Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastovai karjeras labākā iespēja pirmoreiz iekļūt "Premier" turnīra finālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sevastovai karjeras labākā iespēja pirmoreiz iekļūt "Premier" turnīra finālā
Anastasija Sevastova
Foto: AP/Scanpix

Anastasija Sevastova (WTA 16.) piektdien Brisbenas "Premier" turnīra pusfinālā tiksies ar Baltkrievijas tenisisti Aleksandru Sasnoviču (WTA 88.), abām cenšoties sasniegt karjeras nozīmīgāko finālu. Spēles sākums ne agrāk par plkst. 7:00.

Sevastova 27 gadu vecumā vēl ne reizi nav spēlējusi augstāka līmeņa finālos par "International", kas ir zemākās kategorijas turnīri WTA sacensību piramīdā. Piektdien Brisbenā viņai būs lieliska iespēja pirmoreiz tikt "Premier" finālā.

Anastasijai attiecībā pret Sasnoviču būs pārsvars pieredzē, meistarībā un arī enerģijas rezervēs. Kamēr Sevastova bez lieliem sarežģījumiem "aizskrējusi" līdz pusfinālam, visos trīs mačos uzvarot ar 2-0 un sešos setos zaudējot tikai 13 geimos, Sasnovičai bijis krietni sarežģītāks ceļš.

Tā kā Sasnovičai bija jāspēlē kvalifikācijā, viņas kontā ir jau seši mači, turklāt pēdējos četros viņa spēja uzvarēt pēc zaudējuma 1. setā. Šī iespaidīgā sērija sākās kvalifikācijas finālā pret Poļinovu Monovu (3:6, 7:5, 6:2) un turpinājās pamatturnīrā, kur viņa ar 1:6, 6:3, 7:5 pieveica Kristinu Mladenoviču, ar 1:6, 7:6(2), 6:3 apspēlēja Aneti Kontaveitu un ar 3:6, 6:2, 6:3 izslēdz arī pagājušā gada finālisti Alizē Kornē.

"Pirms turnīra nespēju iedomāties, ka iziešu kvalifikāciju, nemaz nerunājot par pusfinālu. Šī man ir neticama nedēļa. Fiziski neesmu labā kondīcijā, bet mentāli esmu gatava spēlēt un vēlos uzvarēt," pēc iekļūšanas pusfinālā sacīja Sasnoviča, kurai bez sešos mačos uzkrāta noguruma vēl ir arī problēmas ar abām kājām.

Sasnovičas neticēšana kvalifikācijas izspēlēšanai nav mērķu pieticība, bet gan ir piesardzība. Viņa Brisbenā kvalifikācijā spēlēja trešo gadu pēc kārtas un ar trešo mēģinājumu beidzot spēja sasniegt pamatturnīru, kur viņai vēlāk izdevās tikt līdz pirmajam "Premier" sērijas turnīru pusfinālam.

Sasnoviča divreiz spēlējusi "International" turnīru pusfinālos. Pirmais bija 2015. gadā Seulā, kur viņa pieveica Annu Karolīnu Šmiedlovu, pēc tam finālā zaudējot Irinai-Kamēlijai Begu. Savukārt otrajā pusfinālā Sasnoviča zaudēja, pagājušā gada aprīlī Bīlē piekāpjoties Kontaveitai.

Sasnovičas karjeras lielākais panākums bija pērn, kad viņa aizveda Baltkrieviju līdz tās vēsturē pirmajam "Fed Cup" finālam. Spēlējot bez titulētās Viktorijas Azarenkas, Baltkrievija ar Sasnovičas un talantīgās Arinas Sabaļenkas pūlēm finālu sasniedza, bet tajā zaudēja, Minskā ar 2-3 atzīstot ASV pārākumu.

Sevastovai piektdien būs 10. WTA pusfināls (4-5). Sevastovai "International" pusfinālos ir pozitīva 4-2 bilance, bet pārējos negatīva 0-3. Viņa divreiz spēlējusi "Premier" pusfinālos, abas reizes tiekoties ar sev loti neparocīgām pretiniecēm – pērn Dubaijā zaudēts Karolīnai Vozņacki un Madridē ciesta kārtējā neveiksme pret Simonu Halepu.

