Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Sevastovai Brisbenas turnīrs beidzas ar zaudējumu pusfinālā

Sevastovai Brisbenas turnīrs beidzas ar zaudējumu pusfinālā
Anastasija Sevastova
Foto: AFP/Scanpix

Anastasijai Sevastovai (WTA 16.) joprojām nav izdevies iekļūt "Premier" finālā, piektdien Brisbenā trešo reizi zaudējot šī līmeņa turnīru pusfinālā, kad viņa ar 6:7(3), 4:6 piekāpās spēcīgi uzbrukušajai Baltkrievijas tenisistei Aleksandrai Sasnovičai (WTA 88.).

Sevastova 1. setā lielākoties bija skatītājas lomā, jo Sasnoviča spēcīgi servēja un jaudīgi uzbruka, dominējot ļoti izteikti, kā rezultātā Anastasijai pārsvarā nācās nodarboties ar aizsardzības funkcijām un cerēt uz veiksmi.

Latvijas tenisiste divreiz atspēlējās, bet trešo reizi viņai tas neizdevās. Sevastova atguva breiku (2:4), vēlāk no 5:6, 0:30 tika līdz taibreikam, bet tur divreiz zaudēja savas serves izspēlēs, kad Sasnovičai izdevās neatvairāmi uzbrukumi, savukārt uzņemšanā Anastasijai variantu nebija.

Sasnoviča pēc seta devās prom no laukuma, jo viņai bija nepieciešams medicīnas pārtraukums. Baltkrievijas tenisiste maču aizvadīja ar nosaitētām abām kājām. Viņai arī turnīra laikā uzkrāts pamatīgs nogurums, šodien aizvadot septīto maču (Sevastovai par trim mazāk), turklāt pēdējos četros viņa bija spēlējusi trīs setus!

Sevastovai ilgās pauzes laikā bija saruna ar treneri, kas gan vairāk bija aktīvs Ronalda Šmita monologs ar dažām Anastasijas atbildēm. Uzvaras formulu atrast neizdevās, lai gan cīņas otrā puse mūsu tenisistei aizritēja cerīgāk.

Būdama ievērojami nogurusi, Sasnoviča 2. setā spēlēja acīmredzamā taupības režīmā, koncentrējoties savas serves geimiem. Sevastovai sākumā netraucēta servēšana, un tieši viņa pirmā ieguva breikbumbas, kad divas izcīnīja sestajā geimā. Sasnoviča izglābās no 15:40 un ļoti grūti atspēlēja pirmo breikbumbu, kad spēja aizsniegties līdz no tīkla nokritušai bumbiņai.

Līdz tam brīdim savas serves geimos darbojoties bez grūtībām, Sevastova pēkšņi tika nobreikota devītajā geimā. Viņai bija divas iespējas panākt 5:4 vadību, taču Anastasija divreiz izsita autā. Sasnoviča pēc otrās reizes pie "vienādi" Sevastovu pārsteidza ar diagonālo uzbrukumu pirmajai servei, iegūstot savu vienīgo breikbumbu setā. Sevastovai ļoti svarīgā punkta izspēlē "forehand" auts, un Sasnoviča drīz varēja servēt par uzvaru mačā. Anastasija pēdējā geimā no 15:40 atspēlēja pirmo mačbumbu, bet otro novērst nebija lemts.

Statistika

KategorijaSevastovaSasnoviča
Eisi73
Dubultkļūdas44
1. serves precizitāte61%63%
Iegūtie punkti ar 1. servi31/4037/47
Iegūtie punkti ar 2. servi14/2616/28
Tīri uzvarētās izspēles2119
Nepiespiestās kļūdas2927
Breikpunktu realizācija1/32/2
Visi iegūtie punkti6774

Turnīru sākusi kvalifikācijā, Sasnoviča pirmoreiz tika līdz "Premier" līmeņa finālam. Viņai šodien bija arī pirmais "Premier" pusfināls. Tikmēr Sevastovai joprojām nav pa spēkam sasniegt "Premier" turnīru finālus. Viņai pusfinālos 0-3 bilance, kā arī negatīvs 0-4 rādītājs visos WTA pusfinālos uz "hard" seguma. Sevastova debijas reizē Brisbenā ar tikšanu līdz pusfinālam nopelnīja 185 punktus, kas ļaus pirmdien atgriezties savā augstākajā punktā WTA rangā (15. vieta), un 54 200 dolāru prēmiju. Sevastova nākamajā nedēļā spēlēs Sidnejā.


