Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Grīnvalds ceturtdaļfinālā sīvā cīņā zaudē turnīra pirmajam numuram

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Grīnvalds ceturtdaļfinālā sīvā cīņā zaudē turnīra pirmajam numuram
Foto: PA Wire/Scanpix

19 gadus vecais Latvijas tenisists Roberts Grīnvalds (ATP 1779.) ceturtdien Rīgas "Futures 15 000" sērijas turnīra ceturtdaļfinālā ar rezultātu 6:3, 4:6, 3:6 zaudēja piecus gadus vecākajam krievam Ronaldam Slobodčikovam (ATP 549.), kurš turnīrā izlikts ar pirmo numuru.

Cīņas 1. setā ar servēšanu problēmas bija abiem spēlētājiem – kopumā seši breiki un no brīža, kad Grīnvalds bija vadībā ar 4:1, notika pieci breiki pēc kārtas.

1. setā pretinieku spējis nobreikot četras reizes, Grīnvalds nākamajos divos setos kopā spēja gūt tikai divus breikus, nespējot novērst zaudējumu. Roberts pēdējo reizi šajā mačā vadībā bija 3. setā piektajā geimā, kad pēc atspēlēšanās no 0:2 izsēja 40:15 pārsvaru un vēlreiz breiku atgūt neprata.

Grīnvalds pirmoreiz spēlēja "Futures" līmeņa sacensību ceturtdaļfinālā, tikmēr Slobodčikovam lielāka pieredze, vienreiz uzvarot šāda līmeņa turnīrā (pērn Lietuvā).

Ar tikšanu līdz ceturtdaļfinālam Grīnvalds nopelnīja divus reitinga punktus, bet viņam no pagājušā gada, kad pārvarēta viena kārta, bija jāaizstāv viens punkts.

Grīnvalds kopā ar Rūdolfu Medni sasniedza dubultspēļu finālu, kur ar rezultātu 4:6, 6:3, 1:10 zaudēja ar trešo numuru izliktajai Lietuvas komandai Tads Babelis/Kaspars Žemaitelis. Abi latvieši dubultspēļu ieskaitē nopelnīja 10 reitinga punktus.