Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Lībietim "Challenger" dubultspēļu pusfināls

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Lībietim "Challenger" dubultspēļu pusfināls
Miķelis Lībietis
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Miķelis Lībietis kopā ar Austrālijas tenisistu Džeridu Čaplinu ceturtdien iekļuva Šārlotsvilas "Challenger" sērijas turnīra pusfinālā. Tikmēr Alise Čerņecka otro nedēļu pēc kārtas sasniedza ceturtdaļfinālu ITF 50 000 vienspēļu turnīrā Šarmelšeihā.

ATP dubultspēļu ranga 178. vietā esošais Miķelis Lībietis arī pērn tika līdz Šārlotsvilas pusfinālam, toreiz spēlējot kopā ar Denisu Novikovu. Šoreiz viņa pārinieks ir Čaplins, ar kuru ceturtdaļfinālā gūtā 6:3, 6:4 uzvara pār amerikāņiem Markosu Hironu un Timu Smičeku nozīmē aizstāvēt pērn Šārlotsvilā nopelnītos 29 punktus.

Diānai Marcinkevičai dubultspēļu turnīrs šonedēļ beidzās ar zaudējumu pusfinālā Nantes 25 000 turnīrā, kur viņa spēlēja kopā ar ASV tenisisti Kjaru Šollu. Būdamas izliktas ar otro numuru, viņas startēja no 2. kārtas jeb ceturtdaļfināla, kur ar 6:0, 1:0 pieveikts Nīderlandes pāris Nataša Kenisa/Melānija Vlaka, bet pusfinālā neveiksme pret franču duetu Manona Arkanjoli/Šerazada Reiksa – 3:6, 6:1, 7:10. Diāna šonedēļ dubultspēlēs nopelnīja 18 reitinga punktus, bet vienspēles vēl turpina, piektdien spēlējot ceturtdaļfinālā.

Alise Čerņecka otro nedēļu pēc kārtas sasniedza ITF 15 000 turnīra ceturtdaļfinālu Šarmelšeihā, kur pagājušajā nedēļā to paveica no kvalifikācijas, bet šonedēļ ar "wild card", kas ļāva izvairīties no priekšsacīkstēm. 16 gadus vecā Latvijas tenisiste ceturtdien 2. kārtas mačā ar 6:7(3), 7:6(5), 6:2 pieveica sešus gadus vecāko ungārieti Naomi Totku (WTA 851.). Alise ceturtdaļfinālā atkal tiksies ar 20 gadus veco Francijas spēlētāju Viktoriju Munteanu (WTA 633.), kurai viņa pagājušajā nedēļā ceturtdaļfinālā zaudēja. Čerņeckas kontā tagad ir četri reitinga punkti, bet iekļūšanai WTA rangā nepieciešams viens punkts vēl vienā turnīrā.

ITF 15 000 sērijas turnīra "wild card" šonedēļ saņēma arī Irina Ļapustina (WTA 1103.), kura spēlēja Antaljā. Viņa 1. kārtā ar 6:4, 6:3 pieveica rangā neesošo rumānieti Andru Mariju Nitesku, bet otrajā mačā piekāpās turnīrā ar pirmo numuru izliktajai Brazīlijas tenisistei Karolīnai Meligeni Rodrigesai Alvesai (#431) – 6:2, 5:7, 3:6. Ļapustinai šonedēļ viens reitinga punkts.