Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Latvieši turpina uzvarēt Grieķijā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Latvieši turpina uzvarēt Grieķijā
Adrians Žguns un Miķelis Lībietis
Foto: Aigars Prūsis, Sportacentrs.com

Pie kārtējām uzvarām Grieķijas pilsētas Iraklijas „Future” turnīrā tikuši Latvijas tenisisti Adrians Žguns un Miķelis Lībietis. Adrians ticis vienspēļu ceturtdaļfinālā, bet Miķelis kopā ar īru Semu Beriju dubultspēļu pusfinālā. Uzvara Stokholmas ITF turnīrā šodien arī Diānai Marcinkevičai.

Iraklijas „Future” 10 000
Grieķijas pilsētā Iraklijā šonedēļ spēlē divi latvieši. Liepājnieks Adrians Žguns (ATP 685.) spēlē tikai vienspēļu turnīrā. Jau ziņojām, ka 1.kārtā viņš ar 6:3, 6:3 apspēlēja turnīra galveno favorītu, somu Juho Paukku (ATP 397.), bet šodien ar identisku rezultātu Adrians apspēlēja arī itālieti Eriku Krepaldi (ATP 596.). Iekļūšana ceturtdaļfinālā Žgunam devusi divus reitinga punktus, bet nākamajā spēlē pretiniekos viņam būs mājinieks Aleksandross Jakupovičs (ATP 616.). Pirms divām nedēļām Adrians šo grieķi apspēlēja ar 4:6, 6:2, 6:4.

Tikmēr cēsnieks Miķelis Lībietis duetā ar īru Semu Beriju ticis dubultspēļu pusfinālā. Pēc vakardienas panākuma pār galvenajiem favorītiem Juho Paukku (Somija) Danielu Daniloviču (Melnkalne) - 7:6(5), 6:7(7), [10:8], šodien sekoja vieglāka uzvara pār Stepanu Hotuļevu (Krievija) un Bostjanu Osabņiku (Slovēnija) – 6:2, 7:6(8). Rīt pusfinālā Lībieša un Berija duets tiksies ar spāni Karlosu Gomesu-Ereru un Monako pārstāvi Marku Stilitano.

Stokholmas ITF 10 000
Stokholmas ITF sērijas turnīrā šonedēļ spēlē Diāna Marcinkeviča. Vienspēlēs latviete izlikta ar 6.numuru un pirmajā mačā tikās ar krievieti Diānu Isajevu (WTA 965.). Sīvā triju setu spēlē latvietei izdevās tikt pie panākuma ar 4:6, 6:4, 6:2, un tas deva vietu 2.kārtā. Tajā rīt būs jātiekas ar mājinieci Annu Veliču, kura WTA rangā neatrodas. Marcinkeviča startēs arī dubultspēļu turnīrā duetā ar krievieti Aleksandru Artamonovu. Viņas ir turnīra galvenās favorītes un cīņā iesaistīsies tikai no ceturtdaļfināla (piektdien).

Minskas ITF 10 000
Pēc trijiem panākumiem (diviem kvalifikācijā un viena pamatturnīrā) šodien neveiksmi Minskas (Baltkrievija) ITF turnīrā cieta Lina Lileikite. Ar 0:6, 2:6 viņa piekāpās krievietei Jevgēņijai Paškovai, kura turnīrā izlikta ar trešo numuru, bet WTA rangā šobrīd ieņem 438.vietu. Turnīrā Lina tika pie viena reitinga punkta, kas 15.novembrī viņai ļaus debitēt WTA vienspēļu rangā.

Izmantotie resursi:
ITF Tennis - Home Page