Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko turpina cīņu par 5. vietu "ITF Junior Masters" turnīrā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko turpina cīņu par 5. vietu "ITF Junior Masters" turnīrā
Aļona Ostapenko
Foto: Ralf Reinecke

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko sestdien atradās vadībā Čendu (Ķīna) notiekošajā "ITF Junior Masters" turnīra 2. kārtas spēlē pret Rumānijas tenisisti Elenu Gabrielu Rusi (6:2, 2:1), kad cīņa tika pārtraukta lietus dēļ. Maču šodien pabeigt neizdevās. Ja Ostapenko rīt nodrošinās uzvaru, viņa spēlēs par 5. vietu.

Ostapenko vakar slimības dēļ nepabeidza 1. kārtas jeb ceturtdaļfināla maču pret Baltkrievijas tenisisti Irinu Šimanoviču, izstājoties pēc nospēlētiem astoņiem geimiem (1:6, 0:1). Normālos apstākļos Latvijas tenisistei turnīrs jau būtu beidzies, taču "ITF Junior Masters" nolikums paredz aizvadīt arī mačus par vietām (5.-8. vietu, kā arī trešo), tādējādi visām astoņām tenisistēm ir garantēti trīs mači.

Vimbldonas junioru čempione šodien jutās krietni labāk nekā vakar un pirms lietus ierašanās paspēja uzvarēt 1. setu pret piecus mēnešus jaunāko Rumānijas tenisisti Elenu Gabrielu Rusi. Viņai junioru reitingā 9. vieta, bet Aļonai 15. vieta. Tiesa, Ostapenko pārsvarā spēlē pieaugušo sacensībās, un profesionālajā rangā viņai ir 184. vieta, kas ir visaugstākā pozīcijā no visām astoņām šonedēļ Ķīnā spēlējošām tenisistēm.

Piemēram, Ruse pro reitingā vispār nav. Ostapenko viņu divos setos uzveica arī vienīgajā iepriekšējā tikšanās reizē, ar 6:3, 6:1 pārspējot 2013. gada decembrī "Eddie Herr" turnīrā. Ostapenko dominēja arī šodien un būtu uzvarējusi vēl pārliecinošāk, ja ne vien dažu paviršu geimu. Meistarības atšķirība abām ir milzīga. Piebilstams, ka cīņu 2. setā pēc trešā geima, kurā Ostapenko zaudēja iegūto breiku (Aļona bija vadībā ar 6:2, 2:0), nācās pārtraukt lietus dēļ. Spēli rīt atsāks pie rezultāta 6:2, 2:1 Latvijas tenisistes labā.

Ja Ostapenko pabeigs iesākto (spēli plāno atsākt plkst. 5:00 pēc mūsu laika), proti, novedīs maču līdz uzvarai, viņa rīt par piekto vietu sacentīsies ar vēl vienu piecus mēnešus jaunāku sāncensi, Spānijas tenisisti Aļonu Boļšovu Zadoinovu. Viņai junioru reitingā 20. vieta, bet pieaugušo ieskaitē 657. vieta. Neveiksmes gadījumā nāksies cīnīties par 7. vietu, sacenšoties ar 15 gadus veco čehieti Marketu Vondroušovu (#5 junioros, WTA 966.).

"ITF Junior Masters" sacensību dalībniekiem segs ceļa izdevumus 160 000 dolāru apmērā. Visi tenisisti saņems 7000 dolārus, bet čempioni tiks pie 15 000. Tāpat meiteņu turnīra dalībnieces, atkarībā no savas vietas turnīrā, sadalīs 25 ITF turnīru "wild card" (sākot no ITF 25 000 līmeņa), kuras varēs izmantot šogad un 2016. gadā.

Turnīrā Čendu ("hard" segums) piedalās pagājušās sezonas astoņi labāki juniori un juniores, kuri gada beigās bija ranga Top 8. Piebilstams, ka ne visi labākie ir ieradušies. Piemēram, meitenēm nespēlē reitinga līdere Sisi Bellisa (ASV), tāpat nepiedalās divas pagājušā gada "Grand Slam" čempiones – "French Open" uzvarētāja Darja Kasatkina (Krievija) un "US Open" čempione Marija Bouzkova (Čehija).

     [+] [-]

, 2015-04-04 17:55, pirms 9 gadiem
Priecājos, ka veselība Aļonai uzlabojas. Vēlu pilnībā atveseļoties un uzvarēt visas atlikušās spēles!