Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Sevastova pēc cerīga sākuma spiesta atzīt spēcīgās Osakas pārākumu

Sevastova pēc cerīga sākuma spiesta atzīt spēcīgās Osakas pārākumu
Anastasija Sevastova. Foto: Reuters/Scanpix

Anastasijai Sevastovai (WTA 11.) sezonas pirmais turnīrs beidzās ar zaudējumu Brisbenas "Premier 700" ceturtdaļfinālā Japānas tenisistei Naomi Osakai (WTA 5.) ar rezultātu 6:3, 0:6, 4:6.

Sevastova 1. setā spēlēja ļoti labā līmenī un izmantoja Osaka neprecizitātes. "US Open" čempione pieļāva 15 nepiespiestās kļūdas, to vēlāk skaidrojot ar uztraukumu. Anastasija ar breiku izcēlās pirmajā un pēdējā geimā, bet pretiniecei nedeva nevienu iespēju, setā ar servi zaudējot tikai sešās izspēlēs.

Tūlīt notika cīņas lūzums, un Sevastova 2. setā pret fenomenāli spēlējušo Osaku spēja sakrāt tikai piecus punktus (trīs ar servi un divus uzņemšanā). Osaka uzbrukumā nospēlēja ļoti iespaidīgi – viņai šajā setā tikai viena nepiespiestā kļūda, un Sevastova tādam tenisam nespēja pretoties, jo pārsvarā darbojās aizsardzībā, ļaujot pretiniecei būt situācijas noteicējai.

Par mača pavērsiena brīdi var uzskatīt 2. seta ceturto izspēli. Sevastova pie 15:30 vairākas reizes spēja atsist Osakas bumbiņu, bet Naomi beigās tomēr spēja caursist Latvijas sportistes aizsardzību. Sevastovai breikbumbas izspēlē dubultkļūda. Anastasija aiznākamajā geimā no 30:30 pieļāva divas dubultkļūdas pēc kārtas, savukārt piektajā geimā iztika bez dubultkļūdām, taču arī tagad tika nobreikota, turklāt Osaka izcēlās ar "sauso" breiku un pēc tam ar savu servi ātri noformēja 6:0.

Nupat nospēlējusi ļoti pasīvu setu, Sevastova 3. setā beidzot atkal sāka spēlēt uzbrukumā, tiesa, to darīja tikai savas serves geimos, kamēr uzņemšanā ierasta aina bija bumbiņas atsišana un pretinieces kļūdu gaidīšana. Šajā setā bija tikai viens breiks, kas notika trešajā geimā, Sevastovai vēlreiz ar savu servi paliekot "uz nulles". Osaka ar spēcīgiem uzbrukumiem divreiz Sevastovu piespieda kļūdīties, vēl vienu punktu ieguva ar pretinieces dubultkļūdu, kā arī vienreiz pacietīgi izkombinēja līdz neatvairāmam "forehand" sitienam. Sevastovai pēdējā setā izdevās iegūt vienu breikbumbu, tas notika astotajā geimā. Osaka izcēlās ar eisu.

Statistika

KategorijaSevastovaOsaka
Eisi411
Dubultkļūdas41
1. serves precizitāte51%70%
1. serves punkti19/3138/51
2. serves punkti16/3012/22
Tīri uzvarētās izspēles2234
Nepiespiestās kļūdas2123
Breikbumbas2/54/4
Visi iegūtie punkti5876

Sevastova otro gadu pēc kārtas sezonu sāka Brisbenā. Viņa pirms gada turnīra debijā sasniedza pusfinālu, zaudējot Baltkrievijas tenisistei Aleksandrai Sasnovičai. Šogad izstāšanās vienu kārtu agrāk nozīmē aizstāvēt 100 no 185 punktiem, tāpēc rangā būs neliels kritiens, zaudējot vienu vai divas pozīcijas. Sevastovai pirms "Australian Open" došanās uz Sidneju.


, 2019-01-03 09:24, pirms 5 gadiem
Žēl, bet objektīvi Osaka ir jaudīgāka spēlētāja un patlaban pasaulē viena no labākajām!
Slēpts komentārs: uldis2014
, 2019-01-03 10:16, pirms 5 gadiem
Liekas, ka šeit nostrādāja domāšanas vaina. Jo pat komentētāji teica, ka Sevastova ir pārāk gudra un pārāk cītīgi visu apdomā. Pēc 1.seta viņa runāja ar savu treneri par to, ka viņa ir pārsteigta par spēli un, ka Osaka spēlē citādāk nekā tika gaidīts. Ticu, ka tur iesēdās kāda doma, ka pati Nastja spēlē pārāk labi + Naomi 2.setu vēl sāka spēlēt fenomenāli.
Bet nu teniss bija skaists. Žēl, ka 3.setā pie breika Naomi glāba netveramās serves. Bet nu Sevastova izskatās ļoti labi pagaidām.
Būs laba sezona viņai!
, 2019-01-03 11:48, pirms 5 gadiem
Kādam nav Gulbja speeeles links?/???????
, 2019-01-03 13:40, pirms 5 gadiem
Gulbis arī diemžēl zaudēja 6-7 6-7
Karlovičam 25 eisi.
, 2019-01-03 18:44, pirms 5 gadiem
nemot vērā veiksmīgo sezonas nogali, tad ja nastja tagad punktus nepaņems tad sezonas beigās var ap 20 vietu turēties kā mūsu jauniete
Daniela Vismane un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Semeņistaja/Vismane piedzīvo pirmo kopīgo zaudējumu ITF tūrē

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas tandēms Darja Semeņistaja un Daniela Vismane sāka ar 1/4 finālu un piekāpās Grieķijas-Šveices duetam - 5:7, 5:7.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
5

W75 otrajā kārtā Semeņistaja atzīst māla speciālistes pārākumu

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistana šodien otrajā kārtā jeb 1/8 finālā piekāpās francūzietei Luā Buāsonai - 5:7, 1:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
1

Semeņistaja sasniedz W75 astotdaļfinālu, Vismane un Marcinkēviča zaudē

Šveicē sācies W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros, kur piedalās arī Latvijas otrā, trešā un ceturtā rakete. Pirmajā kārtā Darja Semeņistana šodien izcīnīja uzvaru, bet Diāna Marcinkēviča un Daniela Vismane zaudēja.