Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Blogs: "Roland Garros" pārmaiņu priekšvakarā

Rolands Norietis
Rolands Norietis

Blogs: "Roland Garros" pārmaiņu priekšvakarā
Francūži māk izklaidēt publiku
Foto: Rolands Norietis

Ernesta Gulbja misija Parīzē ir galā un arī es Francijas galvaspilsētu esmu pametis. Nobeigumā par iespaidiem, kurus guvu ilgāk par nedēļu tur pavadītajā laikā.

Iepriekšējo reizi "French Open" biju 2010. gadā, un kopš tā laika šis tas ir mainījies. Visbūtiskāk drošības ziņā – pagājušā gada Parīzes teroraktu ietekmē. Lai iekļūtu stadionā, tagad jāiziet divkāršā kontrole. Pirmā – tuvojoties stadionam, bet otrā – pie ieejas tajā. Abos gadījumos tiek pārbaudīts gan somu saturs, gan iztaustīts (vai dažkārt ar metāla detektoru izskanēts) ķermenis. Teritorijā manīju policistus ar suņiem, kas acīmredzot mēģina uzost sprāgstvielas.

Francijā jau ilgi runā par "Roland Garros" kompleksa paplašināšanu. Bija pat variants pārcelt turnīru uz citu vietu ārpus Parīzes, tomēr tā nenotiks. Pārbūves plāns it apstiprināts, bet birokrātisku iemeslu dēļ darbu sākums ir aizkavējies. Šis tas notiek jau šobrīd. Septītais, devītais un vienpadsmitais korti tika nojaukti un to vietā ir būvbedre. Celšot ciematiņu sponsoriem.

Nojaukt paredzēts arī pirmo kortu ar apļveida tribīnēm, tā vietā paplašinot par Musketieru laukumu dēvēto fanu zonu. Turnīra gaitā ļoti gribēju aiziet uz to kortu. Ir patīkamas atmiņas no 2008. gada, kad Ernests Gulbis tur pieveica pirmā desmitnieka tenisistu Džeimsu Bleiku, ieliekot pamatus ceļā uz ceturtdaļfinālu. Kas zina, varbūt organizatoriem izdosies saņemt zaļo gaismu un jau nākošgad šī laukuma nebūs. Ilgu laiku man ieceri neizdevās realizēt, un, kad pēc sākotnējās programmas tur bija plānotas tikai dubultspēles un junioru turnīra mači, padomāju, ka nesanāks. Tomēr lietus dēļ rīkotāji bija spiesti uz šo laukumu pārcelt Gulbja maču ar beļģi Davidu Gofēnu.

Pašu kortu paredzēts aizstāt ar citu, kurš atradīsies līdzās esošā botāniskā parka neizmantotajā teritorijā. Laukumu ar pārējo kompleksu savienos vien šaura eja.

Sekojot "Australian Open" un Vimbldonas piemēriem, Filipa Šatrjē vārdā nosauktajam galvenajam kortam plānots uzbūvēt jumtu. Lietainajā pirmdienā šo jautājumu aktualizēja turnīra direktors, slavenais franču tenisists Gijs Foržē. Sak, būtu mums vismaz viens laukums zem jumta, vairs nenāktos piedzīvot dienas bez spēlēm.

Foržē tika asi kritizēts par centieniem mēģināt aizvadīt mačus otrdien, kaut gan bija redzams, ka apstākļi nav paredzēti tenisam. Tostarp par Novaka Džokoviča un Roberto Bautistas Aguta noturēšanu laukumā divas stundas un vienu minūti, lai nebūtu jāatmaksā ieejas biļetes. Gulbim pēdējā preses konferencē ne tik daudz jautāja par maču ar Gofēnu, kā par iepriekšējā dienā piedzīvoto, kad sanāca nospēlēt trīs geimus. Par viņa viedokli attiecībā uz bardaku. Ernests skaidri pateica, ka, viņaprāt, tenisistiem nevajadzētu doties kortā, ja lietus nav pierimis.

Tikmēr Parīze jau dzīvo lielā futbola gaidās. Gandrīz blakus "Roland Garros" atrodas "Parc des Princes" stadions – viena no čempionāta mājvietām. Jau labu laiciņu ir atvērts akreditācijas centrs. Kad svētdien biju pilsētas centrā, parkā pie Eifeļa torņa no stalažām būvēja oficiālo fanu zonu.

     [+] [-]

, 2016-06-03 20:30, pirms 8 gadiem
Kāpēc nenointervēji Gulbja beibi? ...gan jau kā modele, kurai vajadzīga publicitāte, neatteiktu ...lai nenokaitinātu "mūžīgi apvainoto jaunavu" Ernestu, intervēt tikai par modes biznesu ...

