Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Gulbis: "Ar "Challenger" nopelnīto naudu nepietiek, lai varētu eksistēt"

Gulbis: "Ar "Challenger" nopelnīto naudu nepietiek, lai varētu eksistēt"
Ernests Gulbis. Foto: Latvijas Tenisa savienība.

Latvijas tenisa izlasi pēc ilgākas pauzes pārstāvēs Ernests Gulbis (ATP 161.), kurš neslēpa prieku par atgriešanos dzimtenē. Latvijas pirmais numurs otrdien preses konferencē pirms gaidāmajām Deivisa kausa spēlēm nepiekrita apgalvojumam, ka Ēģipte ir favorīte.

"Nepiekrītu tam, ka Ēģipte ir favorīte. Uzskatu, ka vienspēlēs esmu favorīts, bet par dubultspēlēm man nav ne mazākās nojausmas, jo neesmu kādu laiku tās spēlējis. Nezinu, kādu sastāvu kapteinis dubultspēlēs izliks, bet mums vajag vēl saspēlēties," par gaidāmo cīņu teica Ernests Gulbis.

Izlases kapteins Deniss Pavlovs atzina, ka plāns ir, bet to nedrīkstot atklāt. Bez Gulbja Latvijas izlasi Deivisa kausā pret Ēģiptes valstsvienību pārstāvēs Mārtiņš Podžus, Roberts Štrombahs, Kārlis Ozoliņš un Artūrs Lazdiņš. Spēles norisināsies 6. un 7. martā Lielupes Tenisa centrā.

Gulbis atzina, ka Latvijā sen nav spēlējis un mājās atgriezies ar labām sajūtām. "Tagad ir bijusi garāka pauze, bet esmu priecīgs atgriezties. Es ļoti slikti atceros savus pagātnes mačus, tāpēc iezīmēt neko nevaru, bet zinu, ka spēlēju ar viņu pirmo numuru Jaunkaledonijā." Šogad gada pirmajā turnīrā Gulbis pieminētajā spēlē tikās ar ēģiptieti Mohamedu Safvatu (ATP 131.), uzvarot divos setos - 6:4; 6:4.

"Neesmu Latvijā spēlējis ilgi, bet teniss ir kļuvis daudz populārāks, pateicoties meiteņu un maniem panākumiem, kaut gan pagātnes, bet ceru, ka arī nākotnē varēšu iepriecināt Latvijas fanus ar labākiem rezultātiem. Gadu esmu iesācis labi un ceru tā turpināt. Teniss kļūst arvien populārāks, cilvēki nāk skatīties. Diemžēl neesmu bijis uz Federācijas kausa mačiem, bet biju uz WTA turnīru Lielupē. Pasākums simpātiski noorganizēts, faniem ir interese, bērniem arī. Teniss ir ļoti labs sporta veids bērna kopējai attīstībai."

"Korti ir labi. Man tie ir nedaudz par lēnu, bet korti ir pietiekami mīksti amatieriem un bērniem. Domāju, ka man tas netraucēs un ka izspēles būs interesantas un garas, nebūs tikai serve un saņemšana," Gulbis novērtēja Lielupes tenisa kortus.

Viņš arī atklāja, ka pēc "Australian Open" nav parādījies jauns apavu sponsors. "Izsalkuši spēlētāji ir visur. "Challenger" tūrē izsalkuši ir tāpēc, ka grūti izdzīvot, jo spēlētājiem ar tur nopelnīto naudu nepietiek, lai varētu eksistēt un nodrošināt treneri. Parasti pa turnīriem visi braukā vieni paši, ko arī šobrīd daru. Ņemot vērā izmaksas, kas tur ir, nejūtos ērti, lai ņemtu treneri un fizioterapeitu. Pēdējā turnīrā biju viens pats."

"Man ir ģimenes pieaugums, tāpēc pavadu vairāk laika Latvijā. Man ir ļoti ērti trenēties Lielupē, jo korti atrodas piecu minūšu attālumā no mājām. Prieks, ka Deivisa kausu spēlēsim tieši tur. Kārlis [Ozoliņš] man ļoti patīk, it īpaši kā viņš spēlē. Viņam vēl ir garš ceļš ejams, bet galvenais, lai būtu pareizie cilvēki apkārt, kas šajā vecumā ir ļoti svarīgi, kā arī pareizs treniņu process un pieredzējis treneris, kurš var norādīt uz kļūdām. Ja tas būs nodrošināts, viņam ir nākotne," jauno tenisistu uzteica Gulbis.

