajiem zaudējumiem. Apsveicu!

     [+] [-]

, 2017-02-05 22:49, pirms 7 gadiem
Vainu viena valoda vai otra,kpc atkal ir jaizcel ta krievu valoda? Ja intervetajs labi runa angliski un abas meitenes ari saprot angliski,kpc ir jauzbazas ar to krivu valodu?? Saprot,ka viss notika St.peterburga,bet nu intervet divas valodas,tas ir stulbi,liek domat,ka meitenes ir no dazadam planetam. Tak visi sportisti parzin ANGLU VALODU!!