Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Ostapenko un Kičenoka šokē ar trešo numuru izsētās favorītes

Ostapenko un Kičenoka šokē ar trešo numuru izsētās favorītes
Aļona Ostapenko. Foto: Reuters/Scanpix

Aļona Ostapenko kopā ar Ukrainas tenisisti Ludmilu Kičenoku "French Open" 3. kārtā jeb astotdaļfinālā pārsteidzoši pieveica ar trešo numuru izsēto Taivānas un Čehijas komandu Sūveja Šjē/Barbora Stricova – 7:5, 6:1. Abām pārsteiguma autorēm Parīzē būs pirmais "Grand Slam" ceturtdaļfināls.

Stricova šobrīd rangā ir 3. vietā, bet Šjē atrodas 19. pozīcijā. Tikmēr sezonas punktu ieskaitē viņām ir augstā 3. vieta. Ar tādu numuru viņas arī bija izsētas Parīzē. Divkārtējā "Grand Slam" čempione Šjē dubultspēļu rangā ir bijusi 1. vietā, bet Stricovai tur bija iespēja pirmoreiz nokļūt pēc "French Open", kur vajadzēja tikt vismaz līdz ceturtdaļfinālam. Ostapenko atrodas 52. vietā, bet viņas pāriniece Kičenoka ir divus pakāpienus zemāk.

Ostapenko ar pārinieci 1. setā atspēlēja agru breiku (0:1), bet pēc tam divreiz pašas nenoturēja pārsvaru (3:1 un 5:3). Ostapenko devītajā geimā neizservēja setu, bet kļūdas laboja 12. geimā uzņemšanā, kad Latvijas un Ukrainas pāris ieguva divas setbumbas. Tika izmantota jau pirmā, kad Ostapenko ar diagonālajiem sitieniem sacentās ar Šjē, bet Kičenoka garu izspēli pabeidza ar sitienu pie tīkla. Ostapenko 2. setā divreiz breikbumbu izspēlē izcēlās ar apvedošajiem sitieniem, sekmējot savas komandas graujošu uzvaru.

Ostapenko līdz šim "French Open" dubultspēlēs bija bez uzvarām (0-3). Viņa līdz ceturtdaļfinālam tikusi ar divām uzvarām parasti vajadzīgo trīs uzvaru vietā. Ostapenko un Kičenoka 1. kārtā ar 6:7(6), 6:3, 6:4 pieveica Rumānijas duetu Irina Begu/Mihaela Buzarnesku – 6:7(6), 6:3, 6:4. Aļonai ar pārinieci 2. kārtā nebija jāspēlē, jo no cīņas atteicās Slovākijas un Čehijas duets Magdalēna Ribārikova/Marketa Vondrušova.

Aļonas iepriekšējais labākais rezultāts "Grand Slam" dubultspēlēs bija astotdaļfināls, tik tālu tiekot divreiz Vimbldonā (2016, 2018), kur abi sekmīgie turnīri bija kopā ar amerikānieti Kristīnu Makheilu.

"French Open" ceturtdaļfināla sasniegšana dod 430 reitinga punktus un 39 750 eiro prēmiju. Nākamās pretinieces tiks uzzinātas pirmdien, kad Indianvelsas un Maiami čempiones Elīze Mertensa/Arina Sabaļenka (sestais numurs) tiksies ar neizsētajām amerikānietēm Dezirē Kravčiku un Džesiku Pegulu.


, 2019-06-02 14:04, pirms 5 gadiem
Lai ar kā bet dubultspēlēs sanāk tīri labi.
, 2019-06-02 14:13, pirms 5 gadiem
Nu jāiet tak Aļonai uz DBL, ļoti labi sanāk, tikai stabilu partneri vajag. DBL ir svarīgi, ka ir spēcīgs sitiens un laukums arī ir lielāks. Tik cik servi vēl pielikt!
, 2019-06-02 14:16, pirms 5 gadiem
nav interesantas tās dubūltspēles..
bet skatos ka piķi labu maksā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-06-02 14:23, pirms 5 gadiem
ilgonix rakstīja: nav interesantas tās dubūltspēles..
bet skatos ka piķi labu maksā.
Tām, kas nevar vienspēlēs iekasēt (kā Jeļena pēdējos gados) ir labs veids kā piepelnīties, Hingisa arī ilgi pēc sava prime vāca grandslamus dubultspēlēs.
, 2019-06-02 14:31, pirms 5 gadiem
Pierādījums tam, ka viņai vajag kādu blakus. Vienspēlēs kādu neredzamu rūķīti
, 2019-06-02 17:56, pirms 5 gadiem
labprāt paskatītos, kā Ostapenko pāris sitas ar Sabaļenku/Mertensa. Kura bliezēja vinnēs?
, 2019-06-03 11:43, pirms 5 gadiem
Acīmredzot, Vondrušova nespēlēja dubultspēli pret Aļonas pāri, lai labāk sagatavotos vienspēlei pret Sevastovu. Sanāk, ka Nastja neviļus palīdzēja Aļonai tikt līdz 3.kārtai. Un tagad Aļonai, iespējams, būs jāspēlē pret Mertensu, ko uzvarēja Nastja. Tādas interesantas sakritības.
, 2019-06-03 14:47, pirms 5 gadiem
nicks rakstīja: Pierādījums tam, ka viņai vajag kādu blakus. Vienspēlēs kādu neredzamu rūķīti
Malacis, Nik, baigi labi to pateici! Ceru, Tev nav iebildumi, ka Tavu atziņu iekļāvu nelielā rakstā par Aļonas un viņas pārinieces duetam drīz gaidāmo cīņu ceturtdaļfinālā šeit :

"French Open" vienspēlēs izdzīvojošo...
Daniela Vismane. Foto: Mauri Levandi / Estonian Tennis Association

Vismane dodas Semeņistajas pēdās un zaudē ar tādu pašu rezultātu - 6:7, 0:6

Katalonijas pilsētā Terrasā turpinās W35 tenisa turnīrs uz māla. Latvijas ceturtais numurs Daniela Vismane šodien 1/4 finālā piekāpās beļģietei Hannei Vandevinkelai - 6:7, 0:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Zumapress/Scanpix
5

Semeņistaja kapitulē "WTA 125" astotdaļfināla pēdējā setā

Turcijas dienvidu pilsētā Antaljā turpinās "WTA 125" turnīrs uz māla. Latvijas tenisa otrā rakete Darja Semeņistaja šodien 1/8 finālā zaudēja japānietei Mojukai Učijimai - 6:7, 0:6.
Diāna Marcinkēviča. Foto: Diego Runggaldier / tennis-valgardena.com

Marcinkēvičai zaudējums ITF W75 turnīra dubultspēļu pirmajā kārtā

LETA. Latvijas tenisiste Diāna Marcinkēviča trešdien pārī ar lietuvieti Justinu Mikulskīti Francijā cieta zaudējumu Starptautiskās tenisa federācijas (ITF) Kruasi Bobūras W-75 sērijas turnīra dubultspēļu sacensību pirmajā kārtā.