Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Laimīga nav arī trešā reize: Gulbis vēlreiz zaudē Karacevam

Laimīga nav arī trešā reize: Gulbis vēlreiz zaudē Karacevam
Ernests Gulbis. Foto: Postimees/Scanpix

Latvijas tenisists Ernests Gulbis piedzīvojis zaudējumus Ostravā, Čehijā, notiekošā „Challenger” turnīra otrajā kārtā. Viņš ar 1:6 un 4:6 zaudēja Krievijas spēlētājam Aslanam Karacevam, kurš Gulbi pieveica trešo reizi trīs nedēļu laikā.

Ernestam Gulbim šis bija trešais „Challenger” līmeņa turnīrs Čehijā pēc kārtas, sezonai atsākoties pēc pandēmijas ieviestajiem grozījumiem sacensību kalendārā. Visos trīs turnīros Gulbis pārvarēja pirmo kārtu un otrajā kārtā tikās ar vienu un to pašu spēlētāju – ATP ranga 140. vietā esošo Aslanu Karacevu no Krievijas. Sešos aizvadītajos setos pret Karacevu Gulbis tā arī neuzvarēja nevienā.

Karacevs iepriekš bija pieveicis Gulbis ar 6:3;6:3 un 6:2;6:1, kas bija tikai pāris no viņa iepriekšējo nedēļu panākumiem. Karacevs pirmajā turnīrā Prāgā bija ticis līdz finālam, kur piekāpās Stenam Vavrinkam, bet otrajā Prāgas turnīrā izcīnīja galveno balvu. Savu veiksmīgo sēriju viņš turpināja arī šodien.

Gulbim mačs sākās cerīgi, tiekot pie breikbumbas jau pirmajā geimā, taču to izmantot neizdevās, un sekoja neveiksmes. Karacevs ieguva vadību 5:0, savās trīs nākamajās servēs nezaudējot nevienā izspēlē. Gulbim izdevās izvairīties no palikšanas sausā visā setā, taču no sakāves 1:6 izvairīties neizdevās.

Otrajā setā Gulbim izdevās līdzvērtīgāka cīņa, tiekot pie rezultāta 3:30. Tad viņš pie savas serves nokļuva iedzinējos ar 0:40 un, lai arī divas breikbumbas izdevās atspēlēt, sekoja Karaceva izvirzīšanās vadībā ar 4:3. Breika deficītu Gulbim tā arī neizdevās atspēlēt, pēdējā geimā vēlreiz zaudējot sausā, un Karacevs uzvarēja ar 6:4.

Par iekļūšanu otrajā kārtā Gulbim izdevās iegūt desmit ATP ranga punktusun prēmiju 2180 eiro apmērā.


, 2020-09-03 21:05, pirms 4 gadiem
2 geima jau raketi salauza nabags
, 2020-09-03 23:26, pirms 4 gadiem
Es saprotu, ir neērti pretikie tūres gaods, bet ne jau 3 nēdēļu laikā, kad ar katru spēli arvien sūdīgāk. Es esmu nerāls Gulbja fans, bet Ernest, ir laiks audzināt bērnu, ja domas ir tikai ar ģimeni, veiksmi tajā sfērā un dzīvē!
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
2

W75 otrajā kārtā Semeņistaja atzīst māla speciālistes pārākumu

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistana šodien otrajā kārtā jeb 1/8 finālā piekāpās francūzietei Luā Buāsonai - 5:7, 1:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
1

Semeņistaja sasniedz W75 astotdaļfinālu, Vismane un Marcinkēviča zaudē

Šveicē sācies W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros, kur piedalās arī Latvijas otrā, trešā un ceturtā rakete. Pirmajā kārtā Darja Semeņistana šodien izcīnīja uzvaru, bet Diāna Marcinkēviča un Daniela Vismane zaudēja.
Aļona Ostapenko. Foto: porsche-tennis.com
21

Ostapenko paliek uz nulles četros savos geimos, kapitulējot Štutgartē

Vācijas pilsētā Štutgartē sācies "WTA 500" mala turnīrs hallē. Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko šovakar pirmajā kārtā zaudēja čehietei Lindai Noskovai - 3:6, 1:6.