Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko: "Man patīk spēlēt publikai"

Rolands Norietis
Rolands Norietis

Ostapenko: "Man patīk spēlēt publikai"
Aļona Ostapenko
Foto: AFP/Scanpix

Aļona Ostapenko svētdien atkārtoja Ernesta Gulbja savulaik iespēto - arī viņa iekļuvusi "Roland Garros" turnīra ceturtdaļfinālā pirms 20 gadu vecuma sasniegšanas. Aļonai dzimšanas diena ir pavisam drīz - 8. jūnijā jeb sieviešu turnīra pusfinālu dienā. Protams, ka viņa to cer sagaidīt Parīzē.

- Šodien pirmajā setā ne reizi nenoturēji savu servi, bet vēlāk tā aizgāja. Vai kaut ko pamainīji?
- Nebija tā, ka slikti servēju. Sākumā nedaudz nervozēju, bet viņa (Samanta Stosura - aut.) ļoti labi sāka maču, labi servēja. Brīžiem spēlēja slaisus un gandrīz nekļūdījās. Bija neērti. Pirmajā setā kājas bija nedaudz stīvas; var teikt, ka stāvēju ar taisnām kājām. Otrajā setā sāku labāk kustēties, vairs tā nenervozēju un, kad paņēmu viņas servi, viss aizgāja manā labā.

- Stosura izskatījās nomākta no tā, cik labi spēlēji.
- Otrajā un trešajā setā biju diezgan agresīva, bet centos spēlēt ar prātu. Nevis maukt pa katru bumbu, bet tikai no ērtām pozīcijām. Tas viņai radīja grūtības. Pirmajā partijā daudz kļūdījos, tad kļūdu kļuva mazāk, bet joprojām spēlēju tikpat agresīvi un labi servēju. Ļoti svarīgs bija geims trešajā setā pie 4:3, kad noturēju servi no 15:40. Tāpat labi izservēju maču.

- Vai esi pārsteigta, ka pirmais "Grand Slam" ceturtdaļfināls tev ir "Roland Garros"? Agrāk tev māla laukumos diezko negāja.
- Tā gluži nevar teikt, jo junioros un ITF līmenī esmu uzvarējusi daudzos turnīros uz māla. Šeit tas ir citādāks - ātrāks. Gandrīz kā hard korts - laukumā nav daudz smilšu. Man patīk. Pirmoreiz esmu ceturtdaļfinālā un ar katru maču spēlēju labāk. Ja es tā turpināšu, ir iespējas tikt tālāk.

- Nākamā pretiniece ir Karolīna Vozņacki, pret kuru tev ir lieliska bilance - 3:0.
- Jā, bet viņa ir labā formā. Priekšā grūts mačs. Gatavošos tam un centīšos parādīt labāko sniegumu.

- Ko atceries no pēdējās savstarpējās tikšanās reizes šopavasar Prāgā? Toreiz uzvarēji izšķirīgā seta taibreikā.
- Atceros tikai to, ka biju priekšā ar 5:3 un 40:15, bet neizservēju maču. Pēc tam mačbumba bija viņai, bet es to atspēlēju un uzvarēju.

- Kad Vozņacki bija pasaules pirmā rakete, viņa gadījumā nebija tavs elks?
- Kad es uzaugu, mans elks bija Serena Viljamsa. Man ļoti patīk, kā viņa spēlē, un Serena ir īsta čempione. Bērnībā pastāvīgi skatījos viņas mačus.

- Būsi gatava spēlēt kādā no lielajiem laukumiem?
- Otrais laukums (kur Ostapenko šodien spēlēja ar Stosuru - aut.) arī nav nekāds mazais; bija daudz cilvēku, un daudzi atbalstīja tieši mani. Visvairāk, kad devos servēt par uzvaru mačā. Atcerējos šāgada "Australian Open", kad biju līdzīgā situācijā pret Karolīnu Pliškovu, un arī visi atbalstīja mani. Man patīk spēlēt lielajos laukumos un patīk spēlēt publikai. Jo vairāk skatītāju, jo labāk.

- Pavisam drīz tev ir 20. dzimšanas diena. Vēlies, lai tā pienāk ātrāk vai tev vēl patīk justies kā tīneidžerei?
- Par to īpaši nedomāju, bet tā ir apaļa jubileja. Nākamā tik nozīmīgā būs trīsdesmit. Protams, ka gribu to nosvinēt Parīzē, tāpēc jāvinnē nākamajā mačā.

     [+] [-]

, 2017-06-04 20:57, pirms 7 gadiem
pēc pirmā seta jau likās, ka vāks, bet prieks, ka tā viss izvērtās! lai veicas!

  +4 [+] [-]

, 2017-06-04 22:03, pirms 7 gadiem
nav pirmā reize kad sākumā noved mūs līdz izmisumam un tad uzvar. Tagad zinu ka Aļonā tā spēlē uz publiku

  +1 [+] [-]

, 2017-06-04 22:24, pirms 7 gadiem
Par lielu Ostapenko, haha

  +1 [+] [-]

, 2017-06-05 12:35, pirms 7 gadiem
Par dzimšandienas torti Parīzē!

     [+] [-]

, 2017-06-05 14:19, pirms 7 gadiem
Nabaga Martiča, 3.setā bija priekšā Svitoļinai ar 5:2, bet sāka nervozēt un vairāk neuzvarēja nevienu geimu. Halepa turpina graut pretinieces, šoreiz Suaresu-Navarro. Halepa varētu vinnēt turnīru.