Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Marcinkeviča "ranga rekorda medības" Indijā sāk ar uzvaru

Marcinkeviča "ranga rekorda medības" Indijā sāk ar uzvaru
Diāna Marcinkeviča
Foto: Ralfs Raineke

Pirmo reizi viesojoties Indijā, Punes ITF 25 000 turnīru ar trīs setu uzvaru sākusi Latvijas labākā tenisiste Diāna Marcinkeviča, kura vienspēļu sacensību 1. kārtā ar 6:1, 2:6, 6:2 uzveica korejieti Soru Lī.

Diāna Marcinkeviča šonedēļ reitingā zaudējusi vienu vietu, ieņemot 229. pozīciju. Diānas rekords ir 224. vieta, kas sasniegta septembrī. Šomēnes labi nostartējot Indijā, Marcinkevičai ir iespēja labot rekordu – šosezon Diānai punkti vairāk nav jāaizstāv, toties ir iespēja tos nopelnīt. Arī nākamnedēļ Diānai paredzēts spēlēt Indijā, piedaloties tādas pašas nozīmes turnīrā Mumbajā. Abos turnīros tiek spēlēts ārā uz "hard" seguma.

Neskaitot junioru sacensības, Latvijas tagadējā pirmā rakete decembrī līdz šim sacensībās nebija piedalījusies, sezonu allaž beidzot oktobrī vai vēlākais novembrī. Marcinkeviča ārpus Eiropas spēlē pirmo reizi kopš 2010. gada oktobra, kad tika līdz finālam ITF 10 000 turnīrā Tunisijā. Indijā viņa līdz šim nebija viesojusies.

Punē Diāna izlikta ar augsto trešo numuru (priekšā tikai poliete Magda Linete (WTA 152.) un austriete Melānija Klafnere (WTA 178.)) un sacensību 1. kārtā tikās ar 19 gadus veco Dienvidkorejas pārstāvu Soru Lī, kurai reitingā 336.vieta. Pirmo reizi spēlējot pret šīs valsts pārstāvi, Marcinkeviča maču sāka ar pieciem pēc kārtas uzvarētiem geimiem, strauji piesakoties uz panākumu. Taču tik viegli vis uzvara nenāca – 33 grādu karstumā nācās spēlēt trīs setus: 6:1, 2:6, 6:2.

2. kārtas sasniegšana Diānai devusi astoņus reitinga punktus. Lai tiktu pie jauna reitinga rekorda, visticamāk, pietiks ar nokļūšanu līdz pusfinālam, par ko pienākas 24 punkti. Par vietu ceturtdaļfinālā būs jāsacenšas ar 20 gadus veco mājinieci Šarmadu Balu, kura rangā atrodas 821. vietā, bet augstāk par 674. vietu nav bijusi. Marcinkeviča Indijā piedalīsies arī dubultspēļu turnīrā.

Latvijas čempione Ieva Irbe izgājusi kvalifikāciju Šarmelšeihas ITF 10 000 turnīrā. Lai iekļūtu pamatsacensībās, bija nepieciešama tikai viena uzvara. Irbe ar 6:3, 6:2 uzveica Nīderlandes sportisti Džeimiju Geilu van de Vālu. 25 gadus vecā Irbe piedalās pirmajā turnīrā ITF turnīrā kopš 2009. gada. Sacensības Ēģiptē notiek uz "hard" seguma.

Aļona Ostapenko šonedēļ Floridā piedalīsies prestižajā junioru turnīrā "Eddie Herr International Junior Tennis Championships".


, 2013-12-02 12:52, pirms 10 gadiem
Vērtīgāk būtu bijis nolikt raketi un nopirkt biļeti nedaudz tālāk - līdz Maldīvām vai Seišeļiem. Pēc tam atkal bez raketes, bet mēnesi ar skriešanas apaviem un svaru stieni. Mani joprojām nepamet sajūta, ka Marcinkeviči dara kautko nepareizi ...
Daniela Vismane un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Semeņistaja/Vismane piedzīvo pirmo kopīgo zaudējumu ITF tūrē

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas tandēms Darja Semeņistaja un Daniela Vismane sāka ar 1/4 finālu un piekāpās Grieķijas-Šveices duetam - 5:7, 5:7.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
5

W75 otrajā kārtā Semeņistaja atzīst māla speciālistes pārākumu

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistana šodien otrajā kārtā jeb 1/8 finālā piekāpās francūzietei Luā Buāsonai - 5:7, 1:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
1

Semeņistaja sasniedz W75 astotdaļfinālu, Vismane un Marcinkēviča zaudē

Šveicē sācies W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros, kur piedalās arī Latvijas otrā, trešā un ceturtā rakete. Pirmajā kārtā Darja Semeņistana šodien izcīnīja uzvaru, bet Diāna Marcinkēviča un Daniela Vismane zaudēja.