Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastova: "Šodien droši vien nevinnētu nevienu"

Rolands Norietis
Rolands Norietis

Sevastova: "Šodien droši vien nevinnētu nevienu"
Anastasija Sevastova
Foto: AFP/Scanpix

Jau pēc pirmajiem nospēlētajiem geimiem "French Open" trešās kārtas mačā pret Petru Martiču bija redzams, ka šī nav Anastasijas Sevastovas diena. Nokļuvusi zaudētājos, Anastasija brīžiem pēc katras izspēles tribīnēs meklēja treneri Ronaldu Šmitu, kurš, lai arī mēģināja savu padoto atbalstīt, bija bezspēcīgs. Vīlies par pieredzēto, austrietis pameta kortu neatskatoties.

Pēc uzvarētiem mačiem tenisisti parasti dodas pie fizioterapeita un uz tikšanos ar presi iedodas stundu vēlāk. Pēc zaudējumiem mēdz būt dažādi. Šoreiz uz sarunu Sevastova atnāca tiešā ceļā no laukuma - ar somu mugurā. Tieši pa preses centra parādes durvīm. Kāda jēga vilkt garumā?

- Tas bija ātri. Ātri un bez žēlastības! Pati vien esmu vainīga. Nevaru vainot traumu, pati galvā nespēju noskaņoties cīņai. Otrajā setā mēģināju kaut ko mainīt, bet, tā kā Martiča bija ieguvusi pārliecību, tas neizdevās. Pārāk daudz kļūdījos. Viņa spēlēja tieši tā, kā man nepatīk, un es šodien nekustējos pietiekami labi. Netiku galā ar viņas spēli.

- Kas tev par traumu?
- Cirksnis. Mēdz iesāpēties uzreiz pēc serves un stiepjoties pēc bumbiņas kreisajā stūrī. Taču tas nav iemesls, kāpēc es zaudēju.

- Nevarēja salīdzināt, kā spēlēji iepriekšējā mačā un kā tagad.
- Ir pagājušas divas dienas, kuru laikā nesanāca pietiekami daudz uzspēlēt. Grūti iznākt pirmajā mačā un spēlēt tā, kā to darīju pret Bušāru.

- Vakar vakarā būtu labāk spēlēt?
- Varbūt labāk, varbūt nē. Sliktāk būt nevarēja! Vakar jau biju gatava iziet laukumā, bet tad mums pateica, ka jāpaliek ģērbtuvēs. Nevienu nevar vainot pie tā, ka sākās lietus. Patiesībā šorīt jutos diezgan labi, tiesa, nedaudz nervozēju. Kaut kā pārāk ātri viss aizgāja uz slikto pusi. Zaudēju pirmajos geimos un pēc tam bija grūti ieiet mačā. Ja vēl pati ar sevi strīdies... Viņa vairākas reizes trāpīja ar rāmi, bet bumbiņa iekrita laukumā. Es nepārtraukti situ tīklā. Laikam labāk zaudēt šādi, nekā 8:10 trešajā setā, kaut gan jebkurš zaudējums ir zaudējums.

- Būtībā Martiča vinnēja ar taviem ieročiem, veiksmīgi izpildot saīsinātos sitienus.
- Jā, tie saīsinātie... Nedomāju, ka viņa tik labi saīsina. Visu laiku bumbas nāca ļoti augstu, tostarp pēc servēm, un es stāvēju pārāk tālu aiz gala līnijas. Mēģināju nākt tuvāk, bet kustējos pārāk lēni, lai spēlētu laukuma iekšpusē. Viņa gandrīz nekļūdījās. Pati šodien droši vien nevinnētu nevienu.

- Iepriekš ar viņu nebiji spēlējusi. Īsti nezināji, ko gaidīt?
- Biju ar viņu patrenējusies, bet tas bija sen - pirms gadiem pieciem sešiem. Zināju, kā viņa spēlē, bet nedomāju, ka būs tieši tā. Protams, gatavojāmies.

- Kad tev pēdējoreiz bija tik smags zaudējums?
- Ir bijuši vairāki šādi zaudējumi. Šogad tas laikam ir smagākais.

- Pagājušogad Bukarestes turnīra finālā zaudēji Halepai ar 0:6 un 0:6...
- Jā, bet tad spēlēju daudz labāk.

Atvadoties aicināju Anastasiju pārāk nepārdzīvot, jo priekšā vēl daudz turnīru. "Tas tiesa. Bet "Roland Garros" ir tikai viens..." viņa atbildēja.

  +9 [+] [-]

, 2017-06-04 15:41, pirms 7 gadiem
Anastasija Sevastova, turies! Neļauj šādai neveiksmīgai dienai salauzt tevi! Katram gadās melnās dienas, pat pašiem labākajiem! Galvenais ir tagad mācīties no ši visa un censties vairs šādas dienas nepieļaut un morāli nesalūzst! Novēlu nepazaudēt cīņas sparu, labu veselību un ticību sev!!

     [+] [-]

, 2017-06-04 17:16, pirms 7 gadiem
Kopumā Nastjai labs turnīrs, paldies. Mazliet lai pabēdājas un tad jau jādomā par nākamo.

     [+] [-]

, 2017-06-04 17:22, pirms 7 gadiem
Vai tas šmitiņš nav mērkaķis? Pamet meiteni vienu ar lielo somu un aizmūk!
Viņš kā treneris nemaz nav atbildīgs par to,ka Nastja nebija gatava spēlei?
Iebaroja Sevai kādas nomierinošas vielas un uzlika uz toto?

     [+] [-]

, 2017-06-04 19:34, pirms 7 gadiem
Neraudi meitenīt,būs atkal labas spēles.