Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Mārtiņš Podžus Tallinā sagrauj brāli, gūstot astoto uzvaru pēc kārtas

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Mārtiņš Podžus Tallinā sagrauj brāli, gūstot astoto uzvaru pēc kārtas
Mārtiņš Podžus
Foto: Emīls Desjatņikovs/F64

Latvijas vīriešu tenisa otrais numurs Mārtiņš Podžus otrdien Tallinā pagarināja karjeras garāko uzvaru sēriju, Igaunijas "Futures" sacensību 1. kārtā ar 6:3, 6:1 sagraujot brāli Jāni un gūstot astoto uzvaru pēc kārtas.

Brāļiem tā bija piektā savstarpējā cīņa, iepriekšējās četrās uzvaras dalītas uz pusēm, un abos šogad notikušajos mačos pārāks bija Jānis Podžus, bet šodien Tallinā graujoši uzvarēja Mārtiņš Podžus. Viņš sākumā atspēlēja divas breikbumbas un mača turpinājumā iespēja septiņu pēc kārtas uzvarētu geimu posmu, kurā viņam bija 14 uzvarēti punkti pēc kārtas.

Mārtiņš šobrīd sasniedzis astoņu uzvaru sēriju. Tajā ietilpst pieci panākumi Leimenas "Futures" turnīrā, divas uzvaras Deivisa kausā + šodien gūtā uzvara Tallinā. Latvijas otrais numurs pagājušajā nedēļā Igaunijā nespēlēja veselības problēmu dēļ.

Tikšana līdz 2. kārtai ļauj iegūt vienu reitinga punktu. Mārtiņa pretinieks cīņā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā būs kvalifikāciju izgājušais Krievijas tenisists Jevgeņijs Eļistratovs (#1096). Viņš pamatturnīra ievadā pārsteidza ar otro numuru izlikto tautieti Antonu Zaicevu (6:4, 6:2). Turnīrs Igaunijā notiek uz "hard" seguma telpās.

Anastasija Homutova pēc trīs uzvaru gūšanas kvalifikācijā šodien cieta sagrāvi Vinarosas ITF 10 000 turnīra 1. kārtā, uz Spānijas māla ar 1:6, 3:6 kapitulējot ar septīto numuru izliktajai ungārietei Čillai Argjelanai (#569). Homutova atzīmējās ar deviņām dubultkļūdām un mačā servi noturēja tikai vienreiz. Šajā līmenī reitinga punkti pienākas par pamatturnīra vienas kārtas pārvarēšanu.

Diāna Marcinkeviča no Teksasas pārcēlusies uz Floridu, kur otrdien sāka otro ITF 50 000 turnīru divās nedēļās. Latvijas pirmā rakete vispirms atklāja dubultspēļu sacensības, kurās arī šonedēļ startē ar Ukrainas pārstāvi Katerinu Bondarenko. Turnīra ceturtais duets pirmajā mačā ar 6:2, 6:1 sagrāva amerikāņu "wild card" ieguvējas Annu-Lizu Džūkengu un Sāru Ketrinu Pārkeri. Pirmā atrodas astotajā simtā, bet otrās reitingā nav. Marcinkeviča "hard" seguma turnīrā dubultspēļu ieskaitē tikusi pie 15 punktiem, bet vienspēles sāks pret kādu no kvalifikācijas veiksminiecēm.

Miķelis Lībietis šonakt ap plkst. 4:00 debitēs "Challenger" līmenī, jo ticis pie Noksvillas (Tenesī štats) turnīra "wild card" gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs. Miķela pirmais pretinieks vienspēlēs būs Kanādas tenisists Franks Dančevičs. "Challenger" tiešraides internetā atrodamas šeit.

     [+] [-]

, 2014-11-04 17:52, pirms 9 gadiem
Ostapenko spēlēs rīt?