Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Bartone pārvar "US Open" pirmo kārtu, pārējiem mūsējiem zaudējumi

Bartone pārvar "US Open" pirmo kārtu, pārējiem mūsējiem zaudējumi
Kārlis Ozoliņš. Foto: Zuma Press/Scanpix

"US Open" junioru turnīru sāka trīs Latvijas pārstāvji, bet 2. kārtā iekļuva tikai Kamilla Bartone, kamēr Darja Semeņistaja un Kārlis Ozoliņš arvien ir bez "Grand Slam" pamatturnīru uzvarām.

Gatavojoties "US Open", Kamila Bartone un Kārlis Ozoliņš (abiem 17 gadi) aizpagājušajā nedēļā uzvarēja "Grade 1" turnīrā Koledžparkā (Merilenda), kur Bartone ieguva otro šāda līmeņa titulu, bet Ozoliņam pirmais panākums. Attiecīgi divas un trīs dienas vēlāk spēlējot tādas pašas kategorijas turnīrā Monreālas piepilsētā Repentinji, abi zaudēja jau pirmajā mačā.

Ozoliņam neveiksme Kanādā bija noderīga, jo produktīva turnīra gadījumā viņš nebūtu ticis uz "US Open" kvalifikāciju. Kārlis pēc uzvaras Koledžparkā rangā uzkāpa līdz 54. vietai, bet šonedēļ ieguva vēl divas pozīcijas, uzstādot jaunu rekordu. "US Open" atlases brīdī viņš bija tikai 103. vietā, ar grūtībām tiekot kvalifikācijā (trešais no beigām).

Ozoliņš kvalifikācijā bija izsēts ar pirmo numuru un abos mačos uzvarēja divos setos ar rezultātu 7:5, 6:3 un 6:2, 6:3. Savukārt pamatturnīrā nospēlēts tikai viens mačs, 48 minūtēs ar 4:6, 1:6 kapitulējot 18 gadus vecajam vācietim Milanam Veltem (#129), kurš arī spēlēja kvalifikācijā. Ozoliņam nebija nevienas breikbumbas, bet Velte realizēja visas četras. Ozoliņam šodien bija "Grand Slam" pamatturnīru debija. Viņš "French Open" zaudēja kvalifikācijas 2. kārtā, bet Vimbldonā nespēlēja.

Bartone pēc uzvaras Koledžparkā par piecām pozīcijām uzlaboja savu iepriekšējo rekordu, tiekot līdz 11. vietai. Tā viņai "US Open" izsēšanā deva septīto numuru. Kamilla pirmajā mačā ar 6:4, 6:2 uzvarēja 18 gadus veco slovākieti Mihaelu Kadlečkovu (#82), kura turnīru sāka kvalifikācijā. Bartonei startā 4:0 izrāviens, viņa vienīgo reizi mačā tika nobreikota astotajā geimā, kad pie rezultāta 5:2 nespēja izservēt 1. setu.

Bartone tieši pirms gada Ņujorkā debitēja "Grand Slam" turnīros, toreiz zaudējot 2. kārtā. Viņas labākais rezultāts ir ceturtdaļfināls šogad "Australian Open", bet dubultspēlēs – fināls Vimbldonā kopā ar Krievijas tenisisti Oksanu Seļehmetevu, kura ir viņas pāriniece arī Ņujorkā. Viņām 1. kārtā ļoti viegls panākums, zaudējot tikai vienā geimā.

Darja Semeņistaja (#44), kura 17. dzimšanas dienu svinēs pēc 13 dienām, pirms "US Open" abos "Grade 1" turnīros tika līdz 3. kārtai, bet Ņujorkā viņai neveiksme jau pirmajā mačā, ar 0:6, 7:5, 5:7 zaudējot 10 dienas vecākajai amerikānietei Aleksai Noela (#7), kura izlikta ar trešo numuru. Darja 3. setā pie rezultāta 5:4 neizservēja maču. Semeņistaja 1. kārtā zaudēja arī "French Open" un Vimbldonā.


Daniela Vismane. Foto: Mauri Levandi / Estonian Tennis Association

Vismane dodas Semeņistajas pēdās un zaudē ar tādu pašu rezultātu - 6:7, 0:6

Katalonijas pilsētā Terrasā turpinās W35 tenisa turnīrs uz māla. Latvijas ceturtais numurs Daniela Vismane šodien 1/4 finālā piekāpās beļģietei Hannei Vandevinkelai - 6:7, 0:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Zumapress/Scanpix
5

Semeņistaja kapitulē "WTA 125" astotdaļfināla pēdējā setā

Turcijas dienvidu pilsētā Antaljā turpinās "WTA 125" turnīrs uz māla. Latvijas tenisa otrā rakete Darja Semeņistaja šodien 1/8 finālā zaudēja japānietei Mojukai Učijimai - 6:7, 0:6.
Diāna Marcinkēviča. Foto: Diego Runggaldier / tennis-valgardena.com

Marcinkēvičai zaudējums ITF W75 turnīra dubultspēļu pirmajā kārtā

LETA. Latvijas tenisiste Diāna Marcinkēviča trešdien pārī ar lietuvieti Justinu Mikulskīti Francijā cieta zaudējumu Starptautiskās tenisa federācijas (ITF) Kruasi Bobūras W-75 sērijas turnīra dubultspēļu sacensību pirmajā kārtā.