Trešais pusfināls augstāka līmeņa turnīros Anastasijai bija novembrī Džuhajā, kur viņa "WTA Elite Trophy" pusfināla cīņā nespēja apturēt Jūliju Gērgesu. Visi trīs zaudējumi tātad pret Top 20 spēlētājām, bet šoreiz tik spēcīgas pretinieces nebūs, tāpēc jāizmanto līdz šim nebijusi iespēja.

Sasnoviča tikai četras reizes uzvarējusi Top 20 tenisistes, turklāt trīs no šīm uzvarām pēdējo četru mēnešu laikā bijušas pret garās zaudējumu sērijās esošām spēlētājām, kad viņa divreiz pieveikusi Mladenoviču un vienreiz Slounu Stīvensu. Karjeras lielāko uzvaru viņa svinēja 2016. gada septembrī Tokijā, kur ar 6:4, 6:2 pieveica tolaik 6. vietā bijušo Karolīnu Pliškovu.

Lai arī Sevastova ar Sasnoviču līdz šim nav sacentusies, Saša viņai ir zināma tenisiste: "Esam pāris reižu trenējušās kopā, zinu viņu itin labi, tiesa, neesmu redzējusi nevienu no viņas mačiem šajā turnīrā. Viņa ir solīda, šeit spēlējot lieliski – uzvarēt sešos mačos vienā turnīrā ir grūti. Tas ir gandrīz kā uzvarēt visā turnīrā."

Sevastovas un Sasnovičas tikšanās plānota ne agrāk kā plkst. 7:00. Mačs vēlāk var sākties gadījumā, ja četru stundu laikā neizspēlēs pirms tam no plkst. 3:00 programmā paredzētās divas vīriešu turnīra spēles. Otrais dāmu turnīra pusfināls, kurā pagājušā gada čempione Pliškova tiksies ar Eļinu Svitoļinu, notiks plkst. 13:00.

  +1 [+] [-]

, 2018-01-04 19:10, pirms 6 gadiem
Ja Sevastova uzvar šo turnīru viņa WTA rankā pacelsies uz 12 vietu, ja rīt viņa uzvarēs pacelsies vismaz uz 14 vietu, ja zaudēs rīt tad tāpat viņai jau būs karjeras rekords nākamnedēļ 15 vieta!

Palēnam Latvijai būs drīz divas top 10 tenisistes, kaut kas neticams.

Pēc Gulbja FO pusfināla, nekad nebiju domājis kad kaut kas šāds notiks tuvājā laikā, bet Aļona un Nastja ir malaces!!!

  +3 [+] [-]

, 2018-01-04 19:23, pirms 6 gadiem
Rīt ir jāņem!
Atkal jātur visi pieci īkšķi.

     [+] [-]

, 2018-01-04 19:24, pirms 6 gadiem
Ja serve nepazudīs, lielas iespējas vinnēt arī šonakt.

  +4 [+] [-]

, 2018-01-04 19:26, pirms 6 gadiem
Patiess ir tikai pirmais apgalvojums. Rītdienas uzvara nenozīmēs 14.vietu, ja Gērgesa sasniedz lielus augstumus Oklendā. Plus Sevastova jau bijusi 15.vietā, tātad tas būs atkārtots karjeras rekords
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-01-04 20:08, pirms 6 gadiem
Sarkanais Velns rakstīja: Sevastovai vairāk titulu nekā vēl bērnam esošajai Aļonai tāpēc likumsakarīgi uzskatāma par LV 1.raketi.
kas tu aprobežots? kas pirmais nosaka punktu skaits un Aļonai pašlaik to ir vairāk. ja par tituliem tad Aļonas iespēto Rolland Garos Nastja nekad nekad neatkārtos. Treškārt līdz Nastjas vecumam Aļonai būs daudz vairāk titulu

     [+] [-]

