Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Bartone zaudē "US Open" otrās kārtas spēlē

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Bartone zaudē "US Open" otrās kārtas spēlē
Kamilla Bartone
Foto: Richard van Loon

16 gadus vecajai Latvijas tenisistei Kamilla Bartonei pirmais "Grand Slam" turnīrs beidzās ar zaudējumu "US Open" 2. kārtas cīņā, kur viņa ar rezultātu 5:7, 2:6 atzina 17 gadus vecās Krievijas tenisistes Taisijas Pačkaļovas pārākumu.

Bartonei junioru rangā šobrīd 58. vieta (trīs pozīcijas zem sava rekorda), bet Pačkaļova atrodas 39. vietā, kas ir viņas rekords. Pačkaļovai Ņujorkā ir otrais "Grand Slam" turnīrs, viņa šogad spēlēja arī "French Open", kur zaudēja 1. kārtā.

Kamēr pieaugušajiem otrdien bija jāspēlē ļoti lielā karstumā, juniori tika pasargāti, viņu mačiem tiekot pārtrauktiem uz vairākām stundām. Tika gaidīts brīdis, kad temperatūra noslīdēs zem 32,2 grādiem.

Bartone pirms ilgās pauzes bija paspējusi nospēlēt trīs geimus, esot iedzinējos ar breiku (1:2). Kamilla atspēlēja breiku un vēlāk nokļuva divu punktu attālumā no uzvaras setā, kad viņai uzņemšanā bija 5:4 un "vienādi". Setbumbu iegūt neizdevās, bet nākamajā geimā zaudējums savas serves geimā. Savukārt 2. setā Bartone abus geimus ieguva, servējot pretiniecei.

Bartone visā mačā spēja iegūt tikai astoņus punktus ar otro servi (8/30), kā rezultātā pretniecei bija ļoti daudz breikbumbu, izmantojot 6/15. Latvijas tenisistei 3/6.

Bartone piedalījās arī dubultspēļu turnīrā, kur nospēlēts tikai viens mačs, kas bija ļoti nelāgs. Viņa kopā ar Maltas tenisisti Frančesku Kurmi (16) spēja uzvarēt tikai vienā geimā pret ASV pāri Heilija Baptista(16)/Daleina Hjuita(17) – 0:6, 1:6.

  +1 [+] [-]

, 2018-09-05 10:22, pirms 6 gadiem
Kaut siets bija labs. Kautkur Vācijas mazpilsētā G2 līmeņa turnīrā pret šīm pašām spēlētājām būtu tikusi vismaz līdz pusfinālam.
Vienalga, apsveicu ar pirmo panākumu pirmajā GS