Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko gada otrā mača motivācija – iespējamā tikšanās ar Viljamsu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko gada otrā mača motivācija – iespējamā tikšanās ar Viljamsu
Aļona Ostapenko
Foto: AFP/Scanpix

Aļona Ostapenko (WTA 44.) trešdien ap plkst. 5:00 pēc Rīgas laika Oklendas "International" sērijas turnīra 2. kārtas mačā sacentīsies ar Horvātijas veterāni Mirjanu Lučiču-Baroni (WTA 79.).

Otrdien ar 6:1, 6:2 sagraujot Jaunzēlandes pirmo raketi Marinu Erakoviču, Ostapenko atkārtoja pērn iespēto un pārvarēja 1. kārtu Oklendas turnīrā. Šoreiz uzvarai Jaunzēlandē papildus nozīme, jo ar šo panākumu Aļonai izdevās pārtraukt augustā sākto sešu zaudējumu sēriju.

Pērn 2. kārtu Oklendā pārvarēt neizdevās, lai gan tam bija jānotiek. Ostapenko iespaidīgi izlaida uzvaru pār Naomi Broudiju. Arī šoreiz viņai pretī stāsies pretiniece, kas noteikti ir uzvarama. Vakar sezonas pirmajā uzstāšanās reizē Aļona nodemonstrēja patiešām saturīgu tenisu, ar asiem uzbrukumiem "krāsojot līnijas" un pilnībā dominējot.

Otrajā spēlē viņai pretī stāsies tenisiste, kura laikā, kad Aļona bija tikai divus gadus veca, spēlēja Vimbldonas pusfinālā. Lučiča-Baroni savu karjeras labāko rezultātu "Grand Slam" sacensībās sasniedza 1999. gada vasarā, kad tika līdz Vimbldonas pusfinālam, tur piekāpjoties Štefijai Grāfai.

34 gadus vecajai Lučiča-Baroni pieder WTA rekords ilguma ziņā starp tituliem. Viņa 1997. un 1998. gadā uzvarēja savās mājās Bolā, bet trešo un pēdējo vienspēļu trofeju ieguva 2014. gada septembrī Kvebekā. 16 gadi un četri mēneši ir ilgākais laiks starp WTA vienspēļu tituliem.

Kamēr Ostapenko ar uzvaru 1. kārtā pārtrauca sešu zaudējumu sēriju, Lučičai-Baroni trīs setos gūtā uzvara pār Monu Bārtelu (6:3, 3:6, 6:3) bija pirmais panākums kopš "US Open", kur viņa tika līdz 2. kārtai, vēlāk zaudējot četrus mačus pēc kārtas.

Horvātijas veterāne spēlē tādu pašu tenisu kā Ostapenko, proti, viņai ir agresīvs teniss no gala līnijas bez lielas dažādības. Uzvarētāja ceturtdaļfinālā, visticamāk, tiksies ar Serēnu Viljamsu, kurai pirms tam jāapliecina favorītes statuss mačā pret citu amerikānieti Medisonu Brengli.

Ostapenko ar Lučiču Baroni trešdien varētu tikties ar plkst. 5:00 pēc mūsu laika. Pirms tam no 1:30 jāizspēlē pusotra spēle – no tām pirmā tika iesākta vakar, kad otro dienu pēc kārtas turnīra norisē iejaucās lietus. Aļonai vēlāk arī dubultspēļu turnīra 1. kārtas mačs kopā ar beļģieti Kirstenu Flipkensu, sacenšoties ar māsām Čanām.