Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Tiešraide: Sevastova – Kolinsa 6:4, 4:6, 3:6

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Tiešraide: Sevastova – Kolinsa 6:4, 4:6, 3:6
Anastasija Sevastova. Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas labākā tenisiste Anastasija Sevastova (WTA 12.) lūko pirmo reizi karjerā sasniegt Vimbldonas "Grand Slam" turnīra trešo kārtu. Viņas ceļā ir amerikāniete Daniela Rouza Kolinsa (WTA 34.), kura gada ievadā spēlēja "Grand Slam" pusfinālā, bet turpinājumā tikai vienā turnīrā tikusi tālāk par otro kārtu.

Trešais sets

3:6 Kolinsa servē par maču. Viņai bez lielas aizķeršanās izdodas panākt 30:0, kam seko viltīga otrā serve, dodot trīs mačbumbas. Pirmā paliek neizmantota sitiena tīklā dēļ, bet pēc tam Sevastova iesit tīklā. Tādējādi Anastasija piedzīvo zaudējumu, neizmantojot iespēju pirmo reizi pārvarēt Vimbldonas otro kārtu.

3:5 BREIKS Kad šķiet, ka viss izlietais jau ir sasmelts, Sevastovas sitiens piezemējas aiz gala līnijas, dodot Kolinsai breikbumbu. Pie tam amerikānietei nav jāpakustina pat mazais pirkstiņš – Sevastova ar dubultkļūdu iesaiņo dāvanu.

3:4 BREIKS Kolinsa pie tīkla, bet Sevastovai izdodas apvedošais sitiens, kas nopelna divas breika iespējas. Viss acumirklī sagriezies kājām gaisā. Kolinsa pirmo atspēlē, otrajā dodas pie tīkla un muļķīgi kļūdās, atdāvinot Sevastovai breiku. Viss sākas no sākuma.

2:4 Sevastovai vēl viens sausais geims, šoreiz jau pie savas serves.

1:4 BREIKS Sevastovai trīs breikbumbas pie pretinieces serves (40:0), bet pietiek ar vienu. Viens breiks atspēlēts, bet nākamajos setos nepieciešams likvidēt vēl viena breika deficītu.

0:4 BREIKS Ja šķita, ka galvenie notikumi vēl tikai priekšā, tad tagad vairs tā nešķiet – Sevastova serves geimu zaudē uz nulles...

0:3 Cik eleganti nospēlē Kolinsa, turklāt viņa to paveic svarīgā brīdī – varēja būt 40:15 Sevastovas labā, bet tā vietā ir 30:30. Nastja savu gan panāk – pēc amerikānietes sitiena tīklā rokā ir breikbumba. Taču tā netiek izmantota, tieši tāpat kā nākamā un aiznākamā. Ļoti garš geims, par kura uzvarētāju beigās tiek pasludināta Kolinsa.

0:2 BREIKS Sevastovai pagalam neizdevies saīsinātais sitiens, bet Kolinsai – divas breikbumbas. Viņai gan nepieciešama tikai viena. Anastasija nonāk ļoti nepatīkamā situācijā. Labā ziņa: laika vēl ir pietiekami daudz.

0:1 Iespējams, ka Kolinsa pie 40:0 jau domāja par nākamo geimu. Sevastovai izdevās paņemt nākamās divas izspēles, bet lielajā bildē tas neko daudz nedod.

Otrais sets

4:6 BREIKS Kolinsai setbumba, bet Sevastova ar jaudīgu servi briesmas likvidē. Taču tikai uz īsu brīdi, jo amerikāniete izrādās pacietīgāka un iegūst vēl vienu breika iespēju. Kolinsa uzbrūk, bet viņas centieni atduras tīklā – vēlreiz 40:40. Izrādās, ka trīs lietas – labas lietas ir arī Amerikā – ar trešo piegājienu Kolinsa lauž Sevastovas servi un uzvar otrajā setā.

