Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Slovākijas pirmā rakete Cibulkova pret Latvijas izlasi nespēlēs

Slovākijas pirmā rakete Cibulkova pret Latvijas izlasi nespēlēs
Dominika Cibulkova. Foto: AP/Scanpix

LETA. Slovākijas pirmā rakete sieviešu tenisā Dominika Cibulkova nedēļas nogalē nespēlēs Federāciju kausa Pasaules otrās grupas pirmās kārtas duelī ar Latviju, pirmdien paziņoja Slovākijas Tenisa asociācija (STZ).

Cibulkova pagājušajā nedēļā vīrusa dēļ izstājās no Sanktpēterburgas WTA "Premier" turnīra. Kā ziņo Slovākijas mediji, ārsti viņai ieteikuši ārstēties vēl vismaz līdz šīs nedēļas beigām.

Cibulkova WTA rangā ieņem 30.vietu. Bijusī pasaules ceturtā rakete Cibulkova izlasē plānojusi spēlēt pirmoreiz kopš 2016. gada. Viņa dažus gadus izlaida gan savainojumu, gan citu prioritāšu dēļ, bet janvārī tika pierunāta atgriezties un palīdzēt cīņā pret Latviju.

Kā ziņo STZ, uz Rīgu otrdien dosies Viktorija Kužmova (46.), Anna Karolīna Šmiedlova (61.) un Rebeka Šramkova (188.). Bija iecerēts, ka duelī pret Latviju varēs piedalīties Magdalēna Ribārikova, kura ir planētas 69.numurs, tomēr jau labu laiku viņa cīnās ar veselības likstām.

Latvijas izlasi Federāciju kausa mačā pārstāvēs planētas 12.rakete Anastasija Sevastova, Aļona Ostapenko (22.), Diāna Marcinkēviča (279.), Daniela Vismane (645.) un Patrīcija Špaka, kura rangā gan neatrodas.

Federāciju kausa Pasaules otrās grupas pirmās kārtas cīņa pret Slovākiju notiks sestdien un svētdien "Arēnā Rīga".

Latvijas un Slovākijas pāra uzvarētāja aprīlī sacentīsies par vietu Pasaules pirmajā grupā, kamēr zaudētāja cīnīsies par neizkrišanu uz Eiropas/Āfrikas zonas pirmo grupu.

Latvijas sieviešu tenisa izlase ar Ostapenko, Sevastovu, Marcinkēviču un Vismani sastāvā pagājušā gada aprīlī uzvarēja pārspēlēs par vietu Federāciju kausa pasaules otrajā grupā, iekļūstot starp planētas 16 labākajām komandām. Latvija Pasaules grupā spēlēja arī 1993.gadā, kad tajā bija 32 komandas.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2019-02-04 18:04, pirms 5 gadiem
Jo labāk, bet nedrīkst nenovērtēt arī pārējās slovākietes! Par uzvaru!
, 2019-02-04 18:17, pirms 5 gadiem
No sportiskā viedokļa lieliski - no organizatoriskā - maza katastrofa - Fed Cup bez jebkādas intrigas.

Nu labi, ir ir intriga, Aļona par to var parūpēties
, 2019-02-04 18:18, pirms 5 gadiem
sandis444444 rakstīja: No sportiskā viedokļa lieliski - no organizatoriskā - maza katastrofa - Fed Cup bez jebkādas intrigas.
Jā jā jā, skaties, ka nav choke
, 2019-02-04 18:23, pirms 5 gadiem
Galvenais lai cilvēkiem šis nav iemesls kāpēc neiet uz Arēnu, jāiet, jo kas zin kad vēl Aļona un Nastja spēlēs Latvijā.

Turnīrs Jūrmalā arī nav garantija ka viņas tur būs, tas vēl ir tālu un sportā visādi gadās (tfu tfu tfu).
, 2019-02-04 18:55, pirms 5 gadiem
Brīnums būtu ja spēlētu. Amatieris mājas apstākļos tik pēc mēneša var atgūt iepriekšējo līmeni. Tikai laba Domi var būt pretspēks mūsējām
, 2019-02-04 19:03, pirms 5 gadiem
Bez cīņas uzvaras nebūs. Uz priekšu, uz uzvaru! Jūs esat labākās un skaistākās Latvijas tenisa vēsturē. Jūs esat stiprākās!
, 2019-02-04 19:08, pirms 5 gadiem
Žél gan, Cibulkova tomér top tenisiste, bùtu interesanti.
Tagad intriga minimåla, vienîgi klåtiené paskatîties uz Latvijas liderém.
, 2019-02-04 19:33, pirms 5 gadiem
Seva savas pretinieces gan jau uzvarēs. Galvenais lai Ostapenko "neaizbrauc jumts", un izdodas kaut 1 spēli vinnēt, lai var dubultspēli pārējām meitenēm dot uzspēlēt.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
1

Semeņistaja sasniedz W75 astotdaļfinālu, Vismane un Marcinkēviča zaudē

Šveicē sācies W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros, kur piedalās arī Latvijas otrā, trešā un ceturtā rakete. Pirmajā kārtā Darja Semeņistana šodien izcīnīja uzvaru, bet Diāna Marcinkēviča un Daniela Vismane zaudēja.
Aļona Ostapenko. Foto: porsche-tennis.com
21

Ostapenko paliek uz nulles četros savos geimos, kapitulējot Štutgartē

Vācijas pilsētā Štutgartē sācies "WTA 500" mala turnīrs hallē. Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko šovakar pirmajā kārtā zaudēja čehietei Lindai Noskovai - 3:6, 1:6.
Aļona Ostapenko. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Ostapenko desmitā kopš 19. februāra, Semeņistajai 113. vieta WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko atrodas "top 10" kopš 19. februāra, savukārt mūsu otrā rakete Darja Semeņistaja atkāpusies no 110. uz 113. vietu.