Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko cīņa par pirmo uzvaru kopš augusta

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko cīņa par pirmo uzvaru kopš augusta
Aļona Ostapenko
Foto: AFP/Scanpix

Otrdien Jaunzēlandē 2017. gada tenisa sezonu sāks Latvijas otrā rakete Aļona Ostapenko (WTA 44.), kura Oklendas "International" sērijas turnīra 1. kārtā tiksies ar Jaunzēlandes pirmo numuru Marinu Erakoviču (WTA 105.). Spēles sākums ap plkst. 04:00.

Ostapenko arī pagājušo sezonu sāka Oklendā, kur viņai toreiz bija "wild card". Aļona pirmajā mačā 6:1, 7:5 pieveica Juhannu Lāšoni, bet pēc tam skandalozā spēlē izlaida uzvaru pret Naomi Broudiju – 6:4, 6:7(4), 5:7. Ostapenko toreiz ļoti spilgti atdeva uzvaru, abos zaudētajos setos izsējot lielu pārsvaru un arī 2. setā neizmantojot divas mačbumbas.

Starp citu, Ostapenko ar Broudiju teorētiski Oklendā var tikties arī šoreiz, tiesa, tāda varbūtība nosauca par neiespējamo misiju, jo abām tādā gadījumā būtu jātiek līdz finālam turnīrā, kurā piedalīsies abas māsas Viljamsas, Karolīna Vozņacki un vēl vairākas laba līmeņa spēlētājas.

Ostapenko jaunajai sezonai šoreiz gatavojās mājās, nevis devās uz kādu no siltajām zemēm. Lai arī pērn regulāri tika izmēģinātas sadarbības iespējas ar vairākiem treneriem (pēdējais no tiem bija Vims Fisete, kuru noalgojusi britu pirmā rakete Johanna Konta), Ostapenko 2017. gadu sāks ar pārbaudītām vērtībām, proti, trenēsies mātes Jeļenas vadībā.

Ostapenko pērn nospēlēja pirmo pilno sezonu WTA līmenī, gadu pabeidzot uz pagalam nelāgas nots – seši zaudējumi pēc kārtas, pēdējo reizi kortu ar pozitīvām emocijām pametot augustā, kad Ņūheivenā izdevās sakaut Vozņacki. Ostapenko vāji nospēlēja ne vien pēdējos sešus turnīrus, bet bez regulāriem panākumiem bija jau kopš jūnija. Gada otrajā pusē tikai divos turnīros izdevās gūt vairāk par vienu uzvaru, turklāt vienā no šīm turnīriem (Florjanopolisā) abas uzvarētās pretinieces bija ārpus Top 100. Ostapenko 2016. gadā zaudēja 13 no pēdējiem 17 mačiem!

Ostapenko pirmā pretiniece 2017. gadā būs 28 gadus vecā Erakoviča. Viņa dzimusi Splitā, bet sešu gadu vecumā pārcēlās uz Oklendu, kas viņai vistiešākajā nozīmē ir mājas turnīrs. Erakoviča šeit spēlējusi 11 reizes, sakrājot negatīvu 9-11 bilanci. Labākais turnīrs viņai bija 2008. gada ievadā, kad izdevās sasniegt pusfinālu, bet kopš tā laika šeit zaudētas 9/13 spēlēm.

Erakoviča sesto reizi Oklendā spēlēs ar "wild card", jo viņai nav pietiekami laba reitinga, lai uzreiz tiktu pamatsacensībās. Erakoviča pašreiz atrodas 105. vietā, bet karjeras virsotne ar 39. vietu tika sasniegta 2012. gada maijā. Erakovičas atrašanās ārpus pirmā simtnieka skaidrojama ar vairākiem savainojumiem, problēmas pārsvarā bijušas ar ceļgaliem.

Astoņu WTA dubultspēļu titulu īpašniece vienreiz uzvarējusi šajā līmenī vienspēlēs, turklāt vienīgā uzvara finālos (1-4) gūta ar veiksmes palīdzību, jo viņas pretiniece titula mačā 2013. gadā Memfisā Sabīne Liziki toreiz turnīra pēdējo maču nevarēja pabeigt slimības dēļ.

Erakoviča ar daudz lielām uzvarām lepoties nevar – viņas kontā ir tikai viens Top 10 panākums, kas gūts 2011. gada jūlijā Stenfordā pret tā brīža pasaules ceturto raketi Viktoriju Azarenku. No otrā desmitnieka tenisistēm pieveiktas Liziki (cita spēle, nevis minētais fināls), Dominika Cibulkova, Karla Svaresa Navarro un Sāra Erani.

Ostapenko gaida mačs pret mājinieci ar lielu vietējās publikas atbalstu. Aļona pirms šīs cīņas ir favorīte ne vien labāka reitinga dēļ, bet arī tāpēc, ka viņai ir spēcīgāki ieroči, izņemot, protams, servi. Erakoviča kortā spēj paveikt daudz dažādu lietu, bet viņas arsenālā nav kāda ļoti draudīga ieroča.

Spēle, protams, notiks galvenajā kortā. Sākums ap plkst. 4:00, bet var būt izmaiņas lietus dēļ, turklāt pirms Ostapenko un Erakovičas cīņas jānospēlē vēl divas spēles, no kurām viena tika iesākta vakar.

     [+] [-]

, 2017-01-02 22:14, pirms 7 gadiem
Veiksmi! Un vēl, vai Gulbim ir paredzēts kāds turnīrs?

  -1 [+] [-]

, 2017-01-02 22:27, pirms 7 gadiem
Nereali!

     [+] [-]

, 2017-01-02 22:38, pirms 7 gadiem
Jaunzelandiete pirms spēles izpilda maoru haku?

  -1 [+] [-]

, 2017-01-03 00:26, pirms 7 gadiem
dakots rakstīja: Jaunzelandiete pirms spēles izpilda maoru haku?
jā jā- krata savus dabas dotumus

  -1 [+] [-]

, 2017-01-03 03:51, pirms 7 gadiem
internetaa kkur vares redzet?
ja jā tad var kads linku iemest?

     [+] [-]

, 2017-01-03 05:18, pirms 7 gadiem
aļona malacis 6-1 6-2 uzvara