, 2018-01-05 08:53, pirms 6 gadiem
Dikti jau apvainojās un bezcerīgi pakāsa 88 raketei!
, 2018-01-05 08:53, pirms 6 gadiem
Sasnoviča reāli nodeva uguņus. Spēlē līdzīgi Aļonai, tikai apveltīta ar daudz labāku servi.
Izspēlēs Anastasija izskatījās diezgan bezpalīdzīgi. Sev neraksturīgu kļūdu arī daudz, taču tas acīmredzami no Sasnovičas spēles radītā spiediena.
, 2018-01-05 08:58, pirms 6 gadiem
Kā parasti,zaudē pusfinālā,finālā ☺
, 2018-01-05 08:58, pirms 6 gadiem
Nu gan šo jau nu čist vajadzēja paņemt.
, 2018-01-05 08:58, pirms 6 gadiem
Sasnoviča ļoooti laba šodien. Uzvaru vilnis nesis pārliecību. Bet, lai vai kā - Anastasija malacis ar tik labi iesāktu sezonas sākumu!
, 2018-01-05 09:00, pirms 6 gadiem
Sasnoviča nospēlēja ļoti labi. Sevastovai nevajadzētu pārdzīvot, jo tik labi iesākt sezonu vēl nav izdevies
, 2018-01-05 09:01, pirms 6 gadiem
zaxx rakstīja: Nu gan šo jau nu čist vajadzēja paņemt.
Pētot statistiku, to, ka viņa spēlē jau no kvalifikācijas + pašas izteikumus, arī man tā šķita, tomēr redz', kā sanāca. Un tieši tāpēc man tik ļoti patīk sieviešu teniss
, 2018-01-05 09:06, pirms 6 gadiem
Nu un kur tagad ir idioti kas saka ka pēc spēles Sevastova jau nu noteikti ir labāka par Ostapenko? Kā pretiniece tā normāli sāk bliezt tā ir čau...
, 2018-01-05 09:07, pirms 6 gadiem
Liekas Ziemassvētki jau garām, bet Sevastova vēl šodien dāvina pretiniecei dāvanas. Arī mačbumbas izspēlē izlika pēdējo iesaiņotu, lūdzu, ņem uzvaru. Tur neviens nespieda sist bumbiņu svecītē superīgi ērtā augstumā
, 2018-01-05 09:29, pirms 6 gadiem
suns rakstīja: Nu un kur tagad ir idioti kas saka ka pēc spēles Sevastova jau nu noteikti ir labāka par Ostapenko? Kā pretiniece tā normāli sāk bliezt tā ir čau...
Lai pateiktu kura labāka, viņām savstarpēji jānospēlē vismaz kādi vairāki mači. Ostapenko tāpat zaudē spēlētājām, kuras reitingā ir daudz zemāk, piemēram kā nesen Pliškovai( reitingā 67.)
Reitings nav galvenais un arī reitingā abas turpat gandrīz blakus vien ir! Sezonas vidū apmēram jau būs redzams, ko kura šogad spēj!
, 2018-01-05 09:38, pirms 6 gadiem
Tenisa fani, esat aicināti pievienoties Fantasy Tennis League