4:5 Kolinsai izdodas lielisks sitiens pa līniju, kam seko Anastasijas bumbiņa autā, un ASV tenisiste nonāk viena uzvarēta geima attālumā no uzvaras setā. Jāservē gan Sevastovai.

4:4 Sevastovai 40:0, un šķiet, ka viss atkal ir kārtībā. Te pēkšņi – sitiens tīklā, un 40:40. Geims krietni garāks nekā varētu gribēties, bet vismaz uzvarētājs pareizais – Anastasija pieliek punktu ar eisu.

3:4 Un Sevastova zaudē arī ceturto geimu pēc kārtas. Šķita, ka pārliecinoša uzvara nekur neizpaliks, bet pāris minūtēs viss sagriezies kājām gaisā.

3:3 BREIKS Kas notiek? Sevastovai 0:30 pie savas serves, kad beidzot izdodas kārtīgs uzbrūkošais sitiens. Arī turpinājums ir labvēlīgs – tiek nosaukts auts, Nastja ņem atkārtojumu, un viņai izrādās taisnība, jo bumbiņa piezemējusies uz līnijas pēdējā milimetra. Tomēr turpinājums neseko – dubultkļūda, un iekrātais pārsvars ātri tiek izsēts.

3:2 Nastjai pagalam neizdodas serves uzņemšana. Cerams, ka servēšana tagad padosies labāk.

3:1 BREIKS Kolinsa brīnišķīgi trāpa pašā stūrī, iegūstot dzirksteli (30:15), kas uzreiz tiek pārvērsta divās breikbumbās. Sevastova pirmo atspēlē, bet pie otrās Kolinsa ņem lietas savās rokās un uzbrūk. Iekšā vai ārā – tāds ir jautājums. Nākas izmantot atkārtojumu, kurā redzams – bumbiņa pavisam nedaudz aizķērusi līniju. Tādējādi arī Kolinsa tiek pie breika.

3:0 BREIKS Dzelzs jākaļ, kamēr tā karsta – Kolinsai dubultkļūda, Sevastovai divas breikbumbas. Latvijas sportiste netipiski sev izmanto iespēju doties pie tīkla, un par to tiek atalgota – vēl viens breiks!

2:0 Ar nelielu aizķeršanos, bet pārsvars tiek nostiprināts.

1:0 BREIKS Pie 30:30 abas tenisistes izvēlas diagonālos sitienus, līdz Kolinsa pieņem lēmumu par uzbrukšanu pa līniju. Nepareizais lēmums – viņas kļūda dod Sevastovai breika iespēju. Seko vēl viena neveiksmīga epizode amerikānietei, kamēr Nastja droši soļo uz priekšu!

Pirmais sets

6:4 Sevastovai atbildīgs uzdevums – jāservē par uzvaru pirmajā setā. Jaudīga serve, kuru pretiniece neatgriež laukumā – 15:0. Skaists un precīzs saīsinātais sitiens – 30:0. Kolinsas sitiens aiz gala līnijas, cenšoties uzbrukt otrajai servei – 40:0. Vēl viena pretinieces kļūda uzņemšanā – un pirmais sets ir uzvarēts!

5:4 BREIKS Kolinsas sitiens tīklā dod Sevastovai vēl divas breikbumbas (līdz šim izmantota viena no četrām, pretiniecei 1/2). Pirmā iespēja tiek palaista garām, savukārt otro gan izdodas izmantot, piespiežot pretinieci kļūdīties! Pirmajos sešos geimos – bez breikiem. Nākamajos trīs geimos – trīs breiki.

4:4 BREIKS Sevastovai pēc breika seko 15:40 jeb pirmās Kolinsas breikbumbas mačā. Pirmo viņa neizmanto, ejot pie tīkla un sitot neprecīzi pa diagonāli, bet otro uzdāvina Sevastova – arī viņa izšķirošajā mirklī kļūdās ar sitienu aiz gala līnijas. Viss sākas no jauna.

