Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastovai šodien cīņa par dubultspēļu ceturtdaļfinālu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sevastovai šodien cīņa par dubultspēļu ceturtdaļfinālu
Anastasija Sevastova
Foto: AFP/Scanpix

Anastasija Sevastova ar Krievijas tenisisti Anastasiju Pavļučenkovu šovakar ap plkst. 22:00 "US Open" turnīra 3. kārtas jeb astotdaļfināla mačā favorītu statusā tiksies ar citu neizsēto komandu Kerolaina Dolehaida/Kristīna Makheila (ASV).

Sevastova un Pavļučenkova pirmajā mačā ar 6:3, 7:5 pieveica ar piekto numuru izlikto Slovēnijas un Spānijas duetu Andreja Klepača/Marija Hosē Martinesa Sančesa. Ranga 13. vietā esošo spēlētāju izslēgšana "atvēra" zaru, pašām kļūstot par favorītēm nākamajos divos mačos.

Latvijas un Krievijas duets 2. kārtā ar 4:6, 7:6(1), 7:6(4) uzvarēja slovākietes Viktoriju Kužmovu un Magdalēnu Ribarikovu. Pretiniecēm bija divas mačbumbas, no kurām otra Ribarikovas neizmantota, Magdai izpildot nepietiekami labu "smešu".

Arī Dolehaida un Makheila šonedēļ pieveikušas vienu izlikto duetu, 2. kārtā ar 5:7, 6:2, 7:6(2) pārspējot ar 10. numuru izsēto Taivānas un Ķīnas pāri Haočina Čana/Džaosuana Janga. Amerikānietes izšķirošajā setā atspēlēja breiku. Pirms tam turnīra ievadā divu ASV komandu mačā viegla 6:2, 6:1 uzvara pret Varvaru Ļepčenko un Bernardu Peru.

Sevastovai dubultspēļu rangā 101. vieta, bet Pavļučenkovai ir 88. Abas šodienas pretinieces ir zemāk – Dolehaidai ir 150. vieta, bet Makheilai 363.

Sevastovai Ņujorkā ir labākais "Grand Slam" turnīrs ne tikai vienspēlēs, kur trīs ceturtdaļfināli pēc kārtas, bet arī dubultspēlēs, kur pirmoreiz kādā no četriem lielajiem turnīriem izdevās tikt līdz 3. kārtai jeb astotdaļfinālam. Pavļučenkova visos četros sasniegusi ceturtdaļfinālu.

Makheilai tikšana līdz 3. kārtai ir atkārtots labākais rezultāts, iepriekš trīs reizes izceļoties Vimbldonā (2011, 2016, 2018). Pēdējās divas bija kopā ar Aļonu Ostapenko. Savukārt 19 gadus vecajai Dolehaidai tikai trešais "Grand Slam" turnīrs karjerā, pirmajos divos gūstot vienu uzvaru.

Abām amerikānietēm Ņujorkā ir pirmais turnīrs vienā komandā, bet Sevastovai ar Pavļučenkovu otrais. Viņas debitēja augustā Sinsinati, kur sasniedza "Premier 5" turnīra pusfinālu. Šobrīd sakrāta 5-1 bilance.

Šodienas mačs būs trešais no plkst. 18:00, pirms tam izspēlējot divas dubultspēlēs. Cīņas uzvarētāju ceturtdaļfinālā jau gaida neizsētais Austrālijas un Ķīnas pāris Samanta Stousura/Šuaja Džana.