2018 Fantasy Tennis League
, 2018-01-05 09:56, pirms 6 gadiem
Latvijas tenisa pirmā rakete? hah.. bez pretenzijām pret Sevastovu, bet Aļona bija un paliek mūsu nr.1
, 2018-01-05 10:30, pirms 6 gadiem
Number 0 rakstīja: Latvijas tenisa pirmā rakete? hah.. bez pretenzijām pret Sevastovu, bet Aļona bija un paliek mūsu nr.1
Par to vēl pāragri spriest!
, 2018-01-05 10:35, pirms 6 gadiem
Number 0 rakstīja: Latvijas tenisa pirmā rakete? hah.. bez pretenzijām pret Sevastovu, bet Aļona bija un paliek mūsu nr.1
Aļona ir ne tikai Latvijas pirmā rakete, bet būs arī pasaules pirmā rakete.
, 2018-01-05 10:46, pirms 6 gadiem
guns21 rakstīja: Aļona ir ne tikai Latvijas pirmā rakete, bet būs arī pasaules pirmā rakete.
par skaļu teikts, bet ja tomēr tiks galā ar savu raksturu un uzlabos servi, tad kapēc gan ne?
, 2018-01-05 10:46, pirms 6 gadiem
guns21 rakstīja: Aļona ir ne tikai Latvijas pirmā rakete, bet būs arī pasaules pirmā rakete.
Tev ir laba humora sajūta.
, 2018-01-05 10:53, pirms 6 gadiem
pūce rakstīja: par skaļu teikts, bet ja tomēr tiks galā ar savu raksturu un uzlabos servi, tad kapēc gan ne?
Cerība ir laba lieta! Bet pagaidām tādiem apgalvojumiem nav nekāda pamata. Ir vismaz 20-30 spēlētājas, kuras nav ne ar ko sliktākas, vienīgi stabilākas, ar normālu servi un arī jaunas,
Tas nebūs par tenisu, bet daļu mūsu fanu- nezinu kas tas ir tāds urrā patriotisms. Pat futbolā, kad vēl nebija nokrituši tik zemu- mēs sitīsim Holandi, dabūja iekšā 0-6, arī pēc tam bieži, tas pats hokejā- Girgensons zvaigzne. . .
Jāatbalsta savējie, jāpriecājas par panākumiem, jāizsaka atyzinība, bet saprāta robežās. . .
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-01-05 11:08, pirms 6 gadiem
Kad Gulbis bija savā labākajā formā, iekļuva desmitniekā, tad gan man bija iespaids vēl mazliet un cīnīsies par pirmajām vietām, jo Ernestam bija viss- skaisti , spēcīgi sitieni, spēcīga serve, vilka ārā visgrūtākās bumbas. Diemžēl, nesanāca. Atrgriezties jau vēl var, bet vairs neticu, ka viņš varētu būt vēl pirmajā desmitniekā, kau talanta ziņā tur viņam bija vieta!
Mūsu meitenēm , vismaz pagaidām, nekas no tādas stabilas spēles nav un ir pat lieli robi meistarībā- serve, nespēja koncentrēties, savākties grūtākā brīdī.
Arī sieviešu tenisā ir daudzi piemēri, ka augstas klases spēlētājām arsenālā bija viss- laba serve, aizsardzība, spēcīgi un precīzi sitieni.
Ja visa tā nav, tad kādreiz kā aklai vistai var laimēties, turklāt kad pašreiz nav stabilas līderes. Ar kaut ko vienu izbraukt nevar. Tikai ar spēcīgu servi, vai tikai ar spēcīgiem sitieniem, ja nekas vairāk arsenālā nav nebūs nekādi stabili, ilgstoši panākumi. Ir jau večiem arī baigie servētāji, (Raoničs, Isners, Karlovičs. . .) , bet ar to par maz. . .
Tāpat bliezēji, līderiem jābūt vispusīgiem, bez lieliem robiem meistarībā!
, 2018-01-05 12:46, pirms 6 gadiem
Nekorekts salīdzinājums no Džoņa de ruma.
Salīzināt sieviešu un vīriešu tenisu nav pareizi pēc būtības,pat Serēna kas neapšaubāmi Nr 1 pasaulē bieži rāda vājas un kļūdām bagātas paraugspēles.
Paņem gudriniek pats kādu apspēlē un tad pird.
, 2018-01-05 13:15, pirms 6 gadiem
fidelskastro rakstīja: Nekorekts salīdzinājums no Džoņa de ruma.
Salīzināt sieviešu un vīriešu tenisu nav pareizi pēc būtības,pat Serēna kas neapšaubāmi Nr 1 pasaulē bieži rāda vājas un kļūdām bagātas paraugspēles.
Paņem gudriniek pats kādu apspēlē un tad pird.
