Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko zaudē ceturtdaļfinālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko zaudē ceturtdaļfinālā
Aļona Ostapenko
Foto: Cristiano Andujar

Aļona Ostapenko (WTA 41.) pēdējo turnīru pirms došanās uz olimpiskajām spēlēm trešdien pabeidza ar zaudējumu Florjanopolisas "International" sērijas turnīra ceturtdaļfinālā, kur ar rezultātu 6:4, 3:6, 2:6 piekāpās rangā trīs vietas zemāk esošajai Ungārijas tenisistei Timejai Babošai.

Ostapenko zaudē ceturtdaļfinālā un dodas uz Rio

Mača 1. sets bija ļoti amizants Ostapenko haotiskā tenisa dēļ. Baboša setā ne reizi nenoturēja servi, taču tika pie četriem geimiem, turklāt Aļona ik reizi servi zaudēja, attiecīgajā geimā izceļoties ar četrām kļūdām. Četras reizes pēc kārtas uzreiz atdevusi nupat iegūto breiku, Ostapenko 10. geimā, servējot par uzvaru setā, beidzot spēja nostiprināt breiku. Baboša palīdzēja ar trim sitieniem tīklā.

Kamēr 1. setā Ostapenko dominēja ļoti izteikti un no viņas arī gandrīz viss bija atkarīgs, 2. setā situācija būtiski mainījās, jo Baboša tagad aktīvāk darbojās uzbrukumā. Tas viņai ļāva beidzot uzvarēt geimos, kuros servēja pati. Startā nokļuvusi iedzinējos ar 0:2, Ostapenko atspēlējās, bet seta priekšpēdējā geimā vēlreiz zaudēja servi un šoreiz atgūties neprata, tik vien, ka pēdējā geimā uzņemšanā atspēlēja divas setbumbas. Trešo novērst neizdevās, iesitot tīklā.

Pēdējais sets spēles ziņā bija 1. seta atkārtojums. Ostapenko dominēja, bet Baboša dzīvoja no Latvijas tenisistes kļūdām, vien mača pēdējā geimā izcēlās ar izteiktu uzbrukuma tenisu. Ostapenko tikai vienā geimā nospēlēja kontrolētu un precīzu tenisu, kas viņai izdevās seta pirmajā geimā. Turpinājumā atkal pārāk daudz kļūdu, zaudējot spēlē, kurā viņa bija situācijas noteicēja, taču neprata nospēlēt pietiekami tīri.

Abas tenisistes šogad tikās otro reizi. Arī pirmais mačs bija ceturtdaļfinālā, kad Ostapenko ar 7:6(3), 2:6, 6:3 uzvarēja aprīlī Katovicē notikušajā mačā. Divu uzvaru gūšana Florjanopolisā Aļonai ļāva nopelnīt 60 reitinga punktus un iegūt 6175 dolāru prēmiju. Šoreiz agra izstāšanās no turnīra nav uzskatāma par negatīvu lietu, jo būs vairāk laika atpūtai pirms daudz svarīgākām sacensībām – Rio olimpiādes. Tā sāksies sestdien, bet izloze notiks rīt.

Spēles statistika – 6:4, 3:6, 2:6

RādītājsOstapenkoBaboša
Eisi36
Dubultkļūdas25
1. serves precizitāte41%66%
Iegūtie punkti ar 1. servi10/2739/64
Iegūtie punkti ar 2. servi21/3913/33
Breikpunktu realizācija6/118/10
Visi iegūtie punkti7687

"Brasil Tennis Cup". WTA "International" sērijas turnīrs Florjanopolisā uz "hard" seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(2) Irina-Camelia Begu – (7) Nao Hibino6:2 6:4
(3) Monica Puig – (8) Naomi Osaka6:3 6:4
(6) Timea Babos – (4) Aļona Ostapenko4:6 6:3 6:2
Ana Bogdan – Lyudmyla Kichenok6:3 6:3

Lībietim 12. uzvara pēc kārtas

Latvijas vīriešu tenisa otrais numurs Miķelis Lībietis (ATP 425.) trešdien turpināja uzvaru sēriju, Jūrmalas "Futures" turnīra 2. kārtas mačā ar 6:3, 6:1 sagraujot Austrijas tenisistu Peteru Goldštaineru (ATP 980.). Pagājušā gada čempions Lībietis, kurš šonedēļ cenšas tikt pie trešā titula tikpat nedēļās, ceturtdaļfinālā tiksies ar Šveices tenisistu Rikardo Maigu, kurš pašreiz rangā neatrodas, bet viņa rekords ir 780. vieta. Divu uzvaru gūšana Miķelim ļāvusi aizstāvēt divus no pērn Jūrmalā nopelnītajiem 18 reitinga punktiem.