4:3 BREIKS Kolinsa noķer sitienu, taču bumbiņu atgriež ārpus laukuma, un Sevastovai divas breikbumbas – 40:15. Diemžēl Kolinsa servē nevainojami, nemaz nedodot iespēju aizķerties kādā garākā izspēlē – 40:40. Saīsinātais sitiens un pretinieces izdzenāšana pa kortu dod Nastjai vēl vienu iespēju, un šoreiz tā tiek paņemta atplestām rokām – Kolinsa sit aiz gala līnijas, un pirmais breiks mačā!

3:3 Satraucošs brīdis – Kolinsa vadībā ar 30:15, kad paspēj pie Sevastovas saīsinātā sitiena. Tomēr mūsu tenisistes atbilde ir nesatricināma – precīzs sitiens pa līniju. Punkts geimam tiek pielikts, piespiežot pretinieci kļūdīties.

2:3 Pie 0:30 Anastasija riskē un uzbrūk Kolinsas otrajai servei, trāpot izcilu diagonāli, ko sāncense pavada tikai ar skatienu. Taču turpinājums izpaliek – Sevastovai tas ir vienīgais uzvarētais punkts geimā. Atkal uzvar servētāja.

2:2 Pretiniecei problēmas ar bumbiņas dabūšanu pāri tīklam, tādējādi Sevastovai divi ātri uzvarēti serves geimi, kuros zaudēta tikai viena no deviņām izspēlēm.

1:2 Arī pēc otrās serves Kolinsa nebaidās doties pie tīkla, un amerikāniete panāk 30:30. Geima turpinājumā viņa izdara jaudīgu sitienu pa līniju, neatstājot latvietei nekādus variantus un pieliekot punktu.

1:1 Bez aizķeršanās – Sevastova servēt sāk ar uzvarētu nulles geimu.

0:1 Ar servi sāk Kolinsa, bet ievadā pārliecinošāku sniegumu demonstrē Sevastova, kura iegūst 30:0 pārsvaru, turpinājumā to pārvēršot breikbumbā. Taču izdevība tiek palaista vējā, un vismaz pirmajā geimā neizdodas lauzt pretinieces servi.

Pirms spēles

21:08 Sevastova šosezon ieturējusi stabilu kursu – gan "Australian Open", gan "French Open" viņa aizkļuva līdz ceturtajai kārtai. Tagad Vimbldona, bet Anastasijas veiksmīgākais turnīrs vēl tikai priekšā – "US Open" viņa jau trīs gadus pēc kārtas tikusi vismaz ceturtdaļfinālā. Pērn bija arī pusfināls.

21:05 Kolinsa ir agresīva tenisa piekritēja, un tas deva rezultātu "Australian Open" – pirmo reizi tika sasniegts "Grand Slam" pusfināls. Tomēr sezonas turpinājums nav bijis tik sekmīgs, jo aprīļa sākumā notikušais Čārlstonas turnīrs ir vienīgais, kurā viņa pēc tam tika tālāk par pirmo kārtu.

21:04 Sevastova pirmās kārtas mačā divos setos ar 6:3, 6:4 pieveica citu Amerikas tenisisti Kristiju Ānu un tikai otro reizi karjerā Vimbldonā tika tālāk par pirmo kārtu. Pirmais izņēmums bija 2017. gadā, kad turpinājumā izdevās uzvarēt tikai četros geimos pret mājinieci Hezeri Vatsonu.

1 2 3 4 5 146 komentāri

  +1 [+] [-]

, 2019-07-03 21:15, pirms 5 gadiem
Kungi, padalaties ar linku.. 🙂
Vai rādīs pa Eurosport?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-07-03 21:17, pirms 5 gadiem
KonansKa4oks rakstīja: Kungi, padalaties ar linku.. 🙂
Vai rādīs pa Eurosport?
Izskatās ka nekur!