     [+] [-]

, 2016-06-03 20:41, pirms 8 gadiem
Paldies par interesantiem rakstiem visā "French Open" gaitā, Roland!

  -1 [+] [-]

, 2016-06-03 20:55, pirms 8 gadiem
dakots rakstīja: Kāpēc nenointervēji Gulbja beibi? ...gan jau kā modele, kurai vajadzīga publicitāte, neatteiktu ...lai nenokaitinātu "mūžīgi apvainoto jaunavu" Ernestu, intervēt tikai par modes biznesu ...
Baidos, ka intervija par modes biznesu neatbilst šī portāla tematikai

  +1 [+] [-]

, 2016-06-03 20:59, pirms 8 gadiem
Rolands Norietis rakstīja: Baidos, ka intervija par modes biznesu neatbilst šī portāla tematikai
Šajā portālā tiek pieļauta visāda tematika. Sākot ar teorijām par to, ka pokers ir sports un beidzot ar ekspertu biroja pārstāvja brokastu saturu. Neuzskatu, ka intervija par modes biznesu daudz atšķirtos no citām.

  +1 [+] [-]

, 2016-06-03 21:06, pirms 8 gadiem
Kā arī plaš pētījums par pareizu personvārdu tulkojumu, par ko būtu lepns jebkurš students,kurš studētu filologos. Varam arī par modi,jo nēsmu redzējis to beibi,vrb būtu bilde ar

  +1 [+] [-]

, 2016-06-03 21:13, pirms 8 gadiem
SportaEkspertuPazinejs rakstīja: Kā arī plaš pētījums par pareizu personvārdu tulkojumu, par ko būtu lepns jebkurš students,kurš studētu filologos. Varam arī par modi,jo nēsmu redzējis to beibi,vrb būtu bilde ar
Jūs te liela daļa raudat par to personvārdu rakstību, bet paši komentārus rakstiet kā mazi bērni. Nav īpaši smuki.

  +1 [+] [-]

, 2016-06-03 21:21, pirms 8 gadiem
Tipisks Latvietis rakstīja: Jūs te liela daļa raudat par to personvārdu rakstību, bet paši komentārus rakstiet kā mazi bērni. Nav īpaši smuki.
Rakstot šādu komentāru,būtu labi,ja pats būtu visus komatus salicis,savādāk,smieklīgi.
Bet pēc nika spriežot,tas ok

  -1 [+] [-]

, 2016-06-03 22:06, pirms 8 gadiem
Roland, bet varēji pajautāt, vai viņa nav īstā vainīgā, kāpēc Ernests nevēlas braukt uz Rio, jo olimpiādē starp sportistiem ir brīvas bangbang attiecības....nespēju noticēt, ka Alvja Gulbja mazdēlam ir tik nievājoša attieksme pret olimpiādi..

     [+] [-]

, 2016-06-04 13:08, pirms 8 gadiem
dakots rakstīja: Roland, bet varēji pajautāt, vai viņa nav īstā vainīgā, kāpēc Ernests nevēlas braukt uz Rio, jo olimpiādē starp sportistiem ir brīvas bangbang attiecības....nespēju noticēt, ka Alvja Gulbja mazdēlam ir tik nievājoša attieksme pret olimpiādi..
Es atkal nespēju noticēt, ka Tev ir tik nievājoša attieksme pret savas valsts sportistiem. Lai gan, pagaidi... nē, tomēr spēju

  -1 [+] [-]

, 2016-06-04 15:43, pirms 8 gadiem
neputns, es fanoju par Ernestu un pārdzīvoju par neveiksmēm...bet kà sportists viņš ir nekas - jà, jà ,labākais tenisists un cita tàda mums nav, utt...taču viņš pēc savas būtības nav sportists, kura mērķis ir visus uzvarēt un katru dienu veltīt tam, lai būtu stiprāks...viņš drīzàk ir filozofs kà sportists, un pa lielam viņam sporta mērķi ir pie kàjas ...sporta - tenisa karjera viņam ir dāvana no abu vectēvu gēniem, kurus droši var saukt par alfa vīriem...ar šādiem gēniem sportā ir jàbūt nr.1...
Nu, un šobrīd saukt viņu par Latvijas sportistu nevar - atteikšanās no Latvijas izlases un Rio...un kā vispār var saistīt tēva problēmas ar spēli izlasē? ...tad jau,piemēram, Rodrigo Ābolam ar būtu jāatsaka izlasei, jo Kira kaut kā pievìla fāteri...