Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Latvijas tenisistes zaudē Beļģijai

Latvijas tenisistes zaudē Beļģijai
Aļona Ostapenko
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tenisistes ar “sauso” 0-3 zaudējumu pret Beļģiju šodien Elatā sāka “Fed Cup” Eiropas/Āfrikas zonas 1. grupas cīņas. Mūsu komandai Izraēlā rīt tikšanās ar Bulgāriju, bet parīt spēkošanās ar Ungāriju.

Latvija visus trīs mačus grupu turnīrā aizvada rīta sesijā, pirmajai vienspēlei sākoties jau plkst. 9:30. Diāna Marcinkeviča savā sezonas pirmajā mačā ar 3:6, 2:6 kapitulēja Isalinei Bonaventurai. Mūsu komandai zaudējums arī otrajā vienspēlē, jo Aļona Ostapenko spēja uzvarēt tikai vienā setā pret Beļģijas pirmo raketi Alisonu Van Eitvanku – 2:6, 6:3, 1:6.

Ņemot vērā piedzīvotos zaudējumus abās vienspēlēs, kas nozīmēja zaudējumu arī visā mačā, Latvijas izlase dubultspēlēs sākotnēji plānotā Marcinkevičas un Ostapenko dueta vietā ļāva uzspēlēt Dārtai Elizabetei Emuliņai un “Fed Cup” debitantei Annai Ozerovai. Viņas spēja uzvarēt tikai vienā geimā pret Bonaventuru un An-Sofiju Mestahu – 0:6, 1:6.

Abas komandas tikās arī pērn, un arī toreiz, kad mačs notika Budapeštā, Ungārija uzvarēja ar rezultātu 3-0. Gan Beļģijai, gan mūsu komandai Elatā jāiztiek bez nominālajiem otrajiem numuriem. Beļģietēm pleca savainojuma dēļ nevar palīdzēt Janīna Vikmaijere, bet mums nav Anastasijas Sevastovas, kuras nespēlēšana izlasē saistīta ar finansēm. Proti, Latvijas Tenisa savienība nespēja vienoties ar Sevastovu.

Latvija rīt sacentīsies ar Bulgāriju, bet parīt, domājams, būs D apakšgrupas pastarīšu mačs, mūsu meitenēm tiekoties ar Ungāriju. Abu nākamo pretinieču cīņā ar 2-1 pārākas bija Bulgārijas tenisistes. Mūsu grupas pēdējās vietas ieguvēja par palikšanu Eiropas/Āfrikas zonas 1. grupā spēkosies ar B grupas (Lielbritānija, Gruzija un DĀR) vājāko komandu. Turnīra mājaslapa atrodama šeit.

”Fed Cup” Eiropas/Āfrikas zonas 1. grupa

D apakšgrupas komandu sastāvi. Iekavās vieta rangā

LatvijaBeļģijaBulgārijaUngārija
Aļona Ostapenko (86.)Alisona Van Eitvanka (43.)Cvetana Pironkova (93.)Reka-Luka Jani (234.)
Diāna Marcinkeviča (496.)An-Sofija Mestaha (152.)Elica Kostova (245.)Dalma Galfi (336.)
Dārta Elizabete Emuliņa (-)Isaline Bonaventura (160.)Isabella Šiņikova (286.)Anna Bondara (371.)
Anna Ozerova (-)Marī Benuā (277.)Dia Evtimova (366.)Fanija Stollara (533.)