  -1 [+] [-]

, 2019-07-03 21:18, pirms 5 gadiem
Danielle Collins

     [+] [-]

, 2019-07-03 21:18, pirms 5 gadiem
Tas ir links
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-07-03 21:20, pirms 5 gadiem
..tikai bez skaņas

  -1 [+] [-]

, 2019-07-03 21:22, pirms 5 gadiem
zaxx rakstīja: kĀ MAN BESIJ KA VISI IR BALTĀs formās TAI VIMBLDONAS TURNĪRĀ TĀ KRĪT UZ NERVIEM
melnās jāspēlē?

     [+] [-]

, 2019-07-03 21:22, pirms 5 gadiem
Skaņas nav, bet paldies! 👍🏼👍🏼
shubirubi rakstīja: http://livetv.sx/es/eventinfo/818513_danielle_collins_anastasija_sevastova/

     [+] [-]

, 2019-07-03 21:25, pirms 5 gadiem
Tikko Eurosport2 krievu komentētājs ziņoja, ka sekos līdzi Sevastovas spēlei. Vēl Džokovičam jāpaņem viens sets.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2019-07-03 21:26, pirms 5 gadiem
CT; 12

  +1 [+] [-]

, 2019-07-03 21:27, pirms 5 gadiem
te ar skaņu: CT; 12
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2019-07-03 21:28, pirms 5 gadiem
Es nevaru saprast,autoriem kkads fetsish uz musu tenesistu bildem?

Jus kadreiz varat ielikt bildi,kur Sevastova vai Ostapenko piemeram priecajas vai kadu netralu bildi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-07-03 21:33, pirms 5 gadiem
Modritis rakstīja: Es nevaru saprast,autoriem kkads fetsish uz musu tenesistu bildem?

Jus kadreiz varat ielikt bildi,kur Sevastova vai Ostapenko piemeram priecajas vai kadu netralu bildi!
Tā ir necieņas izrādīšana mūsu labākajai tenisistei, kauns autoram.

     [+] [-]

, 2019-07-03 21:34, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Tā ir necieņas izrādīšana mūsu labākajai tenisistei, kauns autoram.
Ta jau nav viena bilde,ta ir visas!

  +1 [+] [-]

, 2019-07-03 21:35, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Tā ir necieņas izrādīšana mūsu labākajai tenisistei, kauns autoram.
it kā citiem un citas labākas? man jau liekas visu laiku tiek pirsts virsū autoriem par tām bildēm no tenisa....ta kā būtu jāpierod un nevajag iespringt . baudi spēli.

     [+] [-]

, 2019-07-03 21:39, pirms 5 gadiem
3 breika bumba neizmantota Sevastovai...

     [+] [-]

, 2019-07-03 21:42, pirms 5 gadiem
Labs darba breiks.

     [+] [-]

, 2019-07-03 21:42, pirms 5 gadiem
i breiks beidzot izmantots
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-07-03 21:49, pirms 5 gadiem
Ir kāds links kur var redzēt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-07-03 21:51, pirms 5 gadiem
dzintars_kants_105526614064137 rakstīja: tas i love lepaja izskatass pec kkada arzemju bomara nevis Balta Lettina
tev nemazgāta 12 gadus dinamkas kepka kā funarikam?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2019-07-03 21:53, pirms 5 gadiem
dzintars_kants_105526614064137 rakstīja: Tas tiesnesis reciigs, treshdala Mr Biins, treshdala Djokovic un atlikusi dala kkads chorts
Tas ir tas kas toreiz salecas ar Serenu US open,starpcitu, tiesaja Riga ari Fed Cup pret slovakietem.

     [+] [-]

, 2019-07-03 21:54, pirms 5 gadiem
dzintars_kants_105526614064137 rakstīja: a nah Baltai Latvietei kkads austrieshu jaaklis???
Gan jau kkads Federera tips nevis ka mums vietejais francuzis Tjoma.
1 2 3 4 5 146 komentāri