, 2018-01-04 20:25, pirms 6 gadiem
Īsu brīdi varētu būt divas dāmas TOP 10 niekā. Ja Aļona turpinās mocīties ar servi un psiholoģiski nenobriedīs kārtējam mačam, tad būs jāatvadās ne tikai no desmitnieka, bet arī no 50 nieka.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2018-01-04 20:47, pirms 6 gadiem
pūce rakstīja: kas tu aprobežots? kas pirmais nosaka punktu skaits un Aļonai pašlaik to ir vairāk. ja par tituliem tad Aļonas iespēto Rolland Garos Nastja nekad nekad neatkārtos. Treškārt līdz Nastjas vecumam Aļonai būs daudz vairāk titulu
Euuuuuuuuuuu!
Ahoi, pūce!
Nu gan tu sevi iecēli Dieva kārtā!
Protams, ar lielu varbūtību var notikt tā, kā tu saki. Abet ... nu, man negribas neko te piesaukt; vienvārdsakot, var būt diezgan daudz iemeslu, lai tā arī nenotiktu.

     [+] [-]

, 2018-01-04 21:19, pirms 6 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: Euuuuuuuuuuu!
Ahoi, pūce!
Nu gan tu sevi iecēli Dieva kārtā!
Protams, ar lielu varbūtību var notikt tā, kā tu saki. Abet ... nu, man negribas neko te piesaukt; vienvārdsakot, var būt diezgan daudz iemeslu, lai tā arī nenotiktu.
Aļonai jau tagad ir tikpat daudz titulu

     [+] [-]

, 2018-01-04 21:52, pirms 6 gadiem
Nu jaa, Aljona uzvareja Lyetuvas titulu, uzvareja finala Ogurkinu3 (3455 reitings)

  +2 [+] [-]

, 2018-01-04 23:34, pirms 6 gadiem
Sarkanais Velns rakstīja: man likās ka Aļona ar muču runā latviski savā starpā jo ir patriotes, bet izrādās, ka to dara tikai kortā, lai pretinieces nesaprastu par ko runā.
Tev vēl ir tā bērna domāšana, kad liekas, ka valoda, kurā cilvēks runā, nosaka "patriotisma līmeni"😂 Pēc šādas domāšanas var secināt, ka visi latviski runājošie ir "īstie patrioti"? 🤔

     [+] [-]

, 2018-01-05 00:41, pirms 6 gadiem
austrumnieks rakstīja: Ja Sevastova uzvar šo turnīru viņa WTA rankā pacelsies uz 12 vietu, ja rīt viņa uzvarēs pacelsies vismaz uz 14 vietu, ja zaudēs rīt tad tāpat viņai jau būs karjeras rekords nākamnedēļ 15 vieta!

Palēnam Latvijai būs drīz divas top 10 tenisistes, kaut kas neticams.

Pēc Gulbja FO pusfināla, nekad nebiju domājis kad kaut kas šāds notiks tuvājā laikā, bet Aļona un Nastja ir malaces!!!
tu esi no austrumiem,pārējiem jau sen tas bija skaidrs par mūsējām

  +2 [+] [-]

, 2018-01-05 07:40, pirms 6 gadiem
Ja nu kāds ir nomodā:

https://www.youtube.com/watch?v=TxX...

     [+] [-]

, 2018-01-05 08:03, pirms 6 gadiem
Sasnoviča nāvīga.
Agresīvi, pa līnijam, un precīzi.
Izspēlēs Anastasijai nav variantu, turās spēlē tikai pateicoties labai servei.
Taču pirmais sets loģiski pakāsts taibreikā.
Jācer, ka Sasnoviča noplīsīs.

     [+] [-]

, 2018-01-05 08:04, pirms 6 gadiem
Pirmajā setā serve laba, bet pārāk daudz muļķīgu kļūdu, taibreikā viss pa tīkliem un pāri līnijām, vai kā uz paplātes izliek pretiniecei. Ja šādi turpinās, būs sūdīgi.

     [+] [-]

, 2018-01-05 08:45, pirms 6 gadiem
Vāja spēle no Sevastovas šodien

     [+] [-]

, 2018-01-05 08:45, pirms 6 gadiem
6:7 4:6

     [+] [-]

, 2018-01-05 08:46, pirms 6 gadiem
Diemžēl iespēja izrādījās neņemama!