, 2016-02-03 14:33, pirms 8 gadiem
Jāgatavojas Ungārijai. Un labi, ka dubultspēlē tomēr vienu geimu dabūja!
Slēpts komentārs: Alpaville
, 2016-02-03 15:23, pirms 8 gadiem
Alpaville, domàjams, ka pēc traumas izlaistà laika Anastasija ir sapratusi, ka sportista karjera ir īsa un ka laiks ir nauda...tas ko tagad sapelnīs - ar to būs jādzīvo....un tas ir pareizi!
..un nevajag salīdzināt ,piemēram, ar basketbolistiem, kuriem ir līgumi ar klubiem...
, 2016-02-03 15:34, pirms 8 gadiem
Starp citu tagad viņa liekas liegusi sev iespēju pacīnīties par tikšanu uz olimpiskām spēlēm.
, 2016-02-03 15:52, pirms 8 gadiem
Alpaville, man šķiet viņu neinteresē starti, kur nevar nopelnīt ...un tàda ir olimpiāde....ņemot vērā veselības problēmas, iespējams viņa nespēlētu tenisu, ja varētu tādu naudu nopelnīt kur citur un pasaudzētu veselību...bet laikam jau nav tādas iespējas ...
Tā ka nabadzīgajam tenisa šefam būtu vajadzējis palaist cepuri apkārt starp biezajiem tenisa spēlētājiem, lai samet naudiņu, ja grib Latviju redzēt spēlējam ar top komandàm...acīmredzot, ka noslinkoja..
, 2016-02-03 15:57, pirms 8 gadiem
Mūsdienās par "paldies" neviens nestrādā, to jau nu vajadzētu Savickim saprast - attiecas gan uz tenisu, gan hokeju. Uz olimpiādi vēl ir iespēja tikt caur reitingu, bet izskatās ka šajā gadījumā veselība būs svarīgāka.
, 2016-02-03 16:50, pirms 8 gadiem
Lūdzu pietiek rakstīt par Sevastovu un finansēm. Pajautājiet visus spēlētājus kas spēle tagad Izraēla, kam nav atalgojums???
Vai Saeima ari brīvprātīgi strāda???
, 2016-02-03 17:33, pirms 8 gadiem
Alpaville rakstīja: Ko tad Sevastovai vajadzēja, īpašu honorāru?
Vajadzeeja. jo to kur vina ir tagad vina panaaca bez Latvijas Tenisa Savieniibas atbalsta, par saviem un personiigoo sponsoru liidzekliem.
, 2016-02-03 19:20, pirms 8 gadiem
dakots rakstīja: Alpaville, man šķiet viņu neinteresē starti, kur nevar nopelnīt ...un tàda ir olimpiāde....ņemot vērā veselības problēmas, iespējams viņa nespēlētu tenisu, ja varētu tādu naudu nopelnīt kur citur un pasaudzētu veselību...bet laikam jau nav tādas iespējas ...
Tā ka nabadzīgajam tenisa šefam būtu vajadzējis palaist cepuri apkārt starp biezajiem tenisa spēlētājiem, lai samet naudiņu, ja grib Latviju redzēt spēlējam ar top komandàm...acīmredzot, ka noslinkoja..
Tā arī ir,ka gribēja Sevastova samaksu,vajag sporta raidījumus skatīties. Pats Lejiņš tā teica,protams ne tieši,bet lika saprast!!!
, 2016-02-03 19:38, pirms 8 gadiem
Protams, ka pa darbu ir jāmaksā, tāpat intresanti cik ir Leijnieka alga gadā LTS? Vai viņš valsts labā strādātu par simbolisku samaksu. Kas būtu ja Sevastova gūtu traumu, LTS tak slimības lapu nemaksātu. Tāpat Sevastova ir daudz izlasē spēlējuse, un ja izdosies nostiprināties top 100 un mazliet sapelnīt, tad arī FED kausā uzspēlēs.
, 2016-02-03 20:21, pirms 8 gadiem
Izskatās ka tas Lejiņš neko pats nevar atrisināt, tikai runāt uz TV. Runāt un runāt. Domāju šogad ir iespeja zaudēt Davis Cup un Fed Cup uz izskriet uz grupu zemāk.
, 2016-02-03 21:54, pirms 8 gadiem
Alpaville rakstīja: Starp citu tagad viņa liekas liegusi sev iespēju pacīnīties par tikšanu uz olimpiskām spēlēm.
būsim reāli, izņemot piedalīšanos, mūsējām OS nekas nespīd. Un Sevastova to lieliski saprot
Daniela Vismane un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Semeņistaja/Vismane piedzīvo pirmo kopīgo zaudējumu ITF tūrē

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas tandēms Darja Semeņistaja un Daniela Vismane sāka ar 1/4 finālu un piekāpās Grieķijas-Šveices duetam - 5:7, 5:7.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
5

W75 otrajā kārtā Semeņistaja atzīst māla speciālistes pārākumu

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistana šodien otrajā kārtā jeb 1/8 finālā piekāpās francūzietei Luā Buāsonai - 5:7, 1:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
1

Semeņistaja sasniedz W75 astotdaļfinālu, Vismane un Marcinkēviča zaudē

Šveicē sācies W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros, kur piedalās arī Latvijas otrā, trešā un ceturtā rakete. Pirmajā kārtā Darja Semeņistana šodien izcīnīja uzvaru, bet Diāna Marcinkēviča un Daniela Vismane zaudēja.