Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Lileikite nodrošina iekļūšanu WTA vienspēļu rangā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Lileikite nodrošina iekļūšanu WTA vienspēļu rangā
Lina Lileikite
Foto: Aigars Prūsis, Sportacentrs.com

18 gadus vecā Latvijas tenisiste Lina Lileikite šodien izcīnīja uzvaru Minskas (Baltkrievija) ITF vienspēļu turnīra pirmajā kārtā – 7:5, 7:5 pret ukrainieti Irinu Kiričenko. Šis panākums liepājniecei 15.novembrī ļaus debitēt WTA vienspēļu rangā.

Minskas ITF 10 000
Sportacentrs.com jau ziņoja, ka šī gada Latvijas čempione, 18 gadus vecā Lina Lileikite šonedēļ startē Baltkrievijas pilsētas Minskas ITF sacensībās ar balvu fondu 10 000 ASV dolāru. Tā kā WTA rangā mūsu sportistes vārds vēl nebija atrodams, tad sacensības viņa sāka no kvalifikācijas, apspēlējot gan Aļonu Fominu no Ukrainas (7:5, 6:7(9), 6:2), gan Moldovas pārstāvi Gabrielu Porubinu (6:0, 6:0). Tikt pie reitinga punkta Lina gan varēja tikai pārvarot pamatturnīra pirmo kārtu.

Tajā šodien pretī stājās cita kvalifikācijas veiksminiece, ukrainiete Irina Kiričenko, kura šobrīd arī nav atrodama WTA rangā. Saspringtā cīņā latviete bija pārāku setu galotnēs, triumfējot ar 7:5, 7:5. Līdz ar to izcīnīts tik nepieciešamais reitinga punkts, kas 15.novembrī Linai ļaus debitēt WTA rangā. Līdz šim pie reitinga punktiem viņa bija tikusi divos ITF sērijas turnīros Polijā, bet iekļūšanu WTA rangā garantē tikai punktu iegūšana trīs dažādos turnīros. Jāpiemin, ka WTA dubultspēļu rangā Lileikite jau atrodas (šobrīd 799.vieta). Rīt turnīra otrajā kārtā Linas pretiniece būs krieviete Jevgēņija Paškova, kura turnīrā izlikta ar trešo numuru, bet WTA rangā šobrīd ieņem 438.vietu.

Stokholmas ITF 10 000
Tikmēr notikusi Stokholmas ITF pamatturnīra izloze, kurā spēlēs Diāna Marcinkeviča (WTA 611.). Latviete turnīrā izlikta ar 6.numuru un pirmajā mačā tiksies ar krievieti Diānu Isajevu. Marcinkeviča startēs arī dubultspēļu turnīrā duetā ar krievieti Aleksandru Artamonovu. Viņas ir turnīra galvenās favorītes un cīņā iesaistīsies tikai no ceturtdaļfināla.

Iraklijas „Future” 10 000
Otro dienu pēc kārtas Latvijas tenisisti iepriecināja Grieķijas pilsētā Iraklijā. Atgādinām, ka vakar vienspēļu turnīra pirmajā kārtā Adrians Žguns (ATP 685.) ar 6:3, 6:3 apspēlēja ar pirmo numuru izlikto somu Juho Paukku (ATP 397.), bet šodien kārta apspēlēt somu bija Miķelim Lībietim. Dubultspēļu turnīrā Lībietis šoreiz spēlē duetā ar īru Semu Beriju un šodien saspringtā cīņā viņi ar 7:6(4), 6:7(7), [10:8] uzveica Paukku un viņa pārinieku Danielu Daniloviču (Melnkalne), kuri bija izlikti ar 1.numuru. Pie reitinga punktiem Lībietis un Berijs gan tiks tikai tad, ja uzvarēs ceturtdaļfināla mačā.

Izmantotie resursi:
ITF Tennis - Home Page

     [+] [-]

, 2010-11-02 21:10, pirms 13 gadiem
malaciite :*

     [+] [-]

, 2010-11-02 21:57, pirms 13 gadiem
apsveikumi Linai!
Sauļus-svētki!