Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Tenisa izlases kapteine Jakovļeva: "Nogurums liedza ieņemt augstāku vietu"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Tenisa izlases kapteine Jakovļeva: "Nogurums liedza ieņemt augstāku vietu"
Jeļena Jakovļeva (otrā no labās)
Foto: F64

"Bija potenciāls būt pirmajā trijniekā, taču sacensību sākumā uzkrātais nogurums liedza sasniegt labāku rezultātu," pēc Barselonā notikušā U-16 pasaules čempionātā izcīnītās 11. vietas sarunā ar Sportacentrs.com atzina Latvijas meiteņu komandas kapteine Jeļena Jakovļeva.

Jau ziņojām, ka Latvijas meiteņu tenisa izlase pagājušajā nedēļā izcīnīja 11. vietu Barselonā notikušajā pasaules čempionātā U-16 grupā jeb junioru Federācijas kausā. Apakšgrupā pirmajā mačā ilgā cīņā tika uzvarēta Meksika, bet turnīra turpinājumam daudz spēka vairs nebija atlicis. Grupā divi zaudējumi trīs mačos, bet spēlē par 11. vietu uzveikta Japāna.

Tieši pirmajā dienā kortā pavadītās stundas bija galvenais iemesls, kāpēc labajam sākumam nebija tikpat laba turpinājuma, uzskata mūsu komandas kapteine Jeļena Jakovļeva: "Tas, ka tur nokļuvām, jau ir liels sasniegums. Mērķis bija nepalikt pēdējā vietā jeb uzvarēt vienu maču. Turnīra sastāvs bija ļoti spēcīgs, bez tam mūsu komanda bija gadu jaunāka par citām dalībniecēm.

Ar izlozi mums paveicās, un bija iespējas tikt pusfinālā, taču pirmajā dienā kortā pavadījām deviņas stundas [Dārta Elizabete Emuliņa savu vienspēli aizvadīja četras stundas - V. B. ], kas liedza labāk nospēlēt otrajā dienā. Pirmais numurs Aļona Ostapenko nospēlēja labi un grūtā cīņā uzvarēja, bet dubultspēlei viņai spēka vairs nepietika. Trešajā diena variantu vispār nebija."

Latvijas komandā bez Ostapenko un Emuliņas bija arī Annija Anna Veinšteina, taču viņa nevienā spēlē tā arī pie teikšanas netika, lai gan abas labākās tenisistes bija nogurušas. Jakovļeva spiesta atzīt, ka Veinšteinas līmenis nebija atbilstošs šim turnīram: "Viņas līmenis ļoti atšķiras no pārējām divām komandā esošajām tenisistēm. Bija skaidrs, ka Veinšteina nevarēs izcīnīt nevienu uzvaru, bet tāpat laist spēlēt nevarējām atļauties, jo katrai spēlei bija nozīme. Komandā viņa bija tāpēc, ka jābūt trim spēlētājām, bet Latvija ir maza valsts, kurā nav trīs aptuveni vienāda līmeņa spēlētāju. Labi jau, ja ir viena spēlētāja labā līmenī."

Eiropas čempionātā Latvijas komanda izcīnīja otro vietu. Jakovļeva pārliecināta, ka pasaules čempionāta kopējais līmenis bija zemāks. Ja izdotos nospēlēt tādā līmenī un būtu vairāk laika atpūtai (pirmajā dienā spēles tika pabeigtas plkst. 21:00, bet nākamajā dienā kortā jāiet jau plkst. 9:00), varētu cerēt uz labāku rezultātu. Komandas kapteine pārliecināta, ka Latvijas izlasei bija potenciāls būt pirmajā trijniekā.

Latvija grupā spēlēja ar Meksiku, Paragvaju un Austrāliju. Pirmajām divām komandām priekšrocība esot regulāra trenēšanās uz māla seguma [Barselonā mači notika tieši uz māla]. Kā atzina Jakovļeva, mūsējās nevarēja pilnvērtīgi sagatavoties: "Meksika un Paragvaja pārsvarā spēlē uz māla, mums tieši pretēji. Aļona atbrauca no Kanādas un ASV, kur nesen nospēlēja "US Open". Laika pārslēgties un uzspēlēt uz māla bija četras dienas. Katra tenisiste gatavojās individuāli, vien 2-3 dienas pirms paša turnīra darbojāmies kopā. Uz Barselonu aizlidojām trīs dienas iepriekš, lai varētu labāk adaptēties."

Ostapenko šogad ITF turnīros, visticamāk, vairs nepiedalīsies. Nākamajā gadā šajā līmenī paredzēti aptuveni desmit zemākās raudzes (10 000 vai 15 000 sērijas sacensības) turnīri. Bez tam Aļona plāno startēt arī junioru "Grand Slam" turnīros un lielajās junioru sacensībās pirms "Grand Slam". Piemēram, Austrālijā ir "Loy Yang Power Traralgon International" turnīrs.

     [+] [-]

, 2012-10-09 13:01, pirms 11 gadiem
Nebija nekādas nepieciešamības pie 2:0 pret Meksiku spēlēt abām Nr1 un Nr.2 meitenēm, tad sagurums nebūti šiten tik liels, kā minēts.