Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Finišējis Latvijas ziemas čempionāts tenisā jauniešiem

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

No 19. līdz 31.martam Lielupes tenisa centra kortos norisinājās Latvijas ziemas čempionāts tenisā jauniešiem – tika sadalīti medaļu komplekti četrās vecuma grupās. U12 vecuma grupā čempionu godā Daniela Vismane un Teodors Pukše, U14 – Gundega Pastore un Maksims Ņesins, U16 – Anna Ozerova un Mikus Pauls Losbergs, bet U18 – Luīze Līva Strīķe un Kristaps Lapiņš.

Latvijas ziemas čempionāts tenisā jauniešiem ir ikgadējs turnīrs. Tāpat kā citus gadus, arī šoreiz tas norisinājās divas nedēļas – pirmajā no tām sacentās U12 un U16 vecuma grupu jaunie tenisisti, bet pēc tam U14 un U18 grupas. Čempioni tika noteikti tikai vienspēlēs, dubultspēļu sacensības notiek tikai vasarā.

U12 vecuma grupā kā puišiem, tā meitenēm līdz finālam tika ar pirmajiem diviem numuriem izliktie jaunie sportisti, turklāt čempionus noskaidroja tikai pēc triju setu spēlēm. Meitenēm Daniela Vismane ar 4:6, 6:4, 6:3 pārspēja ar Denīzu Marcinkeviču, bet puišiem Teodors Pukše ar 1:6, 7:6(4), 6:4 pieveica Daņiilu Batmanovu. Trešās vietas attiecīgi Marijai Isahanovai un Valteram Čapkevičam.

U14 grupā meitenēm pārliecinošs sniegums visa turnīra gaitā ar 1.numuru izliktajai Gundegai Pastorei, kura nezaudēja ne seta. Finālā viņa ar 6:4, 6:2 pārspēja Mariju Isahanovu. Trešā vieta Kristīnei Carenokai. Tikmēr puišiem finālu izspēlēja Maksims Ņesins un Rūdolfs Mednis – veiksmīgāks ar 6:2, 6:4 šoreiz bija Ņesins. Uz goda pjedestāla trešā pakāpiena Gustavs Lukstiņš.

U16 grupā fināli nebija pārāk saspringti. Meitenēm izšķirošajā mačā Anna Ozerova ar 6:3, 6:1 pieveica Viktoriju Demčenkovu, bet trešo vietu ieguva Diāna Baumgartnere. Tikmēr puišiem triumfs ar 1.numuru izliktajam Mikum Paulam Losbergam. Viņš četrās spēlēs zaudēja tikai deviņus geimus, tostarp finālā ar 6:1, 6:2 pieveica Reitu Elnioni. Trešā vieta šoreiz Gustavam Gulbim.

Vecākajā no grupām – U18 – uzvarētāju laurus plūca Luīze Līva Strīķe un Kristaps Lapiņš. Strīķe, kura turnīrā bija izlikta ar 7.numuru, pusfinālā uzveica galveno favorīti Kseniju Tihomirovu, bet finālā ar 6:2, 6:4 arī Ariadni Bļinovu. Trešajā vietā šoreiz Anita Ance Detlava. Tikmēr puišiem viss notika pēc reitinga – finālā tikās ar 1. un 2.numuru izliktie Kristaps Lapiņš un Iļja Fomkins, kurā veiksmīgāks izrādījās Kristaps (6:4, 6:2). Bronza Uldim Gaismiņam.

Ar pilnīgiem sacensību rezultātiem varat iepazīties Latvijas Tenisa savienības interneta mājaslapā – LTS sadaļā Sacensības. Jāpiemin, ka Latvijas ziemas čempionāts ir ikgadējs turnīrs – tā ieskaitē sacenšas gan pieaugušie, gan jaunieši, bet šogad pirmo reizi arī seniori. Pieaugušie un seniori turnīru izspēlēs aprīlī.

Latvijas ziemas čempionāts tenisā jauniešiem. Laureāti.

U12

VietaMeitenesZēni
1.Daniela VismaneTeodors Pukše
2.Denīza MarcinkevičaDaņiils Batmanovs
3.Marija IsahanovaValters Čapkevičs

U14

VietaMeitenesZēni
1.Gundega PastoreMaksims Ņesins
2.Marija IsahanovaRūdolfs Mednis
3.Kristīne CarenokaGustavs Lukstiņš

U16

VietaMeitenesZēni
1.Anna OzerovaMikus Pauls Losbergs
2.ViktorijaDemčenkovaReits Elnionis
3.Diāna BaumgartnereGustavs Gulbis

U18

VietaMeitenesZēni
1.Luīze Līva StrīķeKristaps Lapiņš
2.Ariadne BļinovaIļja Fomkins
3.Anita Ance DetlavaUldis Gaismiņš