Katram savs līmenis, amatieru mačos esmu arī apspēlējis, bet mēs runājam par labākiem profiem. Katram jau gadās kāda kļume, vājš mačs, bet arī sievietēm bijušas daudzas stabilas tenisistes-agrāk Štefija Grāfa, Monika Seleša, Martina Hingisa, Navratilova. . .māsas Viljamsas savos labākos gados, Šarapova, Azarenko, Dementjeva un vēl un vēl . . .kad labā formā bija arī Ivanoviča, Jankoviča, Kerbere. . .Jā, patlaban nav tādas īsti stabilas lideres un dažreiz kāda pat bez kaut cik normālas serves var uzvarēt. . .
Bet , ja grib rangā noturēties teiksim pirmajā 20 vismaz, tad ar tādu spēli kā Aļonai nav nekādas cerības. . .
Nezinu, varbūt, pēkšņi aizies serve, sakārtos galvu, viss var būt. . .
Bet tas ir no dziesmas, kā būs, ja būs. . .
, 2018-01-05 13:53, pirms 6 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Lai pateiktu kura labāka, viņām savstarpēji jānospēlē vismaz kādi vairāki mači. Ostapenko tāpat zaudē spēlētājām, kuras reitingā ir daudz zemāk, piemēram kā nesen Pliškovai( reitingā 67.)
Reitings nav galvenais un arī reitingā abas turpat gandrīz blakus vien ir! Sezonas vidū apmēram jau būs redzams, ko kura šogad spēj!
Veci, tev sūd īgi ar matemātiku, 67 ir mazāks par 88 un 7 ir zemāks par 15 .
, 2018-01-05 14:31, pirms 6 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Nezinu, varbūt, pēkšņi aizies serve, sakārtos galvu, viss var būt. . .
Bet tas ir no dziesmas, kā būs, ja būs. . .
Nav jau nekāda pamata, lai tā serve neaizietu. Tak jauns tas meitēns vēl!
Cita lieta, ka vispirms pašai jāatzīst, ka ar servi ir problēma (tak spītīgi neatzīst!). Tad pie tā var attiecīgi strādāt.
Starp citu, manuprāt, Anastasija pagājušajā gadā tik labi neservēja.
, 2018-01-05 21:18, pirms 6 gadiem
Atšķirība ir skatījumā uz pudeli,pesimists domā ka pudele pustukša ,bet optimists redz pudeli pa pusei pilnu.
Ja divas meitenes no mazas valstiņas Latvijas atrodas pirmajā divdesmitniekā tad par to ir jāpriecājas un nevajag pārāk kritiski uzņemt mazas neveiksmes un krīzes ,salīdzināt kura ir pirmā ,kura otrā ,bet pavērot meiteņu spēli,vismaz Nastjas spēles manierē parādījušās jaunas iezīmes,ātrāks spēles temps-iespējams tas arī rada lielāku nepiespiesto kļūdu skaitu,bet vienlaicīgi arī dod priekšrocības pret spēcīga sitiena izpildītājām;šodien pret Baltkrievijas Priednieci pietrūka tāds sīkums kā tikt galā ar pretinieces forhandu kas radīja par daudz kļūdu ,bet ņemot vērā ,ka šis ir tikai pats sezonas sākums ,tad ir reālas cerības redzēt progresu Nastjas spēlē.
Lai veicās!
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
1

Semeņistaja sasniedz W75 astotdaļfinālu, Vismane un Marcinkēviča zaudē

Šveicē sācies W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros, kur piedalās arī Latvijas otrā, trešā un ceturtā rakete. Pirmajā kārtā Darja Semeņistana šodien izcīnīja uzvaru, bet Diāna Marcinkēviča un Daniela Vismane zaudēja.
Aļona Ostapenko. Foto: porsche-tennis.com
21

Ostapenko paliek uz nulles četros savos geimos, kapitulējot Štutgartē

Vācijas pilsētā Štutgartē sācies "WTA 500" mala turnīrs hallē. Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko šovakar pirmajā kārtā zaudēja čehietei Lindai Noskovai - 3:6, 1:6.
Aļona Ostapenko. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Ostapenko desmitā kopš 19. februāra, Semeņistajai 113. vieta WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko atrodas "top 10" kopš 19. februāra, savukārt mūsu otrā rakete Darja Semeņistaja atkāpusies no 110. uz 113. vietu.