Savukārt pa sešiem punktiem dubultspēļu rangam nopelnījuši četri mūsu tenisisti, kuri sasnieguši dubultspēļu sacensību pusfinālu. To iespēja kopā spēlējošie Krišjānis Stabiņš un Jānis Podžus, kā arī jaunie Rūdolfs Mednis (18) un Roberts Grīnvalds (17).

  +2 [+] [-]

, 2016-08-03 19:59, pirms 8 gadiem
skatījos -izlaists skuķis-varētu būt jau slima ar zvaigžņu slimību...

  +7 [+] [-]

, 2016-08-03 20:16, pirms 8 gadiem
Ja galvu un servi nesavedīs kārtībā, lielu panākumu vairs nebūs.Tikai cerības.....Protams vajadzīgs treneris no malas , jo skuķis mammu vairs galīgi neklausa

  +2 [+] [-]

, 2016-08-03 20:31, pirms 8 gadiem
Ko lai saka. Es arī varu močīt bumbiņu pāri tīklam, pārsvarā ne laukumā. Bet neesmu tenisa lietpratējs...
Nu bik Aļonai jāpaliek pieaugušākai, jābūt stabilākai. Tgd ir tā - aizies, neaizies... kur ta ies, jādomā arī.

  +1 [+] [-]

, 2016-08-03 20:44, pirms 8 gadiem
Trenera nav, galvas nav!

  -2 [+] [-]

, 2016-08-03 20:54, pirms 8 gadiem
Šoreiz agra izstāšanās no turnīra nav uzskatāma par negatīvu lietu, jo būs vairāk laika atpūtai pirms daudz svarīgākām sacensībām – Rio olimpiādes. Tā sāksies sestdien, bet izloze notiks rīt.
Piedod Valdi,bet kaa var uzrakstiit taadas mulkiibas,kas kas, bet olimpiaade jau nu to4 nav noziimiigs pasaakums tenisistiem,kaa nekaa ne punktu ne naudas preemijas,da i medalas tikai triis kuras diez vai tiks aarpus 25 esoshajaam tenisisteem,goda lieta ne goda lieta,paskat cik daudz tenisistu ir uzmetushi olimpiaadi

  -1 [+] [-]

, 2016-08-03 21:21, pirms 8 gadiem
kramblers rakstīja: Šoreiz agra izstāšanās no turnīra nav uzskatāma par negatīvu lietu, jo būs vairāk laika atpūtai pirms daudz svarīgākām sacensībām – Rio olimpiādes. Tā sāksies sestdien, bet izloze notiks rīt.
Piedod Valdi,bet kaa var uzrakstiit taadas mulkiibas,kas kas, bet olimpiaade jau nu to4 nav noziimiigs pasaakums tenisistiem,kaa nekaa ne punktu ne naudas preemijas,da i medalas tikai triis kuras diez vai tiks aarpus 25 esoshajaam tenisisteem,goda lieta ne goda lieta,paskat cik daudz tenisistu ir uzmetushi olimpiaadi
Tā arī ir - uz papīra uzvarams turnīrs. Un ne jau tāda pārpūle, lai veiksmīgi nenostartētu abos turnīros.

Timea veiksmīgi izpildīja spēles plānu: slaisoja, bakstīja, kas ne reizi vien novedis Aļonu pie fiasko. Lai veicas OS.
Ziemā intervijā viņa minēja par top50 šogad, tā kā plāni pagaidām izpildīti

  -1 [+] [-]

, 2016-08-04 08:49, pirms 8 gadiem
krkr rakstīja: Ko lai saka. Es arī varu močīt bumbiņu pāri tīklam, pārsvarā ne laukumā. Bet neesmu tenisa lietpratējs...
Nu bik Aļonai jāpaliek pieaugušākai, jābūt stabilākai. Tgd ir tā - aizies, neaizies... kur ta ies, jādomā arī.
Krievenes jau iziet tikai uz močīšanu!!! No taktikas nekā un servēt namaz nav mācījusies.

     [+] [-]

, 2016-08-04 09:18, pirms 8 gadiem
Nezinu cik pēc statistikas bija nepiespiesto kļūdu, taču nu jau izskatās, ka sāk iet Ernesta pēdās. Kā es palaidu garām to, ka trenera nav? Bija tak Vera, kur tā palika? Jā, un grūti nepamanīt spēles vienveidīgo raksturu. Nastja spēlē daudz gudrāk, tikai viņai pietrūkst jaudas.

  +1 [+] [-]

, 2016-08-04 11:37, pirms 8 gadiem
Lībietis- sētas maču zvērs līdz Gulbim vesels kosmoss priekšā.