Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Lībietim velna ducis

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Lībietim velna ducis
Miķelis Lībietis
Foto: tennis.ee

Jau 13. uzvaru pēc kārtas ceturtdien Jūrmalā guva Miķelis Lībietis, kurš pagājušā gada čempiona statusā sasniedza Latvijas "Futures" turnīra pusfinālu. Tikmēr ITF 25 000 turnīrā Vācijā 2. kārtā izstājās Diāna Marcinkeviča.

Ranga 425. vietā esošais Lībietis šodien lietainajā Jūrmalā ceturtdaļfināla mačā ar 6:4, 6:4 apspēlēja šobrīd reitingā neesošo, bet kādreiz līdz 780. vietai tikušo Šveices tenisistu Rikardo Maigu. Miķelim nepārliecinoša servēšanas diena, tiekot nobreikotam trīs reizes un varēja būt vēl vairāk – pretiniekam kopumā bija deviņas breikbumbas, no kurām pēdējā (neizmantota) cīņas pēdējā geimā.

Ar otro numuru izliktā Lībieša pretinieks pusfinālā būs sacensību trešais numurs, Nīderlandes tenisists Tallons Grīkspors (ATP 436.). Lībietis aizstāvējis sešus no pērn Jūrmalā iegūtajiem 18 reitinga punktiem un šonedēļ cenšas izcīnīt trešo titulu tikpat nedēļās. Miķelis jūlijā otrajā pusē uzvarēja gan Viļņā, gan Pērnavā.

Dubultspēļu turnīrā finālisti tika noskaidroti jau šodien, un finālam nespēja kvalificēties neviena no abām pusfinālu sasniegušajām Latvijas komandām. Jānis Podžus kopā ar Krišjāni Stabiņu zaudēja turnīra pirmajam duetam Klaudio Fortuna/Laurins Grigelis (5:7, 2:6), bet "wild card" ieguvēji Roberts Grīnvalds un Rūdolfs Mednis ar 1:6, 7:5, 6:10 atzina britu Džonata Greja un Juana Mora pārākumu. Latvijas tenisistiem supertaibreikā divreiz bija minibreika pārsvars.

Diāna Marcinkeviča (WTA 368.) Bādzaulgavas ITF 25 000 sacensību 2. kārtas mačā ar 4:6,4:6 zaudēja Rumānijas tenisistei Kristinai Dinu (WTA 227.). Marcinkeviča 1. setā bija vadībā ar 4:2, turpinājumā zaudējot astoņus geimus pēc kārtas! 2. setā no 1:5 izdevās pievilkt līdz 4:5, bet Dinu ar otro mēģinājumu izservēja maču. Marcinkevičai vēlāk zaudējums arī dubultspēlē, kopā ar rumānieti Elenu Bogdanu ceturtdaļfinālā piekāpjoties Ungārijas un Vācijas komandai Dalma Galfi/Katarina Gerlaha. Marcinkeviča vienspēlēs ieguva piecus, bet dubultspēlēs deviņus punktus.

     [+] [-]

, 2016-08-04 22:43, pirms 8 gadiem
Iepriekš kaut kā nebiju aizdomājies par to cik daudz ir tenisistu pasaulē, to līmeņu šķirba ir tik liela... tie kas ir virs 500+ nu toč tādi kuriem pie mājas ir korts un padzenā uz athodiem. Lībietis tīri dēļ spēļu prakses/daudzuma ir tur kur ir, bet tā...brīnumi notiek, bet max čelindžeru karjerā varētu pacelt.

     [+] [-]

, 2016-08-05 06:17, pirms 8 gadiem
par Ernija līmeni pārējiem pašlaik pat nesapņot. diemžēl sievietēm ir par vienu labāk bet tāpat tas viss