17 gadus vecajam Kārlim Ozoliņam šī ir pirmā reize Deivisa kausa sastāvā. "Protams, spēlēt Latvijas izlasē Deivisa kausā vienmēr ir bijis viens no maniem sapņiem un mērķiem, tāpēc ir prieks atrasties ar komandu. Cerams, ka sanāks arī uzspēlēt."

Latvijas spēcīgākais juniors pagājušonedēļ aizvadīja pirmo turnīru kopš "Australian Open" junioru pusfināla sasniegšanas. ITF M15 turnīrā Trnavā viņš aizcīnījās līdz finālam, kur ar rezultātu 4:6, 4:6 piekāpās deviņus gadus vecākajam Ukrainas spēlētājam Danilo Kaļeņičenko (ATP 501.). Viņš atklāja, ka labie rezultāti gada sākumā nav pārsteiguši. "Ļoti labi sagatavojos decembrī gan Vācijā, gan Ziemassvētku laikā Latvijā ar Ernestu un Mārtiņu, tāpēc zināju, ka esmu labā formā, rezultāti arī to parādīja, ka esmu labi sagatavojies."

Finālu pagājušonedēļ arī sasniedza Gulbis, kurš kopš 2007. gada pirmoreiz uzvarēja "Challenger" turnīrā. "Man tas ir pluss, jo bija ļoti laba spēļu prakse un tiku līdz finālam. Tas palīdzēja ar pārliecību," sacīja Ozoliņš, kuram piekrita arī Gulbis: "Ņemot vērā pagājušo gadu, kur man traumu un treneru nesaprašanās dēļ bija diezgan maz spēļu, tas viennozīmīgi ir pluss."

  +6 [+] [-]

, 2020-03-03 16:29, pirms 4 gadiem
Kka nedzirdeja nevienu jautajumu no lielaaka tenisa eksperta.

  +3 [+] [-]

, 2020-03-03 17:11, pirms 4 gadiem
riebjas man šitie tendenciozie virsraksti...

     [+] [-]

, 2020-03-03 17:57, pirms 4 gadiem
mississippi rakstīja: riebjas man šitie tendenciozie virsraksti...
Piekrītu, bet šo, laikam, teica Gulbis. Žurņa uzreiz izcēla.

  +2 [+] [-]

, 2020-03-03 18:28, pirms 4 gadiem
Gulbis Ozoliņš vienspēles, Gulbis Podžus dubleni

  -3 [+] [-]

, 2020-03-03 19:00, pirms 4 gadiem
Tētis taču iedod.

     [+] [-]

, 2020-03-03 22:00, pirms 4 gadiem
punna rakstīja: Piekrītu, bet šo, laikam, teica Gulbis. Žurņa uzreiz izcēla.
Tikai mazliet saīsināja: "...spēlētājiem ar tur nopelnīto naudu nepietiek, lai varētu eksistēt un nodrošināt treneri." Jūti atšķirību?

     [+] [-]

, 2020-03-04 11:54, pirms 4 gadiem
Ernest, sieva iemācījās latviski runāt? ....jeb joprojām sarunājaties krieviski?

     [+] [-]

, 2020-03-04 13:27, pirms 4 gadiem
Tad lai nespēlē... Nevar sevi uzturēt, jāmaina nodarbošanās, acīm redzot sportists nav pieteikami labs, lai konkurētu par lielāku atalgojumu...
Gulbis var hobija pēc spēlet, jo neko nenopelnot arī visai labi sevi spēj uzturēt ntos gadus Bet citiem jāmet miers, ja nesanāk...

     [+] [-]

, 2020-03-04 13:49, pirms 4 gadiem
par vienu gan nepiekrītu - teniss nu pilnīgi noteikti nav piemērots kopējai bērna attīstībai. Viņš kropļo muguru ar vienveidīgu slodzi (turot raketi vienā rokā), kropļo rokas locītavas, ceļus izpildot asās, eksplozīvās kustības. Teniss ir traumatisks. Tā ka teikt - piemērots daudzpusīgai bērna attīstībai – noteikti nevar!