Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Vismanei neveiksme ITF finālā Turcijā

Vismanei neveiksme ITF finālā Turcijā
Daniela Vismane. Foto: Sergio Llamera

Latvijas ceturtā rakete Daniela Vismane (WTA 642.) nespēja iegūt otro ITF titulu, svētdien zaudējot Antaljas ITF Pasaules tenisa tūres W15 turnīra finālā, kur divu 18 gadus vecu spēlētāju mačā ar 6:4, 3:6, 3:6 piekāpās WTA rangā neesošajai Ukrainas tenisistei Viktorijai Demai.

Lietus dēļ Antaljas pamatturnīrs sākās tikai piektdien, tāpēc pēdējo trīs dienu laikā ierasta parādība bija vairāku maču spēlēšanu. Šodien notika gan pusfināli, gan fināls, abām finālu sasniegušajām tenisistēm esot identiskā situācijā, jo abas pusfināla mačos pusotras stundas laikā uzvarēja ar vienādu 6:4, 6:4. Vismane pieveica rumānieti Oanu Georgatau Simionu (WTA 706.), bet Dema uzvarēja ķīnieti Sici Kao (WTA 547.).

Fināls notika divas stundas pēc pusfinālu pabeigšanas. Vismane bija vadībā ar setu un breiku, pārsvars iegūts 2. setā sākumā (1:0), to uzreiz zaudējot. Vismane 2. setā no 2:2 zaudēja trīs geimos pēc kārtas un atspēlēties nespēja, bet izšķirošajā setā 0:4 sākums. Vēlāk no 1:5 izdevās uzvarēt divos geimos pēc kārtas, pie 3:5 savas serves geimā atspēlēt sešas mačbumbas, tomēr ar septīto mačbumbu pretiniece pielika punktu. Vismanei vājā vieta bija spēle ar otro servi, šajā statistikā sakrājot tikai 38% punktu (13/34).

Abas 18 gadus vecās tenisistes šodien sacentās par otro ITF zemākā līmeņa titulu. Dema savu pirmo trofeju ieguva pagājušā gada decembrī Kairā, bet Vismane jūlijā uzvarēja Pērnavā. Abi minētie turnīri notika uz māla seguma – tāpat kā šīs nedēļas turnīrs Antaljā.

Dema šobrīd neatrodas WTA rangā, jo nav spēlējusi augstākā līmenī par ITF W15, bet viņas rekords vecajā punktu skaitīšanas sistēmā bija 885. vieta. Ukrainas tenisistei šobrīd ITF rangā ir 254. vietā.

Tikmēr Vismane ITF rangā ir 120. vietā. Viņa ar tikšanu līdz Antaljas finālam nopelnīja 60 reitinga punktus. Pagājušajā gadā tas būtu septiņu WTA punktu ekvivalents. No 2019. gada WTA punktus var saņemt tikai ITF W25 un augstāku kategoriju turnīros.

Vismane pēc zaudējuma vienspēļu finālā vēl kopā ar Čehijas tenisisti Barboru Miklovu nospēlēja dubultspēļu ceturtdaļfinālu, kur ar 2:6, 1:6 bezcerīgi zaudēja ar pirmo numuru izliktajai Japānas komandai Kanako Morisaki/Ajaka Okuno. Daniela ITF dubultspēļu rangam ieguva 12 punktus.

Vienspēļu fināla statistika

KategorijaVismaneDema
Eisi13
Dubultkļūdas33
1. serves precizitāte65%61%
1. serves punkti36/6330/47
2. serves punkti13/3419/30
Breikbumbas4/76/13
Visi iegūtie punkti7797

Aļona Ostapenko. Foto: Porsche Tennis

Ostapenko turpinās māla sezonu, cīnoties pret Noskovu

Vācijas pilsētā Štutgartē sācies "WTA 500" mala turnīrs hallē. Pēc plkst. 21.00 Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko pirmajā kārtā cīnīsies pret čehieti Lindu Noskovu.
Aļona Ostapenko. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Ostapenko desmitā kopš 19. februāra, Semeņistajai 113. vieta WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko atrodas "top 10" kopš 19. februāra, savukārt mūsu otrā rakete Darja Semeņistaja atkāpusies no 110. uz 113. vietu.
Aļona Ostapenko. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
4

Štutgartes "WTA 500" izlozē Ostapenko tiek pie Noskovas

Vācijas pilsētā Štutgartē šodien notika "WTA 500" māla turnīra izloze. Pirmajā kārtā Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko spēlēs pret čehieti Lindu Noskovu.