Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko tomēr pieteikusies mēneša beigās gaidāmajam "US Open"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko tomēr pieteikusies mēneša beigās gaidāmajam "US Open"
Aļona Ostapenko. Foto: Zuma Press/Scanpix

31. augustā startējošā "US Open" tenisa turnīra organizatori šodien publicēja dalībnieku sastāvus, kuros ir atrodams arī Latvijas pirmās raketes Aļonas Ostapenko vārds. Sieviešu turnīrā nepiedalīsies ranga līdere Ešlija Bārtija, bet vīriešu turnīrā nebūs pagājušā gada čempiona Rafaela Nadala.

WTA ranga 41. vietā esošā Ostapenko iepriekš bija izteikusies, ka ASV un attiecīgi arī "US Open" viņas plānos šogad nav, jo tur neesot droši koronavīrusa dēļ. Ostapenko nav pieteikusies pirms "US Open" gaidāmajam "Western & Southern Open" turnīram, kas no Sinsinati pārcelts uz Ņujorku, bet "US Open" dalībnieku sarakstā viņas vārds ir atrodams.

2017. gada "French Open" uzvarētāja Ostapenko ir viena no 13 "Grand Slam" čempionēm gaidāmajā turnīrā. No ranga pirmā desmitnieka spēlētājām nebūs tikai pasaules pirmās raketes Ešlijas Bārtijas. Austrālijas tenisiste jau iepriekš paziņoja, ka uz Ņujorku nelidos, toties turnīram ir pieteikusies 2. vietā esošā Simona Halepa, kura pirms mēneša par spēlēšanu Ņujorkā izteicās skeptiski.

Vīriešu turnīrā no pirmā desmitnieka nebūs trīs spēlētāju – pagājušā gada čempiona Rafaela Nadala (ATP 2.), kurš Ņujorkā uzvarējis kopumā četras reizes, pieckārtējā čempiona Rodžera Federera (ATP 4.) un pasaules devītā numura Gaela Monfīsa. Spānis mājās paliks drošības apsvērumu dēļ, bet Šveices veterānam sezona jau beigusies ceļgala savainojuma dēļ.

Abos vienspēļu turnīros atlases robeža bija 127. numurs. Tādējādi Latvija būs pārstāvēta tikai ar dāmām – Ostapenko (ja viņa patiešām spēlēs) un 2018. gada pusfinālisti Anastasiju Sevastovu (WTA 43.). Tā kā "US Open" nebūs kvalifikācijas turnīra, Ņujorkā spēlēt nav iespējas Ernestam Gulbim (ATP 162.), kurš sezonu atsāks "Challenger" sērijas turnīros Čehijā.

Izmantotie resursi:
https://www.usopen.org/en_US/news/a...
https://www.usopen.org/en_US/news/a...